Σταθερή η κατάσταση στα νερά των ακτών

Συνεχίζονται οι μακροσκοπικοί έλεγχοι στις ακτές του Δήμου 3Β, από στελέχη της Δημοτικής Αρχής και διαπιστώνεται ότι η κατάσταση των ακτών παραμένει καλή και σταθερή. Οι παραλίες του Δήμου 3Β παραμένουν καθαρές με την εξαίρεση της εμφάνισης περιορισμένων στην περιοχή του Καβουρίου, μικρών συσσωματωμάτων μαζούτ τα οποία είναι σε στερεοποιημένη μορφή και τα οποία απομακρύνονται συνέχεια από συνεργεία του Δήμου. Εκπρόσωπος της εταιρείας “Chemico Lab” η οποία διεξήγαγε τους εργαστηριακούς ελέγχους την περασμένη Παρασκευή διευκρίνισε ότι η αναλογία των συσσωματωμάτων σε σχέση με τον όγκο του νερού είναι τέτοια που δεν προκαλούν καμία μετρήσιμη μόλυνση.

Παράλληλα με τους ελέγχους των στελεχών του Δήμου, σήμερα (18.9.17) πραγματοποίησαν αυτοψίες τόσο η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας όσο και κλιμάκιο της ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών) η οποία έκανε και υδροληψίες για εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος θα γίνει ανεξάρτητα από τους ελέγχους που κάνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΛΚΕΘΕ αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο μέρες.

Συγχρόνως, η αντιρρυπαντική εταιρεία που έχει συμβληθεί με το Δήμο για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας συνεχίζει να επιχειρεί στο Δήμο. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας και του Δήμου αποφασίστηκε να παραμείνει προληπτικά και να μετατοπιστεί το αντιρρυπαντικό φράγμα μέχρι νεοτέρας, λόγω επικείμενης αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων.

Σ.σ. σε δική μας επίσκεψη στην παραλία «νότος» στη Βούλα, όπου κολυμπήσαμε, ομολογώ ότι δεν υπήρχε η καθαρότητα που περίμενα βάσει των δεδομένων. Οι λουόμενοι – χειμερινοί κυρίως – καθημερινά περισυλλέγουν ό,τι στερεό εμφανιστεί κοντά στην ακτή. Η μυρωδιά του πετρελαίου ήταν διάχυτη.

Επίσης στον μικρό κόλπο του Καβουρίου, μετά τις καντίνες, υπάρχει πολύ πίσσα πάνω στην ακτή, η οποία έχει καλυφθεί με άμμο και δεν πολυφαίνεται.

Εκεί τα νερά είναι καλύτερα από της Βούλας, τουλάχιστον την Κυριακή. Η ακτή όμως όταν επιχειρήσαμε να δούμε τι είναι αυτά τα μικρά μαύρα, πιάσαμε ολόκληρες χούφτες πίσσας και έγιναν τα πέλματά μας κατάμαυρα! Επίσης η μυρωδιά του πετρελαίου ερχόταν που και που με τον αέρα.

Καλύτερα είναι τα νερά στον κόλπο της Βουλιαγμένης.

Και στην Ανάβυσσο επίσης δεν υπάρχει ούτε μυρωδιά, ούτε πίσσα.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 επισκέπτες και κανένα μέλος