από συνεργείο με τον Αντιπεριφερειάρχη και τη “Δύναμη Πολιτών”

Μετά από παρέμβαση της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μαραθώνα “Δύναμης Πολιτών” και με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Πέτρου Φιλίππου πραγματοποιήθηκε (13.9.17)   αυτοψία στα λατομεία της περιοχής Κάτω Σουλίου Μαραθώνα κλιμακίου του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής με επικεφαλής τον προϊστάμενο Ρέλια Κωνσταντίνο. Όπως τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε έχουν γίνει αυθαίρετες απορρίψεις απορριμμάτων.

Την αυτοψία παρακολούθησαν ο Επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Δεληβοριάς και ο Συντονιστής της παράταξής Βασίλης Δελαγραμμάτικας.

Σύμφωνα με σημερινό του έγγραφο το  τμήμα Περιβάλλοντος Ανατολικής Αττικής  (Αρ. Πρωτ. 184119/18-9-17) μετά την έκθεση αυτοψίας της 13-9-17 στο λατομείο «Μπαρώνη» δίπλα στο θέρετρο του Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Μαρίνα (που πραγματοποιήθηκε ύστερα από παρέμβαση μας):

  1. Διαπιστώνει έντονη δυσοσμία διαφορετική των αστικών οργανικών απορριμμάτων και πρέπει να πραγματοποιηθούν εκσκαφές δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η ύπαρξη ιατρικών αποβλήτων μολυσματικού ή/και τοξικού χαρακτήρα, ραδιενεργών υλικών, μπαταριών, συσκευασιών με αέρα υπό πίεση κ.α. που φαίνεται βάσιμα να αποδέχεται την ύπαρξη που έχει καταγγελθεί.
  2. Καλεί τους Επιθεώρητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος να πραγματοποιήσουν τις περεταίρω έρευνες, επειδή το  τμήμα Περιβάλλοντος της Ανατολικής Αττικής δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να παρθούν  τα επιβεβλημένα μέτρα.
  3. Ζητά από το Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα, τα αποδεικτικά στοιχεία για τους υπαίτιους των απορρίψεων, για την  επιβολή διοικητικών κυρώσεων και να επιτείνει τους ελέγχους προκειμένου να αποτρέψει άλλες απορρίψεις.
  4. Ερωτά το Τμήμα επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τον φορέα εκμετάλλευσης του χώρου, προκειμένου να καταλογιστεί η  απομάκρυνση των αποβλήτων και η διαχείριση, επικίνδυνων ιατρικών απόβλητων, εφόσον περιέχονται.
  5. Καλεί το Δήμο Μαραθώνα, να λάβει μέτρα αποτροπής περαιτέρω εναπόθεσης αποβλήτων.
  6. Αναφέρεται στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για να συσχετιστεί η έκθεση αυτοψίας του με τη δικογραφία, που έχει αποσταλεί από το Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα.

Μετά την αυτοψία το κλιμάκιό της Δ.Π. ενημέρωσε σχετικά τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Ζούρο και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Μαραθώνος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος