Διευθέτηση ρέματος Κόρμπι από Λ. Βάρης. Ανακατασκευή χλοοτάπητα και δικτύων αποστράγγισης στο Δημοτικό Στάδιο Βουλιαγμένης.

 

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (13/7) δύο έργα για την περιοχή της Ανατ. Αττικής. Ενα στη Βουλιαγμένη και ένα στον Ωρωπό.

Πρόκειται για την «Ανακατασκευή χλοοτάπητα και δικτύων αποστράγγισης στο Δημοτικό Στάδιο Βουλιαγμένης», έργο προϋπολογισμού 399.909,97€ (με ΦΠΑ), το οποίο εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρο Φιλίππου, και εγκρίθηκαν η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου 3Β. Αυτό ήταν αίτημα και του Δήμου αλλά και των αθλουμένων στο στάδιο της Βουλιαγμένης, που έχει χρόνια προβλήματα με τη βροχόπτωση. Η κατασκευή νέου αποστραγγιστικού δικτύου θα αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργικότητα του γηπέδου και θα εξασφαλίσει την ασφαλή χρήση του από τους αθλούμενους. Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τον Δήμο 3Β ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας.

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Λυμάτων Καλάμου και Αγίων Αποστόλων Δήμου Ωρωπού» (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νάσος Αναγνωστόπουλος), το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο οικισμός του Καλάμου και η παραλιακή οικιστική ζώνη των Αγίων Αποστόλων δεν διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Σε αναζήτηση εργολάβου βρίσκεται το έργο «Διευθέτηση ρέματος Κόρμπι από Λ. Βάρης – Κορωπίου μέχρι εκβολή», με προϋπολογισμό 20.049.000,00€ με αναθεώρηση και Φ.Π.Α. Ενα έργο που περιμένει δεκαετίες, ιδιαίτερα μετά τις πλημμύρες του 1993, που έπνιξαν την περιοχή με την υπερχείλιση του ρέματος.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 377 επισκέπτες και κανένα μέλος