Πολλά τα θέματα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης 3 Μαρτίου. Μεγάλη και η παρουσία του ακροατηρίου, που είχαν έρθει από τους Δήμους Δροσιάς, Αγ. Στεφάνου και όμορων Δήμων και Κοινοτήτων διαμαρτυρόμενοι για τα διόδια που επιχειρούν να επιβάλουν στον κόσμο του Αγίου Στεφάνου...

Η Νομαρχία δεν έχει ενημερωθεί

για το Προεδρικό Διάταγμα περί τον Υμηττό!!


Πολλά τα θέματα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης 3 Μαρτίου. Αλλά και πριν την ημερήσια διάταξη αναπτύχθηκαν σοβαρά θέματα. Μεγάλη και η παρουσία του ακροατηρίου, που είχαν έρθει από τους Δήμους Δροσιάς, Αγ. Στεφάνου και όμορων Δήμων και Κοινοτήτων διαμαρτυρόμενοι για τα διόδια που επιχειρούν να επιβάλουν στον κόσμο του Αγίου Στεφάνου.

Η Ιωάννα Στεργίου ζήτησε προ ημερησίας να ενημερώσει το σώμα για την πρόταση που έκανε να συζητηθεί προ ημερησίας η πρόταση του Οργανισμού Αθήνας (ΟΡ.Σ.Α.)για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος περί χρήσεων γης στον Υμηττό.


Ο Νομάρχης Λεων. Κουρής, αφού άκουσε την εισήγηση απάντησε ότι το Σχέδιο Πρ.Διατάγματος για τον Υμηττό δεν έχει έρθει στη Νομαρχία. Την τελευταία εβδομάδα πήγε στους Δήμους, να τις μελετήσουν και να καταθέσουν προτάσεις μέχρι τέλος Μαρτίου στον ΟΡ.Σ.Α

Και επεσήμανε: “δεν είναι η πρώτο φορά. Οσο εγώ είμαι Νομάρχης, η Νομαρχία δεν έχει κληθεί ποτέ στην Εξεταστική Επιτροπή για να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Αυτό οφείλεται προφανώς στη Διοίκηση του ΟΡΣΑ”.


Πάντως, κατέληξε ο Νομάρχης, εγώ θα στείλω επιστολή στον ΟΡΣΑ να το στείλει και σε εμάς και εν τέλει, εμείς θα έχουμε στενή επαφή με τους Δήμους Γλυκών Νερών, Παιανίας, Κορωπίου, Βάρης και Βούλας, που τους αφορούν.


Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ιωάννα Στεργίου και Καλλιόπη Μετοχιάκη γράφουν μεταξύ άλλων στην πρότασή τους:

Η συγκεκριμένη πρόταση  του ΟΡΣΑ, ενώ αναγνωρίζει το καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί στον Υμηττό  και αντί οι προτάσεις του να στοχεύουν σε υψηλότερη προστασία  του σπάνιου αυτού δασικού οικοσυστήματος, κινούνται  σε αντίθετη κατεύθυνση.

Αμφισβητείται ο δασικός χαρακτήρας του ορεινού όγκου με την πρόταση για δημιουργία «Περιαστικού Πάρκου» μέσα στην Α ζώνη του Υμηττού, καθώς το νομικό καθεστώς του Πάρκου είναι διαφορετικό.

Χωροθετούνται χρήσεις  εγκαταστάσεων (π.χ.εκπαιδευτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ), εμπορικές χρήσεις (αναψυκτήρια κ.α.), νομιμοποιούνται  ως κοινωφελείς εγκαταστάσεις  που έχουν κριθεί από το ΣτΕ  παράνομες  και όσον αφορά την περιοχή μας νομιμοποιούνται βιομηχανικές  εγκαταστάσεις στο Κορωπί  με την εξαίρεσή τους  από τη Β’ ζώνη προστασίας.

Το πρόβλημα με τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, που δεν είναι βέβαια θέμα ΠΔ, αλλά νομοθετικής ρύθμισης, παραμένει στον Υμηττό ιδιαίτερα έντονο. Η αυθαίρετη δόμηση κατατρώγει το Βουνό.

Το γεγονός θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το δασικό οικοσύστημα  του Υμηττού, αναπαράγοντας συγχρόνως την αδιέξοδη λογική χρήσης του Ι.Χ., ως μόνο μέσο μεταφοράς

Η επέκταση της  Αττικής Οδού  και η δημιουργία νέων αυτοκινητόδρομων, που προετοιμάζονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ  θα μεγαλώσει την άναρχη οικιστική ανάπτυξη της Ανατολ. Αττικής η οποία συντελείται χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς βασικά έργα υποδομής  (αποχέτευση, σχολεία, υγεία κλπ).

 

Και άλλα θέματα


Προσλήψεις για το ...2011!!


Προσλήψεις τακτικού και έκτακτου προσωπικού με ορίζοντα το 2011 αποφάσισε το Ν.Σ.

Τις προσλήψεις που έκανε φέτος η Νομαρχία, είναι από διαγωνισμό του 2007, εξήγησε ο Νομάρχης και μάλιστα πήραν το 80% αυτών που είχαν ζητήσει.


Παραμένει η Πολεοδομία στο Μαρκόπουλο

Ανανεώνεται η μίσθωση του κτιρίου που στεγάζεται η Πολεοδομία Μαρκοπούλου. Ετσι δεν θα μετακινηθεί, παραμένει στο ίδιο.

Και το κτίριο της Πολεοδομία Αχαρνών το ίδιο.


Δημοτικό Γηροκομείο στη Δροσιά


Ο Δήμος Δροσιάς παραχώρησε οικόπεδο που περιήλθε στα χέρια του προκειμένου να γίνει Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας (Γηροκομείο). Ετσι το Ν.Σ. ενέκρινε σύναψη συμπληρωματικής προγραμματικής σύμβασης για τις ανάγκες του έργου. Η χρηματοδότηση γίνεται από πόρους του Δήμου και της Νομαρχίας.


Το Γηροκομείο της Βούλας παραμένει κουφάρι ανοιχτό, γιατί δεν βρέθηκε κανένας δημοτικός άρχοντας και κανένας βουλευτής της περιφέρειας να το κυνηγήσει. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου διαθέτη Διαμαντόπουλου, που έδωσε ένα «φιλέτο» για να βρίσκουν στέγη τα γερόντια και μένει σκελετός, γιατί δεν διαθέτουν ούτε δημοτική ούτε πολιτική βούληση.

Αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης


Αναβλήθηκε η συζήτηση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του «αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης» που θα περάσει σε μια μεγάλη διαδρομή πολλών χιλιομέτρων μέσα από την Πάρνηθα για την τροφοδοσία του ΘΗΣ Αλιβερίου.

Η υπηρεσία βάζει έναν μεγάλο προβληματισμό και οι ενστάσεις που εγείρονται είναι σοβαρές.

Τις ίδιες ανησυχίες εξέφρασε και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Περιβάλλοντος Χαρ. Δαμάσκος.

Η Κ. Μετοχιάκη και ο  Δ. Κατσίκης επεσήμαναν,  ότι καλό θα είναι να ενημερωθούν οι φορείς και οι ΟΤΑ των περιοχών. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι υποβαθμίζεται για άλλη μια φορά η περιοχή.


Διαμαρτυρήθηκε ο Γ. Ξηντάρας, για την ενημέρωση που ζητούσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι και παίρνοντας το μικρόφωνο δήλωσε: Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην Επιτροπή και δεν χρειάζεται πολύωρη ενημέρωση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.


Σ.Σ.: Και κάποιοι υπουργοί είχαν εμπιστοσύνη στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κύριε Ξηντάρα, για το Βατοπέδιο, αλλά…


Πάντως, ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι όποιος ενδιαφέρεται για το πού και πώς περνάει ο αγωγός, μπορεί να ζητήσει στοιχεία από την υπηρεσία περιβάλλοντος της Νομαρχίας.

Το θέμα αναβλήθηκε και θα επανέλθει.


Όταν ασθενεί το  κοπάδι, να πάει  στη Νομαρχία


Χρ. Φράγκου: Κύριε Νομάρχα, υπάρχει Κτηνιατρικό Ιατρείο στην Παλλήνη, γιατί παραπονέθηκαν πολίτες ότι πήγαν και το βρήκανε κλειστό.

Νομάρχης: Το Κτηνιατρικό Ιατρείο  βρίσκεται εδώ στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Φράγκου: Πού, κάτω;   

Νομάρχης: Ναι, στο ισόγειο.

Φράγκου: Δηλαδή, εγώ το σκυλί μου, τη γάτα μου, την κατσίκα μου, θα την φέρω εδώ; Και θα λέω στους κατοίκους, φέρτε το κοπάδι εδώ.

Νομάρχης: Ναι κυρία Φράγκου εδώ, όπως το έφερναν και στο Κτηνιατρικό Ιατρείο, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στην Παλλήνη.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 792 guests και κανένα μέλος