Ενα σύγχρονο και λειτουργικό κόσμημα στο Δήμο Μαρκοπούλου!

 

Τις νέες σύγχρονες κτιριακές υποδομές του 3ου Βρεφονηπιακού – Παιδικού Σταθμού εγκαινίασε η Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου, το μεσημέρι της Παρασκευής, 2 Ιουνίου 2017, σε μια εορταστική εκδήλωση.

Ο νέος Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός βρίσκεται επί των οδών Επίκουρου και Καμάριζας, στην περιοχή Καμάριζας στο Μαρκόπουλο. Θα φιλοξενήσει 45 παιδιά και συγκεκριμένα, 8 βρέφη και 37 νήπια. Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο, Α’ όροφο και υπόγειο, ενώ για τον κλιματισμό (θέρμανση-ψύξη) και για την παραγωγή ζεστού νερού, έχει εγκατασταθεί Σύστημα Γεωθερμίας.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, και τόνισε –μεταξύ άλλων –, πως πρόκειται για ένα έργο αξίας περίπου 1,2 εκ. ευρώ, που θα συμβάλει καταλυτικά, στη συνέχιση της θετικής παράδοσης του Δήμου, να απορροφά όλες τις αιτήσεις των γονέων, για ένταξη των παιδιών τους, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Ευχαρίστησε θερμά, όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και συγκεκριμένα, την Περιφέρεια Αττικής, τον Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, τον Κατασκευαστή του έργου, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου και την Διευθύντριά της, Κατερίνα Σκοπελίτη.

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος, στον εκπρόσωπο του Ομίλου «FOURLIS» και Marketing Specialist του «ΙΚΕΑ», Άρη Κασσιδάκη, για τη σημαντική χορηγία του Ομίλου στην επίπλωση του Βρεφονηπιακού - Παιδικού Σταθμού, σημειώνοντας πως η εν λόγω χορηγία, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ουσιαστικής και ταυτόχρονα αθόρυβης, σημαντικότατης βοήθειας, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ανέφερε στον χαιρετισμό της, πως εγκαινιάζουμε μία υποδομή για το σήμερα και το αύριο, καθώς το σήμερα και το αύριο, είναι τα παιδιά μας.

Αμέσως μετά, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, μαζί με την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Μπίλυ Δρίτσα και την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ζωή Γιαννάκη.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης: οι Βουλευτές Αττικής Ιωάννης Δέδες, Γεώργιος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας, η Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, καθώς και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Από την Περιφέρεια Αττικής παρευρέθησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος - Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πάρης Ευαγγελίου, Στέλιος Κοροβέσης, Σπύρος Πάντζας, και η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, Γιάννα Τσούπρα και μεγάλο μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και

Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2007-2013 και εκτελέστηκε κατόπιν σχετικής Σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Μαρκοπούλου και της εργολήπτριας Εταιρείας ΔΑΜΩΝ ΑΤΕ.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 guests και κανένα μέλος