Μετά την ανοιχτή διαβούλευση του Δήμου 3Β στις 6 και 8 Ιουνίου, για συζήτηση έργων που προωθεί η δημοτική αρχή, πραγματοποιήθηκε και η θεσμοθετημένη Επιτροπή Διαβούλευσης που αποτελείται από ορισμένους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων και απλών πολιτών, σύνολο 27 προσώπων.

Την πρώτη ημέρα της πρόσκλησης εμφανίστηκαν μόλις 7 άτομα από την Επιτροπή και ένας απλός πολίτης! Τη δεύτερη τα επτά έγιναν 13 (από τα 27) και συνεδρίασε, αφού την πρώτη ημέρα χρειάζεται απαρτία 50+1 ενώ τη δεύτερη όσοι παρευρίσκονται.

Η συζήτηση αφορούσε 9 θέματα. Τεχνικό πρόγραμμα 2018 και Προϋπολογισμός του Δήμου, Κυκλοφοριακή Μελέτη του Δήμου, Αναπλάσεις πλατειών και στις τρεις ενότητες, ανάπλαση χώρου του Ασκληπιείου.

Ενα είναι γεγονός, ότι ο τρόπος αυτός δεν αποδίδει. Δεν είναι δυνατόν τόσο μεγάλα και σοβαρά θέματα που θέλουν εβδομάδες για να μελετηθούν να συζητιούνται τόσο συνοπτικά. Η ώρα έφτασε δωδεκάτη νυχτερινή, είχε ξεκινήσει από τις 7 το απόγευμα και είχαν συζητηθεί τα μισά θέματα.

H συζήτηση των θεμάτων που στάθηκε περισσότερο ήταν η ανάπλαση της πλατείας Νυμφών στη Βουλιαγμένη (γράφουμε αναλυτικά στη σελ.12), η κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου, που παρενέβη η Α. Βενετσάνου ως εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Ευρυάλη Βούλας”. Αυτά μέχρι την 12η νυχτερινή.

Καμία παρέμβαση στην πλατεία Κρήτης και το ΤΡΑΜ

Η “Ευρυάλη” έχει καταθέσει έγγραφα με διαμαρτυρίες ζητώντας παρεμβάσεις κυκλοφοριακές στην πλατεία Κρήτης, όπου περνάει το ΤΡΑΜ και βλέπουμε το οξύμωρο και ίσως μοναδικό, η πλατεία να έχει αντίστροφη κυκλοφορία και μια στενή λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινά μικροτρακαρίσματα και προβλήματα στην τομή με την Πρ. Πέτρου, που είναι πάρα πολύ στενό το σημείο για διπλή κυκλοφορία.

Επ’ αυτού ο μελετητής απάντησε ότι όλα λειτουργούν κανονικά εκεί και δεν έχει ακούσει ότι υπάρχει πρόβλημα. Και αν δινόταν κανονικά το φανάρι να μπαίνει από την παραλιακή στη δεξιά πλευρά της πλατείας και να έχει κυκλική πορεία, θα έπρεπε να καθυστερεί το φανάρι άλλα 12 δευτερόλεπτα, πράγμα που δεν θα το δεχόταν το ΥΠΕΧΩΔΕ!!

Ακουσον, άκουσον. Να ταλαιπωρείται μία ολόκληρη περιοχή για 12 δευτερόλεπτα καθυστέρησης!

Για την ανάπλαση του κόμβου στην είσοδο από παραλιακή προς Βασ. Παύλου, στο φανάρι, γίνεται παρέμβαση για να αποφεύγεται η παράνομη αριστερή στροφή. Λεπτομέρειες στη σελ. 13.

Και τα παράδοξα του Τοπικού Συμβουλίου Βούλας

Το Τοπικό Συμβούλιο της Ενότητας Βούλας, είχε ανακοινώσει ότι συνεδριάζει την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 8 το βράδυ με τα θέματα περίπου που είχε και η Επιτροπή Διαβούλευσης.

Η Επιτροπή όμως συνεδρίαζε την Τρίτη 4 Ιουλίου.

