Το Κορωπί συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Προ ημερησίας αναφέρθηκαν στους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής και ζήτησαν ενημέρωση, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι “μόλις σήμερα τα πήραμε και εμείς”. Θα αποσταλεί  το υλικό στους συμβούλους, αλλά μπορεί να ενημερωθεί και κάθε φορέας· μέχρι τις 15 Μαρτίου θα γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τους αυτοκινητόδρομους...

Κόντρα για το ξήλωμα των πινακίδων

στο Δημοτικό συμβούλιο Κορωπίου

 

Το Κορωπί συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Προ ημερησίας αναφέρθηκαν στους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής και ζήτησαν ενημέρωση, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι “μόλις σήμερα τα πήραμε και εμείς”. Θα αποσταλεί  το υλικό στους συμβούλους, αλλά μπορεί να ενημερωθεί και κάθε φορέας· μέχρι τις 15 Μαρτίου θα γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τους αυτοκινητόδρομους.


Επί μακρόν απασχόλησε το Δ.Σ. αίτηση της Eurobank, η οποία διαθέτει ένα χώρο δεκάδων στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με ένα μισογκρεμισμένο κτίσμα μέσα, επί εποχής Κωσκοτά. Το κτίσμα αυτό θα γίνει ξενοδοχειακό συγκρότημα και η Τράπεζα ζητάει κάποιες διαφοροποιήσεις στο σχέδιο πόλης, προκειμένου να μη πειραχτούν ζωτικοί χώροι για τη λειτουργία του.

Πρότεινε δε να δώσει στο Δήμο 5.5 στρέμματα προκειμένου να βρεθεί λύση για να διευκολύνει το Δήμο.

Δύσκολη η ενημέρωση, πάνω στο χάρτη, των συμβούλων, παρά το ότι το μελετητικό γραφείο είχε χαράξει δύο προτάσεις.

Ο Δ. Κιούσης πρότεινε να γίνει νέα μελέτη και να ληφθεί υπόψιν στην πρόταση ανάρτησης η κυκλοφοριακή σύνδεση της οδού Κέκρωπος με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, διότι εκεί είναι δύσκολο το σημείο, ο δρόμος κάνει καμπύλη και θα δημιουργηθούν ατυχήματα. Και το ξενοδοχείο δεν θα  εξυπηρετείται εύκολα και από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Το θέμα αναβλήθηκε προκειμένου να γίνει νέα μελετητική πρόταση.


Το 2ο θέμα «Έγκριση Πρότασης κυκλοφοριακής ρύθμισης μονοδρόμησης ανωνύμου αγροτικής οδού στην Βιομηχανική Περιοχή του Καρελλά  μεταξύ των οδών Αιγαίου & Ερμού», αναβλήθηκε για τυπικούς λόγους.


– Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Κοινωνικής Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας (ΚΕΔΚ)  έτους 2009.

Πάνω στο θέμα αυτό, και επειδή μέχρι 31/12 η προηγούμενη Δημοτική Επιχείρηση είχε τη διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων, η μειοψηφία ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν έχουν ξηλωθεί οι πινακίδες, τη στιγμή που έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. γι’ αυτό.

Οι συμβάσεις των «νόμιμων» πινακίδων έχουν λήξη από τις 31/12/08 και έχουν εισπραχθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚ Αποστολόπουλος. Μετά την 1η του 2009 δεν έχει αρμοδιότητα η ΚΕΔΚ επ’ αυτού.

Υπήρξε ένας έντονος διάλογος για το θέμα από την πλευρά της μειοψηφίας. Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε τον Περιφερειάρχη.

Σ.Σ.: Το ξήλωμα των πινακίδων είναι στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής. Αν περιμένει από τον Περιφερειάρχη «ζήσε Μάη μου…».

Να φροντίσει να βρει τον τρόπο, όπως έκαναν και άλλοι Δήμοι και τις ξήλωσαν, γιατί έχει παραγίνει το κακό, ιδιαίτερα στη λεωφόρο Κορωπίου που είναι η μία δίπλα στην άλλη και είναι γιγάντιες!     

 

Αλλα θέματα


– Εγκρίθηκε το 1ο Α.Π. για την «Επισκευή υπογείου στο παλαιό κτίριο 1ου  Γυμνασίου»

– Εγκρίθηκε το 1ο Α.Π. για τη «Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων 1ου Λυκείου»,

– Εγκρίθηκε το 1ο Α.Π. για το έργο «Κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής»

Εγκρίθηκε η ανάρτηση των διορθωμένων σχεδίων της Πολεοδομικής μελέτης της Γ΄ Γειτονιάς με τίτλο: «Πράξη εφαρμογής περιοχών  Β΄ Κατοικίας Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 215 επισκέπτες και κανένα μέλος