ΕξωηΜΕΕΚΒαπό την παραλία της Βούλας

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου 3Β, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου με μια σειρά θεμάτων αλλά και ερωτήσεων και ενημερώσεων προ ημερησίας. Πολλοί απόντες από όλα τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλη η μείζονα αντιπολίτευση απούσα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την πορεία της δικαστικής διένεξης του Δήμου με τη Μετοχική Εταιρεία ΜΕΕΚΒ η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικεί το παραλιακό μέτωπο από τη Β πλαζ μέχρι το Ναυτικό Ομιλο.

Εχουμε γράψει πολλές φορές γι’ αυτό. Εχουμε γράψει για την εταιρεία φάντασμα ΜΕΕΚΒ (Μετοχική Εταρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας) η οποία βρυκολάκιασε μετά από πολλές δεκαετίες και εν μέσω χούντας πέτυχε να χαρακτηριστούν Οικοδομικά Τετράγωνα το παραλιακό μέτωπο και στη συνέχεια να τα διεκδικήσει από το Δήμο.

Μάλιστα, με τα ολέθρια λάθη του δημάρχου Μάντεση, πέτυχε τις πρώτες νίκες υπέρ της η ΜΕΕΚΒ με αποτέλεσμα η καφετέρια Νότος να αρχίσει να δίνει τα μισθώματα σ’ αυτήν! Και όχι μόνο αυτό, αλλά διεκδικούσε και 12 εκατομμύρια ευρώ από παλιότερα μισθώματα!!!

Τη δικαστική πορεία την ξεκίνησε ο δήμαρχος Γρ. Κασιδόκωστας επιλέγοντας δικηγορικά γραφεία για μεγάλες υποθέσεις (Κιτσαρά), τα συνέχισε ο δήμαρχος Σπ. Πανάς και τα συνεχίζει σήμερα ο δήμαρχος Γρηγ. Κωνσταντέλλος.

 

Εξω η ΜΕΕΚΒ από την παραλία

 

Η υπόθεση, ευτυχώς, άλλαξε ρότα, παρεμβαίνοντας και το δημόσιο, μια που η θάλασσα και η παραλία ανήκουν στην Κτηματική υπηρεσία, που έχει παραχωρήσει στο Δήμο 3Β.

Την ημέρα της συνεδρίασης (2.10) ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι η νέα απόφαση που βγήκε στη δικαστική διαμάχη της ΜΕΕΚΒ έναντι του Δήμου, είναι υπέρ του Δήμου, αφού το δικαστήριο δίνει την κυριότητα του χώρου στην ΕΤΑΔ.

«Δίνει επίσης τη δυνατότητα στην ΕΤΑΔ και επικουρικά σε εμάς, να διεκδικήσουμε ό,τι πλήρωνε ο μισθωτής στο επίδικο διάστημα» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ακόμη ανακοίνωσε, ο δήμαρχος, απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (3170/2017) που από τα 12 εκατομμύρια που διεκδικούσε η ΜΕΕΚΒ, επιδικάστηκαν μόνο 240.000 €

Θυμίζουμε ότι η αρχική αξίωση της ΜΕΕΚΒ ήταν 12 εκατ. €, τα οποία στη συνέχεια έγιναν 3 εκατ. € και τελικά επιδικάστηκαν 240.000 €. Συγκεκριμένα:

― Από ενέργειες του τμήματος Πολεοδομίας ποσού 1.532.000 ευρώ, που απορρέουν από το κονδύλι της αδικοπραξίας και την ανάσχεση της δημόσιας εξουσίας (του Δήμου), που απορρίφθηκε εξ ολοκλήρου απο το δικαστήριο.

― Αίτημα επιδίκασης ποσού 1.000.000 περίπου για την ωφέλεια εκ της αποκαλούμενης ιδιόχρησης του χώρου, το οποίο επίσης απορρίφθηκε εξ’ ολοκλήρου.

Επιδίκασε υπέρ της ΜΕΕΚΒ το ποσό 240.000, που αφορούν εισπραχθέντα μισθώματα του “Νότος” (από 9/11-1/13), αλλά δεν έκανε δεκτό τη αίτημα της άμεσης εκτελεσής της.

«Είναι μία εξαιρετική απόφαση και θεωρείται πολύ μεγάλη δικαστική επιτυχία για το δήμο», σημείωσε ο δήμαρχος.

σ.σ. Η ΜΕΕΚΒ δεν πρέπει να πάρει “ούτε δραχμή” αν θέλουμε να μην της αναγνωριστούν δικαιώματα, που ΔΕΝ έχει!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 296 guests και κανένα μέλος