Δημοτικό Συμβούλιο στη Βάρη, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου. Αν και είχε ποδοσφαιρικό ντέρμπι, οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν μία μακρά προ ημερησίας συζήτηση επί ερωτήσεων, κυρίως, του Δημ. Κυπριώτη και δευτερευόντως της Λυδίας Αργυροπούλου.
Τους “εξόντωσε” ο Κυπριώτης με την αναλυτικότητά του. Μέχρι απολογισμό του έργου του, επί των προτάσεων, που έχει κατά καιρούς καταθέσει έκανε.
Κι αυτό γιατί, όπως είπε, έγραψε κάπου ο Δήμαρχος ότι η αντιπολίτευση δεν κάνει προτάσεις...

Γενικό Πολεοδομικό, Μηλαδέζα, Πνευματικό Κέντρο, ΚΑΠΗ


Δημοτικό Συμβούλιο στη Βάρη, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου. Αν και είχε ποδοσφαιρικό ντέρμπι, οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν μία μακρά προ ημερησίας συζήτηση επί ερωτήσεων, κυρίως, του Δημ. Κυπριώτη και δευτερευόντως της Λυδίας Αργυροπούλου.

Τους “εξόντωσε” ο Κυπριώτης με την αναλυτικότητά του. Μέχρι απολογισμό του έργου του, επί των προτάσεων, που έχει κατά καιρούς καταθέσει έκανε.

Κι αυτό γιατί, όπως είπε, έγραψε κάπου ο Δήμαρχος ότι η αντιπολίτευση δεν κάνει προτάσεις.


Ερωτήσεις λοιπόν για τον καθορισμό ζωνών χρήσης του Υμηττού, όπου θέτουν υπό καθεστώς ομηρίας την περιοχή, όπως είπε. Κυκλοφορεί από τον Οργανισμό Αθήνας ένα σχέδιο για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που περιγράφει τις χρήσεις γης περί προστασίας του Υμηττού, το οποίο αν εφαρμοστεί ενταφιάζει κάθε ελπίδα για ρύθμιση του προβλήματος νόμιμης στέγασης πολλών συμπολιτών μας.


Κύριε Δήμαρχε, σε άρθρο εντύπου της παράταξής σας, αναφερόμενος στις δυσκολίες που συναντάτε στο έργο σας, γράψατε ότι σάς εμποδίζει η αντιπολιτευση που δεν υποβάλει προτάσεις, απηύθυνε ερώτηση ο Δ. Κυπριώτης.

Ετσι λοιπόν, ανάγνωσε ό,τι προτάσεις έχει κάνει κατά καιρούς στα Δημοτικό Συμβούλια. Και υπάρχουν και πολλές άλλες, όπως είπε, που έχουν γίνει προφορικά και που βεβαίως πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μέσα στα Πρακτικά.


Για το ΓΠΣ

Για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) που δεν έχει καταθέσει ακόμη ο Δήμαρχος με συνεχείς αναβολές από τον Αύγουστο του 2008, ενώ το είχε θέσει ως “ύψιστη προτεραιότητα για την παράτασή του πριν τις εκλογές”.

Και αναρωτήθηκε: υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σκοπιμότητα;


Οι γέφυρες στο Κόρμπι

Για τις δύο γέφυρες που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σε τρεις μήνες από τη Νομαρχία και τελικά άνοιξαν μία τρύπα που στη συνέχεια την έκλεισαν για να μην πέσει κανένας μέσα και σταμάτησε το έργο.


Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις

Για το ΓΠΣ είπε ότι θέλει να έχει πιθανότητα επιτυχίας 98% και γι’ αυτό έχει καθυστερήσει να το φέρει στο Συμβούλιο.

“Ομως, αργήσαμε λίγο, αλλά θα πάμε καλά, γιατί έχουν γίνει διαβουλεύσεις και πολλοί Σύλλογοι κατέθεσαν προτάσεις και το είδαν θετικά. Μπορεί να έρθει σε ένα μήνα και θα γίνουν προτάσεις και μέσα στο Δ.Σ. Πάντα έχουμε στο νου μας την ποιοτική πόλη με λιγότερο τσιμέντο και περισσότερο πράσινο”, δήλωσε ο Δήμαρχος.


Για τις γέφυρες απάντησε ότι είναι ευθύνη της Νομαρχίας.  “Εμείς προχωρήσαμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Εγινε η μελέτη δωρεάν, πήγε στη Νομαρχία, εγκρίθηκε και στράβωσε.

Δεν ήταν κατοχυρωμένη η ασφάλεια των γεφυρών. Ετσι σταμάτησε το έργο και προχωρεί η οριοθέτηση του ρέμματος στο Κόρμπι· και θα δούμε το έργο συνολικά”.


Κάπου μιάμιση ώρα λοιπόν ακούγαμε ερωτήσεις και διαλόγους, από τα πιο απλά πράγματα μέχρι τα σύνθετα.

Ετσι  που ο Δήμαρχος εξέφρασε τη δυσφορία του λέγοντας: “Εγώ πάντα στεναχωριέμαι όταν ακούω ερωτήσεις, που θα τις είχατε απαντήσει αν είχατε έρθει στο Δήμο”.


Για τις πινακίδες που αλλάζουν θέση επανήλθε η Λ. Αργυροπούλου για να πάρει την απάντηση από την Αντιδήμαρχο Δημ. Σουτόγλου, ότι: “έστειλα την Τεχνική Υπηρεσία, έκανε αυτοψία και μου είπαν ότι δεν είδαν καμία μετακίνηση”


Τα ίδια περίπου απάντησε και ο Δήμαρχος και πρόσθεσε ότι μίλησε για το θέμα και με το Δήμαρχο Βουλιαγμένης και με τη Νομαρχία και δεν ήξεραν ποιος και αν μετακίνησε τις πινακίδες!

Αμεση παρέμβαση στα φρεάτια στο Δίλοφο, που μυρίζουν άσχημα και βουλώνουν κάθε τόσο, έκανε αναφορά η Λ. Αργυροπούλου.

“Για τη βρώμα στο Δίλοφο έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες και η εντολή η δική μου είναι να αρχίσουν αύριο”. απάντησε ο Δήμαρχος.


Ο Δ. Αναστασίου επανήλθε σε ερώτηση που είχε καταθέσει σε προηγούμενο συμβούλιο για την αναβάθμιση Η/Υ και την αναβάθμιση των προγραμμάτων Πληροφορικής.

Η Αντιδήμαρχος Δ. Σουτόγλου το χρεώθηκε απαντώντας “Κύριε Πρόεδρε, ήταν παράλειψη δική μου. Στο επόμενο συμβούλιο θα σας απαντήσω”.


Για τη Μηλαδέζα


Για τις εισφορές στη Μηλαδέζα και τις εισπράξεις που έχουν κάνει μέχρι σήμερα είχε ζητήσει η Λ. Αργυροπούλου στο προηγούμενο συμβούλιο και επανήλθε.

Η Αντιδήμαρχος Δ. Σουτόγλου της απάντησε ότι μέχρι πριν 3 μήνες ήταν υπεύθυνη η ίδια (Αργυροπούλου) στην Τεχνική Υπηρεσία και όφειλε να γνωρίζει αν το επιθυμούσε.

Της σύστησε δε, να πάει στις υπηρεσίες του Δήμου και να δει όποια λεπτομέρεια θέλει.

Για το θέμα αυτό, πάντως, απάντησε και ο Βασ. Γούλας αιτιολογώντας ίσως την έλλειψη χρημάτων, ότι “για τις εισφορές στη Μηλαδέζα πιέστηκε τότε πολύ ο Δήμος και κατ’ επέκταση η Νομαρχία για να είναι πάρα πολύ χαμηλές. Υστερα μερικά οικόπεδα είναι πολύ μεγάλα, έκαναν προσφυγές στα δικαστήρια και μερικά δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα”.

Προσλήψεις


Εποχιακές προσλήψεις αποφάσισε να κάνει ο Δήμος και προσλήψεις με σύμβαση μίσθωσης έργου.


“Ο πολιτισμός θέλει χρήματα”

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Πνευματικού Κέντρου “Αναγυρούς”. Ο Δ. Κυπριώτης δήλωσε “παρών”.

“Αδοκιμο να ψηφίζουμε προϋπολογισμό χωρίς να έχουμε έναν απολογισμό”, δήλωσε και θεώρησε μεγάλο το ποσό των 469.000 ευρώ που είχε έξοδα το Πνευματικό Κέντρο.

Σχολίασε μάλιστα ότι “ο πολιτισμός λειτουργεί κατά βάση   με χορηγίες, ενώ εσείς έχετε μία υστέρηση”.

Η πρόεδρος του Πνευμ. Κέντρου Αγγελική Ράπτη, επεσήμανε ότι τα έξοδα για τα πολιτιστικά δρώμενα είναι κάτω από 100.000 € και “πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πολιτισμός απαιτεί χρήματα”, τόνισε επισημαίνοντας ότι από τα έξοδα ένα κονδύλι 140.000€ είναι μισθοί.

Σ.Σ. Πάντως, το Πνευματικό Κέντρο έχει στο ενεργητικό του ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ανεβασμένο επίπεδο· και αυτό πρέπει να το πούμε.

Αναφερόμενη στον προϋπολογισμό του ΚΑΠΗ η πρόεδρός του Κική Μποζιάρη τόνισε ότι το ΚΑΠΗ έχει κάνει τις περισσότερες εκδρομές και τις περισσότερες διαλέξεις. Ολες οι εκδηλώσεις έγιναν με πολύ αγάπη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και πολλές φορές με λίγες δυνάμεις εργατικού δυναμικού.  

Αναβλήθηκαν τα θέματα που αφορούν εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου όλων των ΝΠΔΔ του Δήμου. Ο λόγος καθαρά γραφειοκρατικός, αφού στη Νομαρχία που έπρεπε να έχει επικυρώσει τα προηγούμενα συμβούλια δεν έχουν προχωρήσει γιατί έχουν χάσει το φάκελο.

Ετσι ενώ τα συμβούλια έχουν κλείσει τη θητεία τους δεν έχουν ανανεωθεί και αναβλήθηκε το θέμα.


Βοήθεια στους πρόσφυγες του Κουρδιστάν


Με επιστολή τους οι πολιτικοί πρόσφυγες του Κουρδιστάν ζητούν την βοήθεια του Δήμου για να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν στο Λαύριο.

Με επιστολή τους που απέστειλαν στο Δήμο τονίζονουν ότι: «οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό είναι άθλιες και τα παιδιά υποσιτίζονται. Μολονότι το ελληνικό κράτος υπέγραψε διεθνείς συνθήκες σχετικά με τους πρόσφυγες και είναι υποχρεωμένο να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, δεν ανταποκρίνεται ούτε στον ελάχιστο βαθμό”.

Ζητούν συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Το τηλέφωνο του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν είναι 210 3812.371 (Καπνοκοπτηρίου 4 Αθήνα) και στο Λαύριο 6978759563 (Χικμέτ).


Ο Δήμαρχος, όπως πάντα, ευαισθητοποιημένος στον ανθρώπινο πόνο, δήλωσε ότι θα βοηθήσει και κάλεσε όλους τους πολίτες του Δήμου να προσφέρουν για να ανακουφίσουν τους πολιτικούς πρόσφυγες.        

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 επισκέπτες και κανένα μέλος