Κάθε χρόνο η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους
γράφει η: Αννα Μπουζιάνη

 

Στο ίδιο έργο θεατές! Κάθε χρόνο με το που πιάνουν οι ζέστες, λήγουν και συμβάσεις των εργατών καθαριότητας! Κάθε χρόνο οι συμβασιούχοι ξεκινούν κινητοποιήσεις προκειμένου από συμβάσεις ορισμένου χρόνου να γίνουν αορίστου...

Και κάθε χρόνο η Ελλάδα πνίγεται σε τόνους σκουπιδιών, στην πιο κρίσιμη στιγμή για την τουριστική μας περίοδο.

― Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες! Δεν μπορεί κάθε φορά όλοι να καμώνονται ότι σωστά πράττουν.

―Οι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν ότι προσλαμβάνονται για 8 μήνες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου;

― Οι Δήμαρχοι δεν το γνώριζαν ότι λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και πρέπει να κινηθούν εγκαίρως;

― Η κυβέρνηση γιατί υποσχόταν χωρίς να είναι βέβαιη ότι μπορεί να τις μετατρέψει;

― Η Ε.Ε. δεν επιτρέπει - αφού είμαστε αποικία - να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ για συνεχείς και διαρκείς ανάγκες όπως η καθαριότητα, αλλά βάζει πρόστιμα!

― Ετσι άλλη μια χρονιά φτάσαμε μέσα στον Ιούλιο να χτίζουμε πύργους σκουπιδιών με χρώματα και ...αρώματα και κατοίκους ποντίκια, γάτες και ότι άλλο τρωκτικό...

Το ψάρι - λέει ο σοφός λαός - βρωμάει από το κεφάλι. Και ο παλιός κυβερνήτης Ν. Πλαστήρας, κάποτε, που επισκέφθηκε την ψαραγορά το δοκίμαζε στην ουρά για να δεχθεί την παρατήρηση του συνοδού του: κύριε Πρόεδρε, στο κεφάλι το εξετάζουμε. Και ο Πλαστήρας που γνώριζε απάντησε: Ξέρω εγώ, θέλω να δω μέχρι πού έχει φτάσει η σήψη!

Όλοι λοιπόν υπεύθυνοι από την κορυφή μέχρι τη βάση.

Γιατί θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να μην προσλαμβάνονται 8μηνα (και χωρίς τις τυπικές διαδικασίες) και κάθε τόσο φτου κι απ’ την αρχή, από τη στιγμή που καλύπτουν συνεχείς και διαρκείς ανάγκες, αλλά αορίστου χρόνου.

Σήμερα λοιπόν η Ομοσπονδία εργαζόμενων στους δήμους ΠΟΕ-ΟΤΑ (η Εκτελεστική Επιτροπή) με ομόφωνή απόφασή τους θα συνεσίουν τους αποκλεισμούς σε αμαξοστάσια και ΧΥΤΑ. Αποφάσισαν τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους έως ότου η κυβέρνηση δώσει οριστική λύση.

Και από Δευτέρα νέες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή τους δηλώνουν μεταξύ άλλων:

― Κανένα απορριμματοφόρο δεν θα κυκλοφορεί και δεν θα κάνει περισυλλογή απορριμμάτων. Συνεχίζεται κανονικά μόνο η αποκομιδή των νοσοκομειακών αποβλήτων και από άλλους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους.

― Συνεχίζεται και επεκτείνεται σ’ όλες τις Περιφέρειες και τους Νομούς της χώρας ο αποκλεισμός των Χ.Υ.Τ.Α., από τους εργαζομένους τους, αλλά και με τη συνδρομή των Σωματείων των Δήμων των αντίστοιχων περιοχών.

― Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 θα πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας. Για το λόγο αυτό προκηρύσσεται Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους (και των υπηρεσιών δηλαδή που δεν είναι σε αποκλεισμό η λειτουργία τους) των Ο.Τ.Α. από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας. Η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Και όλη η ερχόμενη εβδομάδα - κατά τα φαινόμενα - θα συνεχίσει με κινητοποιήσεις και σκουπίδια στους δρόμους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τις Δημοτικές Αρχές να μην προβούν σε καμιά απόλυση εργαζομένου, ούτε να αποδεχτούν λύσεις που θα διαιωνίζουν τα προβλήματα, όπως είναι η πρόσληψη διμηνιτών.

Ζητούν δε οριστική επίλυση του προβλήματος και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Και η ευθύνη των πολιτών

Σ’ αυτή την κατάσταση φέρουμε κι εμείς ως πολίτες ευθύνη για τον τρόπο και το χρόνο που κατεβάζουμε τα σκουπίδια μας στο δρόμο. Αφενός δεν θα έπρεπε να τα κατεβάζουμε αφού δεν τα περισυλλέγουν, και αυτά που είναι αποφάγια δύσοσμα, τα δίνουμε στις γατούλες και τα σκυλάκια της γειτονιάς ή τα “αμπαλάρουμε” ιδιαίτερα.

Αννα Μπουζιάνη


skoupidia 2

O σαρκασμός της υπόθεσης. Στη φωτογραφία, το πανό, τα σκουπίδια και πίσω ακριβώς η αφίσα τουριστικής προβολής: ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ!!! Μπράβο στο φωτογράφο του Intime!

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 366 guests και κανένα μέλος