Μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Καταλονικό Λαό, για την άσκηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων, ενάντια στην αυταρχική κυβέρνηση Ραχόι, που αιματοκύλησε την περασμένη Κυριακή (1/10) την Καταλονία, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (3/10) στο Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολίτες, νέες και νέοι και “νέοι” όλων των ηλικιών, που δεν έχουν υποστείλει τη σημαία διεκδίκησης των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Συμμετείχαν ακόμη οργανωμένα κόμματα και κινήσεις, όπως η Λαϊκή Ενότητα με μπροστάρη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους άκαμπτους αγωνιστές και αγωνίστριες, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την ισπανική Πρεσβεία (στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου), που χαρακτηρίστηκε από αγωνιστικό παλμό, με συνθήματα κατά του αυταρχισμού του Ραχόι, της Ευρωπαϊκής Ενωσης που του συμπαραστάθηκε, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά τις εμμονικές της αντιλήψεις αντίθεσης και περιφρόνησης στην έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Μας θύμησαν τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις τους, στο δικό μας δημοψήφισμα του 2015. Αλλά και το παλιότερο που εξήγγειλε, αλλά δεν αποτόλμησε να πραγματοποιήσει ο Γ.Α. Παπανδρέου το 2011. Αυτή είναι η δημοκρατία της Ε.Ε. Σικέ! Η “δημοκρατία” των ΜΜΕ των ψευδών ειδήσεων (face news). Η “δημοκρατία” των κοινοβουλευτικών, εξ’ υφαρπαγής “πλειοψηφιών” και των “ελευθεριών” όσο μας συμφέρει, όσο δεν μας βλάπτει, όσων μας είναι αδιάφορα ή και παραπλανητικά.

Εξω από την Ισπανική πρεσβεία που την περιφρουρούσε μικρή αστυνομική δύναμη, διότι αντιλήφθηκαν ότι η πολυπληθής πορεία μπορεί να ήταν αγωνιστική, με παλμό και αποφασιστικότητα, αλλά δεν επρόκειτο να προκαλέσουν επεισόδια. Οι συγκεντρωμένοι έστησαν πανώ με συνθήματα, τα οποία φώναζαν με πάθος, ενώ Καταλανοί που συμμετείχαν, ανέμιζαν τη σημαία της πατρίδας τους (Καταλονίας) μπροστά στην ισπανική πρεσβεία.

Κ. Βενετσάνος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 360 guests και κανένα μέλος