Η γεωολογική μελέτη εγκρίθηκε δέκα χρόνια μετά!!

 

Εχουμε γράψει πολλές φορές για την Πολεοδομική ένταξη της περιοχής Κίτσι στο Κορωπί. Μία μελέτη που έχει ξεκινήσει από το 2004 και ακόμα βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο!!!

Eχουν περάσει 13 χρόνια και οι κάτοικοι ακόμη περιμένουν. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα που πολλοί θα ζήλευαν και περιτριγυρίζεται από γιαπιά αυθαίρετα και ετοιμόροπα, που κρύβουν τις διασταυρώσεις και τις γωνίες με ιδιαίτερα μεγάλους κινδύνους για τα οχήματα και τα παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία.

Το θέμα έφερε με ερώτησή της η μείζονα αντιπολίτευση με επικεφαλής την Αθηνά Κιούση, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (16.5.17), αλλά δεν φάνηκε “λευκός καπνός”.

Η αρμόδια υπάλληλος κα Σταθάκου ήταν σιβυλλική στις απαντήσεις, παρά την επιμονή και συμβούλων της αντιπολίτευσης και κατοίκων που παρευρίσκοντο να δώσει έναν χρονικό ορίζοντα.

To 2012 εκδικάστηκαν οι ενστάσεις κατά της Γ’ ανάρτησης και ήλπιζαν όλοι ότι θα προχωρήσει το θέμα.

Το 2013 σε έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προς το ΥΠΕΚΑ (αρ. πρ. 2948/11.2.13) σημείωναν ότι για την γειτονιά Α’, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και μπορεί να εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη αν εγκριθεί η γεωλογική καταλληλότητα.

Η γεωολογική μελέτη εγκρίθηκε δέκα χρόνια μετά, το 2016. Έχουν περάσει επτά μήνες αλλά δεν έχει γίνει κανένα βήμα παραπέρα. «Θα μπορούσε ο Δήμος να το θέσει σε υψηλή προτεραιότητα» επεσήμανε ο σύμβουλος Διον. Κεραισώτης.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας εξήγησε ότι δεν καταθέτουν το φάκελλο γιατί πρέπει να είναι πλήρης, αλλιώς θα τον γυρίσουν πίσω.

«Οι μελέτες εγκρίνονται από την Περιφέρεια και η Περιφέρεια κωλυσιεργεί συστηματικά. Κάθε μήνα πάμε με τα χαρτιά και δεν γίνεται τίποτα. Οι υπάλλλοι δεν ενδιαφέρονται και το έχω πει στον Υπουργείο. Εχει αγανακτήσει όλη η Κοινότητα των μελετητικών γραφείων με τη συγκεκριμένη υπηρεσία», σημείωσε με έμφαση ο δήμαρχος Δημ. Κιούσης.
 
Κυρία Δούρου το ακούς;;;
Ο κάτοικος του Κιτσίου K. Φερέτης ζήτησε επιμόνως χρονοδιάγραμμα, αλλά δεν πήρε απάντηση.
 

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος