Ο πλήρης μηχανισμός της βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε όλες τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται στον Δήμο μας

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με αφορμή σχόλια σε διάφορες αγνώστου ταυτότητας σελίδες στο Διαδίκτυο που ξεπηδούν τον τελευταίο καιρό, αναφέρω τα εξής:

Το 2009 ως Αντ/χος του τότε Δήμου Καλυβίων δημιούργησα την «Ομάδα Πολιτικής Προστασίας» υπ’ αριθμ. 25/2009 σύμφωνα με το μητρώο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος, η οποία μετονομάστηκε σε «Πολιτική Προστασία Δήμου Σαρωνικού» το 2011. Προσωπικά μετείχα σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα πρόληψης φυσικών καταστροφών και μαζί με τα στελέχη της «Ομάδας» σε δεκάδες εκπαιδεύσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, και σήμερα με επικεφαλής της «Π.Π. Σαρωνικού», τους κ.κ. Δ. Λιοδακάκη και Δ. Σόφο, ο Δήμος μας προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Κάθε χρόνο πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο «Συντονιστικά Τοπικά ‘Όργανα» για την πρόληψη και την αποτίμηση της κάθε περιόδου (θερινή-χειμερινή) με όλους τους αρμόδιους φορείς, Π.Υ., Δασαρχείο, Λιμενικό Σώμα, Π.Α., ΕΛ.ΑΣ. κλπ.
  2. Ελέγχουμε, επισκευάζουμε και τοποθετούμε νέους κρουνούς καθ’ υπόδειξη της Π.Υ. – επισκευάζουμε τους δασικούς δρόμους – πραγματοποιούμε καθαρισμούς των πρανών του κεντρικού οδικού δικτύου κ.α.
  3. Εφέτος, από οικονομίες των προηγούμενων ετών προμηθευτήκαμε 4 (τέσσερα) καινούρια πυροσβεστικά οχήματα και πλέον διαθέτουμε στόλο 6 (έξι) πλήρως εξοπλισμένων πυροσβεστικών οχημάτων, αριθμός σπάνιος για Π.Π. Δήμου και επιπλέον 3 (τρεις) υδροφόρες και μηχανήματα έργου έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη.
  4. Κάθε καλοκαίρι στελεχώνουμε την «Π.Π. Σαρωνικού» με 15 (δεκαπέντε) εκπαιδευμένα και πλήρως εφοδιασμένα με τον απαραίτητο εξοπλισμό άτομα, τα οποία πλαισιώνονται από τους εθελοντές και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή 24 ώρες – 7 ημέρες την εβδομάδα.

Όλος αυτός ο μηχανισμός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε όλες τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται στον Δήμο μας (αλλά και σε όμορους Δήμους), οι οποίες ξεπερνούν τις 50 (πενήντα) κάθε καλοκαίρι και καταφέρνει να μην γίνονται απειλητικές, προστατεύοντας τις ζωές και τις περιουσίες μας. Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, που δοκιμάστηκε η περιοχή μας από μεγάλες πυρκαγιές, τα στελέχη του δήμου μας υπερέβαλαν εαυτό και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την προσφορά τους. Όπως επίσης την Π.Υ. και όλους τους Δήμους που έσπευσαν να μας βοηθήσουν τις δύσκολες αυτές ώρες.

Προτείνω λοιπόν σε όλους τους «κριτές» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αφήσουν τον καναπέ και τον υπολογιστή τους και εφόσον πραγματικά το επιθυμούν να συμβάλλουν ουσιαστικά προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην «Πολιτική Προστασία Σαρωνικού».

Συνεχίζουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης να υπηρετούμε το καθήκον μας έναντι των συμπολιτών μας με πολύ δουλειά, συνέπεια και αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς καθοδηγούμενοι από το όραμα και την συνείδησή μας.

Εύχομαι καλή δύναμη στους Δήμους και τους πολίτες που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες σε δεκάδες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας.

Καλή Παναγιά και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!

   Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Β. Σωφρόνης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 guests και κανένα μέλος