Την κατανόηση των πολιτών ζητάει η Δημοτική Αρχή

 

Ξεκίνησε ήδη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που θα προστατεύσει το ανατολικό τμήμα του Κορωπίου από τα πλημμυρικά φαινόμενα με κάθε βροχή. Οι εργασίες ξεκίνησαν και ακουμπάνε και στην κεντρική οδό Βασ. Κωνσταντίνου και θα δυσκολέψει για λίγο την κυκλοφορία.

Από το Γραφείο Δημάρχου Κρωπίας ανακοινώνεται: «Όπως είχαμε ενημερώσει από το 2014, η έναρξη του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στο ανατολικό τμήμα της πόλης θα γινόταν όταν θα ολοκληρωνόταν το εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων καθότι τα δίκτυα ομβρίων κατασκευάζονται, σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης, πάντα ψηλότερα από τα δίκτυα σωληνώσεων ακαθάρτων. Αυτή η στιγμή έφτασε! Το εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων ολοκληρώθηκε και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και τη ανάδοχο εταιρία Ελληνική Υδροκατασκευή Α.Ε το έργο ξεκίνησε από την Οδό Αντωνίου Κιούση και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το συνολικό μήκος του συλλεκτήρα της συγκεκριμένης οδού είναι περίπου στα 2χλμ. Η ανάδοχος εταιρία εκτελεί το έργο εφαρμόζοντας πολλά συστήματα ασφαλούς εκσκαφής και προστασίας και εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με παρακάμψεις. Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου ομβρίων, με τρείς κύριους συλλεκτήρες ομβρίων, ένα στο βορειοανατολικό άκρο (Οδός Αντωνίου Κιούση) και δύο στο νότιο άκρο της πόλης (Οδός Βασιλ. Όλγας και Λεωφ. Β Κωνσταντίνου συνολικού μήκους 1050 μέτρων) που θα συνδέεται τόσο με το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο της οδού Αττικής και της Αττικής Οδού όσο και με το υπάρχον -στο νότιο τμήμα- αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφ. Βάρης-Κορωπίου.

Ειδικά, για το τμήμα του έργου που αφορά την Λ.Β.Κωνσταντίνου από τη συμβολή της Λεωφόρου Μαρκοπούλου με τη λεωφόρο Κορωπίου-Αεροδρομίου και έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλίσσης Όλγας για μήκος 850 μέτρων θα καταληφθεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας (αυτό της ανόδου προς το κέντρο της πόλης). Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ως άνω έργο θα επιλύσει το χρόνιο σοβαρό πρόβλημα πλημμυρών της Λεωφόρου Β. Κωνσταντίνου που σε κάθε επεισόδιο βροχόπτωσης μετατρέπεται σε κανάλι, δυσχεραίνει τη διέλευση πεζών και οχημάτων ενώ προκαλεί μεγάλες ζημιές σε καταστήματα. Το υπάρχον φυσικά παλαιό δίκτυο ομβρίων που δεν επαρκεί θα διατηρηθεί ως συμπληρωματικό της υδροσυλλογής. Ο Δήμος Κρωπίας παρακαλεί τους κατοίκους να επιδείξουν κατανόηση για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί από την προσωρινή αναστάτωση αλλά η λύση θα είναι οριστική».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξεως των 8.154.900,00 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται προς το παρόν από την Περιφέρεια Αττικής ενώ αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στο ΕΣΠΑ.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 156 επισκέπτες και κανένα μέλος