Μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο για τη Βουλιαγμένη

 

erga2Νέα έργα συνολικού ύψους 14.363.360€ εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 29 Ιουνίου. Τα έργα εγκρίθηκαν μετά την προσκόμιση ώριμων μελετών από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και αφορούν:

  • Έργα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων περιοχών του Δήμου ύψους 12.000.000€
  • Νέος Παιδικός Σταθμός Δ.Ε. Βούλας ύψους 2.063.360€
  • Διαμόρφωση Αύλιων Χώρων Σχολικών Μονάδων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ύψους 300.000€

 

Το έργο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων αφορά την κατασκευή, του πρώτου αντιπλημμυρικού έργου στο σύνολο της Βουλιαγμένης ύψους 9.000.000€ βάσει σχετικής μελέτης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα στην ίδια εργολαβία θα κατασκευαστεί δίκτυο αγωγών ομβρίων υδάτων στο Πανόραμα της Βούλας ύψους 1.800.000€ και επί της Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου στη Βάρη ύψους 1.200.000€.

Ο νέος παιδικός σταθμός που εγκρίθηκε, θα ανεγερθεί στη Βούλα, στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Αλεξάνδρας. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο με πλήρη ενεργειακή αυτονομία, μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και με συστήματα περισυλλογής, φιλτραρίσματος και κατανάλωσης του βρόχινου νερού. Η μελέτη θα συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Η διαμόρφωση αύλιων χώρων σε 8 σχολεία του Δήμου εγκρίθηκε επίσης από την Περιφέρεια. Εργολαβία ύψους 300.000€, που αφορά διαμόρφωση και τοποθέτηση ειδικής επίστρωσης στις σχολικές αυλές, η οποία εκτός από την αισθητική αναβάθμισή τους φροντίζει και για την ασφάλεια των παιδιών.

Ευεργετημένος ο Δήμος 3Β από την Περιφέρεια, αφού έχει πάρει κονδύλι συνολικού ύψους 43.600.000€ στην τρέχουσα θητεία· περισσότερα από κάθε άλλο Δήμο της Αττικής, κάτι που είχε επισημάνει ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου στον απολογισμό του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Βέβαια για να γίνει αυτό ενήργησαν αμφότερες οι πλευρές. Γιατί η περιφερειάρχης Ρένας Δούρου κάλεσε τους δημάρχους να υποβάλουν ώριμες μελέτες και ο δήμαρχος των 3Β ανταποκρίθηκε. Τα έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός του 2017.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος