Μεχρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Μία νέα πλατεία θα αποκτήσει η Μηλαδέζα Βάρης, στην περιοχή που κάποτε λειτουργούσαν πτηνοτροφεία. H απόφαση πάρθηκε από το Περιφεριακό Συμβούλιο που ψήφισε το έργο.

Είναι η ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και πιο συγκεκριμένα στη Μηλαδέζα της Βάρης.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υπέγραψαν τη σχετική Προγραμματική Σύμβαση. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της πλατείας 25ης Μαρτίου που βρίσκεται στην περιοχή Μηλαδέζα (Δημοτική Κοινότητα Βάρης), προκειμένου να διαμορφωθεί σε κατάλληλο χώρο αναψυχής για τους πολίτες. Η υφιστάμενη εικόνα της πλατείας, η οποία καλύπτει έκταση περίπου 6 στρεμμάτων, είναι µία χωμάτινη επιφάνεια γηπέδου, όπου στο βόρειο τμήμα της υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο πτηνοτροφείο και νότια ένας ελαιώνας.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις: κατασκευή χώρων πρασίνου µε τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής, φύτευση δέντρων στην περίμετρο της πλατείας, εγκατάσταση συστήματος άρδευσης πρασίνου, δημιουργία χώρου παιδικής χαράς, κατασκευή καταβυθισμένων πράσινων παρτεριών κατά μήκος της νότιας εισόδου της πλατείας για πλήρη αξιοποίηση του βρόχινου νερού, τοποθέτηση φωτιστικών ιστών, κατασκευή επιδαπέδιων γλυπτικών συνθέσεων, διαμόρφωση χώρου για μελλοντική εγκατάσταση αναψυκτηρίου και κυλικείου, διατήρηση του υφιστάμενου ελαιώνα.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 95 guests και κανένα μέλος