Γραμμή Παλαιά Φώκαια – Προαστιακός Σταθμός Κορωπίου

 

Eγκρίθηκε η λειτουργία γραμμής της δημοτικής συγκοινωνίας "Παλαιά Φώκαια – Προαστιακός Σταθμός Κορωπίου", μετά από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης με το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ.

Με τη λειτουργία της νέας γραμμής γίνεται ένα σημαντικό βήμα για να ενωθούν συγκοινωνιακά μεταξύ τους οι δημοτικές ενότητες του Δήμου Σαρωνικού (Παλαιά Φώκαια, Ανάβαυσος, Σαρωνίδα, Καλύβια) και να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των κατοίκων, που σήμερα ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται οικονομικά, με τη χρήση Ι.Χ. οχημάτων.

Η δημοτική συγκοινωνία θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Είναι μία μεγάλη ευκολία για τους κατοίκους του Δήμου, αφού οι συγκοινωνίες που καλύπτουν το Δήμο δεν έχουν τακτικά δρομολόγια και πυκνά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Με συντονισμένες κινήσεις η σημερινή δημοτική αρχή δρομολογεί λύσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντι στους συμπολίτες μας. Η δημιουργία της γραμμής της δημοτικής συγκοινωνίας διασφαλίζει τις δωρεάν μετακινήσεις των κατοίκων κι επισκεπτών στα όρια του Δήμου, βοηθά στη μείωση των μετακινήσεων με Ι.Χ., ώστε να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση. Κι επιπλέον, ενισχύεται η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Η λειτουργία στο επόμενο διάστημα της δημοτικής συγκοινωνίας, μετά την έκδοση της απαραίτητης υπουργικής απόφασης, η επίλυση του αποχετευτικού μέσα από τη δημιουργία του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, η δημιουργία νέου κοιμητηρίου, είναι μερικές από τις μεγάλες παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε για να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.
 

Με πράξεις κι όχι με λόγια, παράγουμε έργα που πάνε τον τόπο μας μπροστά."

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 206 guests και κανένα μέλος