Ετσι αποφάσισαν να κάνουν έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 4/7 το μεσημέρι προκειμένου να έχουν πάρει απόφαση (πάντα κατά την εισήγηση του δημάρχου!) πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης. Βέβαια το έκτακτο δεν το έμαθε κανείς.

Τα θέματα που είχαν προγραμματιστεί για τη συνεδρίαση της 5/7 ήταν:

  1. ''Μελέτη Ανάπλασης περιοχής εισόδου Νοσοκομείου Ασκληπιείου''.
  2. Μελέτη αναστήριξης πρανών παραλιακής οδού.
  3. Μελέτη ''Νέου Παιδικού Σταθμός Βούλας'' (Αλεξάνδρας και Ηρακλειδών).
  4. ''Μελέτη εφαρμογής για την ανάπλαση της Βασ.Παύλου και Πλατείας Ιμίων''.
  5. Πρόταση υπαγωγής των οικοδομικών νησίδων Κ1, Κ2 ,Κ4, Κ6 εκτός σχεδίου.
  6. Καταγραφή και έλεγχος πεζοδρομίων – βλάβες στον ασφαλτοτάπητα στη Βούλα.
  7. Μελέτης εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης για τον κόμβο επί της οδού Καλύμνου και Μεγ.Βασιλείου στη Βούλα.
  8. Μετονομασία της Πλατείας Αλσους στο Πανόραμα σε Πλατεία Δημάρχου Αγγελου Αποστολάτου.
  9. Εισήγηση στην εκτελεστική Επιτροπή για τις δράσεις και τα έργα που αναφέρονται για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018
  10. Ορισμός Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Εξ’ αυτών συζητήθηκαν την Τρίτη τα 4 πρώτα ως έκτακτα και την Τετάρτη τα επόμενα 6 θέματα! Όλα τα θέματα υπερψηφίστηκαν βάσει των εισηγήσεων.

Στο θέμα της ανάπλασης της εισόδου του Νοσοκομείου που ρωτήσαμε, γιατί εμείς πήγαμε κανονικά την Τετάρτη, και η απόφαση είχε παρθεί την Τρίτη, μας απάντησαν ότι την ψήφισαν πλην του συμβούλου Μανώλη Βαρδαβά.

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ευρυάλη Βούλας” έχει καταθέσει δικές του προτάσεις και ενστάσεις για την ανάπλαση του Ασκληπιείου, κάτι που δεν φάνηκε πουθενά.

Το Τοπικό Συμβούλιο θα έπρεπε να έχει πιο ευήκοα ώτα στην τοπική κοινωνία και όχι στην εξουσία.

Το Νοσοκομείο είναι σωτήριο για την περιοχή και θα έπρεπε να φροντίζουμε για την αναβάθμισή του και όχι να το κυνηγάμε για να φτιάξουμε ένα πάρκινγκ στην παραλιακή αφαιρώντας το πάρκινγκ του Νοσοκομείου!

Κοινή πρακτική του δημοσίου γενικότερα, όταν θέλει κάτι να το αλλάξει ή να το παραδώσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία το απαξιώνει. Κάπως έτσι έχει γίνει και με τον κοινόχρηστο χώρο, στην παραλιακή κατά μήκος του μαντρότοιχου του Ασκληπιείου νοσοκομείου, που έχει υποβαθμιστεί και μας το φέρνει ως κακό παράδειγμα ο δήμαρχος.

Είναι πλατεία ονομαζόμενη “πλατεία Γεωργακοπούλου”*. Ποιος έχει ευθύνη για τον εξωραϊσμό της αν όχι ο Δήμος 3Β; Θα έπρεπε και το Τοπικό και ο Δήμος να φροντίσουν να εξωραϊστεί όχι να καταργηθεί.

Η κεντρική πλατεία της Βούλας κάθε τρεις και δύο αναπλάθεται...

* Υπ’ όψιν ότι η πλατεία ονομάζεται “Γεωργακοπούλου”, προς τιμήν του Διοικητή του Ε.Ε.Σ. που παραχώρησε το χώρο για να γίνει πλατεία.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 147 guests και κανένα μέλος