Ένα μεγάλο “δώρο” για τους κατοίκους των Μεσογείων

 

Σύσκεψη – συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Νικόλαου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρώην Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λεωνίδας Κουρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, οι Δήμαρχοι Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, Σπάτων - Αρτέμιδος Δημήτριος Μάρκου, Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Παιανίας Σπύρος Στάμου, Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, Μαρκοπούλου Σωτήριος Μεθενίτης και Λαυρεωτικής Δημήτριος Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Σαρωνικού Σταμάτης Γκίνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για την ολοκλήρωση του ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2017 και θα παράσχει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη φροντίδα κυρίως σε ογκολογικούς ασθενείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της νόσου και διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Μητροπολίτης Νικόλαος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την ανάπλαση του χώρου με το ποσό των 450.000€, ενώ όλοι οι παριστάμενοι επικεντρώθηκαν στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν οι δημοτικές αρχές και οι τοπικές κοινωνίες να βοηθήσουν στο σπουδαίο αυτό έργο της Μητρόπολης.

Ένα έργο το οποίο έχει προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε ασθενείς, που όπως έχουμε γράψει και παλιότερα σε ρεπορτάζ μας ειδικά για τη “Γαλιαία” είναι μεγάλη αγαλίαση για τον πάσχοντα, γιατί βρίσκει πέρα από την ιατρική φροντίδα, μια μεγάλη αγκαλιά και ψυχολογική υποστήριξη.

Το λέμε αυτό γιατί οι κάτοικοι των Μεσογείων είναι τυχεροί που έχουν αυτή τη σπουδαία επιλογή και οι Δήμαρχοι, αλλά και απλοί πολίτες - χορηγοί θα πρέπει να τη στηρίξουν με κάθε τρόπο.

«Είναι μία όαση σ’ αυτή την καταιγίδα που με χτύπησε... Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχουν τέτοια κέντρα που δουλεύουν με τόσο σεβασμό στον ασθενή, και οι περισσότεροι είναι εθελοντές!», όπως έγραψε χαρακτηριστικά ασθενής που έχει τη φροντίδα της “Γαλιλαίας”.

galilea ktirio

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 guests και κανένα μέλος