Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κορωπίου
ρεπορτάζ: Aννα Μπουζιάνη

 

Οργή και αγανάκτηση ξεχείλιζε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορωπίου, τη Δευτέρα 19/6/17, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής.

Το πρόβλημα είναι η παραβατικότητα που παρουσιάζει το Κορωπί στην περιοχή Κούπι, που διαμένουν οι Ρομά.

koropi dimarxosΟ Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης αναφέρθηκε σε ένα ιστορικό ενεργειών που έχει κάνει κατά καιρούς η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να “σκύψει” η πολιτεία στο πρόβλημα της παραβατικότητας το οποίο γιγαντώνεται καθημερινά

Ενέργειες στις οποίες δεν βρήκε καμμία ανταπόκριση από τα ανώτερα αρμόδια όργανα, τουναντίον τους εγκαλεί σε απολογία ο Συνήγορος του Πολίτη γιατί βάζουν πρόστιμα στους Ρομά.

«Συγκοινωνούντα δοχεία το Κούπι με τις Αχαρνές», χαρακτήρισε την κατάσταση ο δήμαρχος και πρότεινε να γίνουν κινητοποιήσεις γιατί «δεν πάει άλλο. Δεν λειτουργεί τίποτα στο δημόσιο».

Φέρνοντας διάφορα παραδείγματα αδράνειας της Αστυνομικής Αρχής αναφέρθηκε σε Αλβανό Ρομά που έχτιζε αυθαίρετο και ο δήμαρχος κάλεσε την Αστυνομία. Είπε: «Το καταγγείλαμε, πήγαμε με την Αστυνομία επιτόπου και δεν βρήκαμε κανέναν. Μετά τρεις μήνες το σπίτι ήταν έτοιμο και τους είδαν που ξεφόρτωναν κιβώτια με όπλα. Είναι στο απυρόβλητο...

»Αν εσείς κάνετε ένα γλέντι στο σπίτι σας, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα θα έρθουν να σας γράψουν μία και δύο φορές. Αυτοί χαίρουν ασυλίας. Πάει ο Ρομά στο ψιλικαντζίδικο και ψωνίζει αφήνοντας ρέστα από πεντακοσάρικο!».

Και συνέχισε να εξηγεί ο δήμαρχος ότι ο Δήμος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. «Πώς να λύσουμε με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουμε. Εχουν συνταξιοδοτηθεί 60 εργαζόμενοι και έχουν φύγει 80 συμβασιούχοι και σε λίγο δεν θα έχουμε ανθρώπους για την καθαριότητα».

»Δεν μας δίνουν το δικαίωμα να πάρουμε Δημοτική Αστυνομία και απ’ την άλλη αστυνομεύονται χιλιάδες φυσικά πρόσωπα, αθλητές, προπονητές, τραγουδιστές...».

Το Αστυνομικό Τμήμα είναι αποδυναμωμένο. Μόνο το 1/4 του προσωπικού υπάρχει από το δυναμικό του και ζητάνε σ’ αυτά τα ήδη αποστεωμένα τμήματα να φύγουν να πάνε στις Αχαρνές!

Ο Δήμαρχος κατέληξε σε προτάσεις όπως:

― Να στείλουν έγγραφο προς αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβουν την εύθυνη για το τι μπορεί να συμβεί.

― Να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με μαζική παράσταση που θα μεταφερθούν με πούλμαν από το Κορωπί.

Το λόγο πήραν και πολλοί πολίτες οι οποίοι περιέγραψαν την τραγική κατάσταση που βιώνουν από τις παραβατικές ενέργειες των Ρομά που μπαίνουν μέσα στα σπίτια και τους απειλούν, ανάβουν φωτιές και καίνε καλλιέργειες,.

Δρόσος κάτοικος: Το Αστυνομικό Τμήμα δεν υπάρχει. Είναι ανύπαρκτο. Να φύγουν, δεν τους χρειαζόμαστε.

Παίρνουν οι Ρομά επιδόματα και τους χαϊδεύουμε. Η πολιτεία είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία.

Πρότεινε δε κινητοποίηση και καταλήψεις σε Αστυνομικά Τμήματα.

Κάτοικος: Υπάρχουν οικοδομές ξέφραγο αμπέλι. Μόνο από εμάς θα αλλάξει η κατάσταση. Να υποχρεώσετε τους ιδιοκτήτες να περιφράξουν τις οικοδομές, γιατί μπαίνουν και μένουν μέσα και δεν τολμάμε να μιλήσουμε.

Κωνσταντάρας δημοτικός σύμβουλος

Εχουμε ένα κράτος που επαινεί το άβατο. Αυτοί ηχορυπαίνουν όλη νύχτα και εμείς έτσι και βάλουμε μουσική θα έρθει η Αστυνομία να μας κόψει πρόστιμο.

Μόλις κάποιος κάτοικος διαμαρτυρηθεί απειλείται με όπλα, με βαριοπούλες, με μαχαίρια!

Μαρκάκης κάτοικος. Να καλέσετε τους εκλεγμένους βουλευτές της περιοχής σε επόμενη συνάντηση να πάρουν θέση.

Γυναίκα κάτοικος. Δύο φορές μας έχουν πάρει το αυτοκίνητο και μας τραβάγανε τρία χρόνια στα δικαστήρια!!

Κερασιώτης δημοτ. σύμβουλος: Σε μια κοινωνία που είναι σε κρίση χωράει το οργανωμένο έγκλημα. Αν δεν συγκρουστούμε με τη ρίζα δεν θα κάνουμε τίποτα.

Από όλους επισημάνθηκε ότι η επίσημη πολιτεία, έχει αφήσει τη χώρα στον “αυτόματο πιλότο” και δεν γίνεται τίποτα. Το οργανώμενο έγκλημα οργιάζει και η παραβατικότητα καθημερινά αθωώνεται...

Όλοι επίσης επεσήμαναν την μικρή παρουσία στο Δημαρχείο για τη συγκέντρωση. Θα έπρεπε να ξεχειλίζει η αίθουσα, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Μόνο με τη μαζική παρουσία θα μας προσέξουν, κατέληξαν.

Κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις τις οποίες θα επεξεργαστεί το Δημοτικό Συμβούλιο και θα υπάρξει συνέχεια.

Στην εκδήλωση παρεβρέθη και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Κιούση και ο δημ. σύμβουλος Θωμάς Πρόφης.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος