Κυκλοφορίες που πολλές φορές δημιουργούν έμφραγμα...

 

Τα αδιέξοδα της κυκλοφορίας στα 3Β. Κάθε νέα Δημοτική αρχή, και μία κυκλοφοριακή μελέτη, που τελικά καταλήγει σε απόφραξη αρτηριών... είτε από λάθος κρίσης του μελετητή είτε από εξυπηρετήσεις οικείων...

Παρουσιάστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη όλου του Δήμου 3Β στη διαβούλευση της 4ης Ιουλίου στο Δημαρχείο, ανάμεσα σε πολύ λίγο κόσμο.

Ο μελετητής μίλησε κυρίως για την πρώτη φάση, που αφορά τον τρόπο που επέλεξαν να παρέμβουν σε κάθε σημείο, με μετρήσεις φόρτου κυκλοφορίας και ατυχημάτων.

Oι παρεμβάσεις που γίνονται στο κομμάτι της παλιάς Βούλας, συνοικία Ευρυάλη, ιδιαίτερα όσον αφορά τις μονοδρομήσεις θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

 

 

Καμιά παρέμβαση στην πλατεία Κρήτης

Στην πλατεία Κρήτης που ο Σύλλογος έχει ζητήσει επιτακτικά να γίνει παρέμβαση δεν αγγίζεται. Η μόνη παρέμβαση που γίνεται εκεί είναι η μετατόπιση του ανοίγματος της νησίδας για να μη διασχίζεται κάθετα η παραλιακή, αφού έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται.

Παρέμβαση γίνεται επίσης στο φανάρι της παραλιακής και τη δεύτερη είσοδο της Βούλας στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο. Δεν θα αναφερθώ στην ανάπλαση που επιδιώκει ο δήμαρχος να κάνει με εξασφάλιση γης από το Ασκληπιείο Νοσοκομείο..

 

Κόμβος Λεωφ. Καραμανλή – Ασκληπιού

Για την αντιμετώπιση των συχνών παράνομων αναστροφών που παρατηρούνται στη Λεωφ. Καραμανλή στον κόμβο με την Βασ. Παύλου, στο ρεύμα από Αθήνα, προτείνεται η δημιουργία κόμβου στην οδό Ασκληπιού με το άνοιγμα της κεντρικής νησίδας, εξυπηρετώντας και τη λειτουργία της πεζοδιάβασης που λειτουργεί σήμερα στην ίδια θέση. Με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η αποχώρηση από το χώρο στάθμευσης στον τερματικό σταθμό Τραμ, με κατεύθυνση προς Αθήνα, με αριστερή στροφή και αποκλειστική φάση σηματοδότησης, ακυρώνοντας την ανάγκη της παράνομης αναστροφής που σήμερα γίνεται κατά κόρον στο Ασκληπιείο. Ο νέος κόμβος θα λειτουργεί σε συντονισμό με τον σηματοδοτούμενο κόμβο στην οδό Βασ. Παύλου χωρίς να επηρεάζεται η ροή κυκλοφορία επί της παραλιακής.

 

Κόμβος Λεωφ. Καραμανλή – Ήρας

Η διέλευση πεζών κάθετα στη Λ. Κ. Καραμανλή και Ήρας, από το Πάρκο στη θάλασσα και αντίστροφα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη παρά το ότι έχει γράμμωση πεζών, γιατί τα οχήματα τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες αδιαφορώντας για τον πεζό. Εκεί προτείνεται η λειτουργία σηματοδότησης στους δύο κόμβους με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πεζών. Η τοποθέτηση πεζογέφυρας που προτείνει η μελέτη θεωρούμε ότι δεν θα λειτουργήσει εφόσον υπάρχει φανάρι. Αν δε είναι με σκάλες, δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθεί και θα δημιουργήσει οπτικό ρύπο στους εκεί διαμένοντες.

Με την κυκλοφοριακή μελέτη θα επανέλθουμε και για άλλα σημεία του Δήμου και των τριών ενοτήτων· Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

kikloof sokratous papagou

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος