Εξελέγη η πρώτη Επιτροπή Διοίκησης

 

Σε κλίμα ενότητας και με καθολική αποδοχή των μελών που συμμετείχαν, εκλέχτηκαν τα τρία μέλη της Εθελοντικής ομάδας Δήμου Κρωπίας (ΕΟΔΚ), την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στην έδρα της ομάδας, Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντικής Δασοπροστασίας (Λεωφ.Αγίας Μαρίνας & Ηφαίστου), στη θέση «Μπότα». Η πρώτη εκλογική συνέλευση της ΕΟΔΚ έγινε με φανερή διαδικασία εκλογής, όπως προβλέπει ο νέος κανονισμός λειτουργίας της, ψήφισε τα τρία μέλη του προεδρείου της Επιτροπής Διοίκησης από τα 5 που συγκροτούν το όργανο. Εξελέγησαν παμψηφεί, ο Δημήτρης Καραγιάννης, Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης, η Αθηνά Γκίκα, τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το μέλος Δημήτριος Ε. Γκίκας. Η εθελοντική ομάδα εντάσσεται πλέον στο πλαίσιο των καταστατικών αρχών και σκοπών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας (ΚΕΔΚ). Τα άλλα δύο μέλη του προεδρείου της Ε.Ο. είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚ Παναγιώτης Πολίτης και ο αντιπρόεδρος ή άλλο μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΚ. Τα μέλη που εξελέγησαν αποτελούν ιδρυτικά μέλη της εθελοντικής ομάδας από τις πρώτες ημέρες συγκρότησής της, το 2011, ενώ τα δύο από τα τρία μέλη, είχαν ήδη θητεία στο προεδρείο της Επιτροπής Διοίκησης της Ε.Ο από το 2015. Η θητεία τους ορίζεται έως το 2019 και αναμένεται νέα απόφαση της ΚΕΔΚ για την τυπική συγκρότηση του 5 μελούς συντονιστικού οργάνου του προεδρείου της Επιτροπής Διοίκησης.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, στο χαιρετισμό του εξήρε τις προσπάθειες των μελών που με αυτοθυσία έχουν δημιουργήσει μια αξιόμαχη ομάδα που πλέον έχει τα περισσότερα μέλη της εκπαιδευμένα επίσημα, από το Πυροσβεστικό Σώμα υπό την αιγίδα της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, με κρατικά πιστοποιητικά.

EODK

Η νέα σύνθεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας για την περίοδο 2017-2019 είναι : Πρόεδρος: Παναγιώτης Πολίτης, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας. Αντιπρόεδρος: Κων/νος Κωνσταντάρας, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας.Τακτικά μέλη: Δημήτριος Πιέτρης, Σταμάτιος Ντούνης, Αγγελική Μαρκαντώνη-Ντούνη, Παναγιώτης Τσιμπικτσιόγλου (από την μειοψηφία), Γεώργιος Καραλής (ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής).  

Ο Παν. Πολίτης, είπε ότι ως νέος πρόεδρος της ΚΕΔΚ χαίρομαι που η θητεία μου ξεκινάει με καθιέρωση δημοκρατικών διαδικασιών εκλογής και μάλιστα στην εθελοντική ομάδα. Πραγματικά βλέπω μια ενωμένη ομάδα που έχει χρόνιους δεσμούς αλλά και δεδομένες διαφορετικές αφετηρίες, ηλικιακές, κοινωνικές και επαγγελματικές. Θα είμαι κοντά τους προκειμένου να στηρίξω το εγχείρημά τους πάντα σε πλαίσια συγκροτημένης σχέσης όπως προβλέπεται από το Καταστατικό και τους σκοπούς της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Ενταγμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων

Στις 17 Ιουνίου 2016, έπειτα από αίτηση που κατατέθηκε στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας εντάσσεται επισήμως στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων με αριθμό 9/2016.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 289 επισκέπτες και κανένα μέλος