Ημερίδα με τίτλο «Ο Αττικός Αμπελώνας», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στο Ζάππειο Μέγαρο η Περιφέρεια Αττικής και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece).

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πρόκειται για εκδήλωση η οποία εντάσσεται σε σειρά πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα δίνοντας, ειδικότερα, έμφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου του οίνου και στην αύξηση των εξαγωγών.

Σκοπός της ημερίδας, μέσα από τη συνέργεια των δύο φορέων, είναι η ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου για την προώθηση των προϊόντων και την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον κλάδο των οινοπαραγωγών Αττικής. Συζητήθηκαν δράσεις σχετικές με τη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, η προτεραιότητα για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν σε θέματα διαδικαστικά, θεσμικά κ.ά., καθώς και η χρηματοδοτική υποστήριξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής ο Βουλευτής Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας την Ένωση Κεντρώων η Βουλευτής Β’ Πειραιά, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Στην ομιλία της η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Αττικός Αμπελώνας μπορεί να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει, μόνο αν εμείς κάνουμε όσα δεν είχαν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες – αν δηλαδή καλύψουμε χωρίς χρονοτριβή το χαμένο έδαφος. Μαθαίνοντας δηλαδή μέθοδο και τεχνογνωσία από εκείνες τις Περιφέρειες, εντός κι εκτός Ελλάδας, που διαθέτουν κορυφαία προϊόντα.

Και γι’ αυτό εμείς σήμερα εγγράφουμε αυτή την προσπάθεια, και όχι απλά μία εκδήλωση, ως έναν κρίκο της αλυσίδας των τριών Ε: Ενημέρωσης, Επενδύσεων, Εξαγωγών. Τα 3Ε μίας συλλογικής προσπάθειας. Από την Περιφέρεια Αττικής, το Enterprise Greece μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Η ίδια υπογράμμισε ότι ο Αττικός Αμπελώνας, αν και διαθέτει πολλές προϋποθέσεις, δεν κατέχει την ανάλογη με τις ιδιαίτερες ποικιλίες του και με τα τόσο ξεχωριστά ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά, θέση σε εθνικό επίπεδο. Κι αυτό προσπαθούν να κάνουν. Να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, που παράγει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, με κοινωνικά συνεκτικό τρόπο και με έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, το νέο επιχειρείν.

«Στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε επιλέξει μία νέα, τη μόνη, κατά τη γνώμη μου, αποτελεσματική μέθοδο – αυτή των πολύπλευρων και πολυεπίπεδων συνεργειών μεταξύ φορέων της δημόσιας και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας για να αναδείξουμε έναν τομέα, όπως ο πρωτογενής τομέας της Αττικής, μέσα από ένα εμβληματικό, όσο και ξεχωριστό της προϊόν. Ένα προϊόν με ιστορικές ρίζες, ποιοτικό παρόν και διασφαλισμένο μέλλον. Τον Αττικό Αμπελώνα», τόνισε ακόμη.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece),

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος