Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής πλειοψηφίας, παρουσίασε και τυπικά ο δήμαρχος των 3Β στην ειδική συνεδρίαση της 5ης Απριλίου 2017. Και λέμε τυπικά, γιατί τον ίδιο απολογισμό είχε παρουσιάσει σε εκδήλωση της παράταξής του στο Καβούρι πριν από λίγο καιρό.

Βέβαια στη συνεδρίαση μετά τον απολογισμό του δημάρχου, είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και οι πολίτες. Οι πολίτες που αριθμούσαν τον αριθμό πέντε(;) στο ακροατήριο.

Δεν γνωρίζω πόσοι το έμαθαν και δεν προσήλθαν ή αδιαφόρησαν. Γιατί σε αντίθεση με την προχθεσινή συνεδρίαση, που ανακοινώθηκε μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου και του Τύπου (αυτοβούλως), η προηγούμενη εκδήλωση είχε αθρόα προσέλευση μετά από διπλο-τριπλοκαλέσματα.

Την ευθύνη για την προσέλευση των πολιτών βέβαια φέρει όλο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί και η αντιπολίτευση θα έπρεπε να ενδιαφέρεται να ακούσουν οι πολίτες τις απόψεις τους για το έργο της δημοτικής πλειοψηφίας.

Στον απολογισμό είχαμε αναφερθεί εκτενώς στην προηγούμενη παρουσίαση. Θα αναφερθούμε με δύο λόγια, όσα περίπου είπανε οι επικεφαλής των παρατάξεων.

“Η πορεία του Δήμου είναι στη σωστή κατεύθυνση”

Σπύρος Πανάς: Παρακολούθησα με προσοχή την παρουσίαση του δημαρχου, η οποια ηταν πολύ αναλυτική. Εχω πει πολλές φορές, η παράταξή μας είναι μαζί στα θετικά και όταν βλέπει κάτι αρνητικό, είτε μέσω του δημάρχου, είτε μέσω των δομών του Δήμου, εκφράζει την άποψή της πάντα για το καλό της πόλης. Ετσι λειτουργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε αγαπητέ κε Δήμαρχε· στο θετικό έργο το οποίο τις περισσότερες φορές εξελίσσεται αρκετά γρήγορα. Και γι’ αυτές τις αντιλήψεις μου πολλές φορές, από διαφόρους πολίτες, είτε από συνεργάτες κατακρίνομαι.

Ο λαός εξέλεξε δήμαρχο τον Γρ. Κωνστατέλλο...

Το έργο υπογράφουν οι διοικήσεις του Δήμου!

Δημήτρης Δαβάκης: Ο απολογισμός γίνεται κατά νόμο και είναι ετήσιος. Στα πλαίσια της υποχρέωσης της δημοτικής Αρχής θα περίμενε κανείς να έχουμε στα χέρια μας ενημερωτικά με την υπογραφή της Δημοτικής Αρχής και όχι υπηρεσιακών υπαλλήλων. Με ξένισε αυτό το γεγονός. Δεν κρίνονται αυτοί στην παρούσα φάση.

Σήμερα θα ήθελα να ακούσουμε δημότες και φορείς που δεν υπάρχουν...

Διαβάζοντας τα εισηγητικά των υπαλλήλων είδα μεγάλη λίστα από μελέτες. Ο δρόμος είναι μακρύς...

Kαλές οι μελέτες αλλά να προχωρήσουν...

Θάνος Ματόπουλος:  θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Δήμου που υλοποίησαν αυτό το έργο που είδαμε και στην πλάτη τους θα είναι και η υλοποίηση του υπολοίπου.

Κατέθεσε κάποιες παρατηρήσεις και παράπονα πολιτών, όπως το κόψιμο των δέντρων που γίνεται εσπευσμένα και τα κούτσουρα με τις ρίζες μένουν για χρόνια...

Για τον όρμο Ζώσκα στο Καβούρι, που αποψιλώνεται από τους νέους ενοικιαστές του αναψυκτηρίου.

Σημείωσε ότι καλό είναι όσες μελέτες έχουν ώριμες να φροντίσουν να τις υλοποιήσουν για να δώσουν μία ανάσα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πλήρης εγκατάλειψη στη Βάρκιζα, στη Βουλιαγμένη

Δημοσθένης Δόγκας: Καθημερινά οι υπηρεσίες παράγουν έργο και κανείς δεν αμφισβητεί ότι ζούμε σε έναν Δήμο που λειτουργεί. Η δική μας κριτική είναι προγραμματική, κρίνει τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης και τις στρατηγικές επιλογές της που καθορίζουν την πορεία του Δήμου. Είναι αυτός ο ρόλος που μας έδωσαν οι δημότες, να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή, να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα, να καταγγέλλουμε οτιδήποτε ξεφεύγει από το πλαίσιο της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος.

Στα πλαίσια αυτά ο Δ. Δόγκας επεσήμανε κάποια κακώς κείμενα και στις τρεις ενότητες του Δήμου.

Στo κέντρο της Βούλας, η στάθμευση είναι άλυτη. Ο πεζόδρομος της πλατείας γέμισε με τζαμαρίες και κουβούκλια.

Στη Βάρη δεν κατασκευάστηκε ούτε 1 μέτρο πεζοδρομίου.

Η Βάρκιζα έχει γίνει φιλόξενη μόνο για Ρομά και αφιλόξενη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Η Βουλιαγμένη μοιάζει πιο παρατημένη από ποτέ. Η στάθμευση οχημάτων επισκεπτών τα Σαββατοκύριακα στη Βουλιαγμένη είναι απολύτως ανεξέλεγκτη.

Με τις αλλαγές που δρομολογήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Βούλας αλλάζοντας το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής, ξεσηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά γιατί υποβαθμίστηκε η ποιότητα ζωής: Μικραίνει το πεζοδρόμιο, αυξάνεται η κίνηση, μεγαλώνουν οι όγκοι των κτιρίων, μονιμοποιείται μια κατάσταση που έπρεπε να είναι προσωρινή.

Μια σειρά επιλογών της δημοτικής διοίκησης πάσχουν από ηθικής άποψης προκαλώντας τους πολίτες, όπως το γεγονός ότι δόθηκε ένα Δημοτικό Αναψυκτήριο σε συνεργάτη του Δημάρχου, οποίος άφησε χρέη στον Δήμο και έτσι ο ΟΑΠΠΑ αναγκάστηκε να τον αποβάλει.

Όμως και σε στρατηγικά ζητήματα, η διοίκηση Κωνσταντέλλου άφησε μελανά σημεία.

Είπε “ναι σε όλα” για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, από το πρώτο κιόλας ΕΣΧΑΔΑ που απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Έδωσε βήμα στο ΤΑΙΠΕΔ για να “πουλήσει” τη δημόσια περιουσία, χωρίς να πάρει κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την πόλη μας.

Ο απολογισμός είναι μια φιέστα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής

Κώστας Πασακυριάκος: Πολλά απ’ όσα ακούσαμε και είδαμε έχουμε τοποθετηθεί κατά καιρούς όταν συζητιούνται. Ο νόμος γι’ αυτή την συνεδρίαση προβλέπει φιέστα που δίνει τη δυνατότητα στην εκάστοστε Δημοτική Αρχή να παρουσιάζει το έργο της και όχι προβλήματα που προκύψανε ή που δεν έγιναν.

H Δωρεά ΣΑΑΚ κοστίζει

Με τί κόστος ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του οικοπέδου από τον ΣΑΑΚ, για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου; ρώτησε ο Δημ. Δόγκας.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχουν πληρώσει 205.000 ευρώ περίπου για μεταγραφές και δικαστήρια.

«Υπήρχε εκεί μια καταπάτηση. Τα 1200 μέτρα έχουν πάει στην καταπατήτρια από το δικαστήριο. Στα υπόλοιπα 8000 μ. εμείς μπορούμε να κάνουμε δύο κτίρια», κατέληξε.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 234 guests και κανένα μέλος