Ψηφίστηκε με τροπολογία στη Βουλή

 

Ανάστατοι οι κάτοικοι των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού -ιδιοκτήτες- βλέπουν να καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να κρατήσουν τη γη τους, εντελώς αιφνιδιαστικά. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής και πρωτόκολλα αποζημιώσεων για ιδιοκτησίες τις οποίες οι ίδιοι και οι δικαιοπάροχοί τους νέμονταν καλόπιστα επί δεκαετίες.

Αποτέλεσμα είναι οι πολίτες αυτοί να πρέπει να προσφύγουν σε χρονοβόρους και πολυέξοδους δικαστικούς αγώνες προκειμένου να διαφυλάξουν τις ιδιοκτησίες τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουριολάκος, Ιωάννης Δέδες, Γιώργος Πάντζας, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για τους λογαριασμούς πληρωμών, με την οποία αναστέλλεται η έκδοση, βεβαίωση, η είσπραξη και η εκτέλεση Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής, Πρωτοκόλλων Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης και Πρωτοκόλλων Επιβολής Ειδικής Αποζημίωσης για τους δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, μέχρι την έκδοση του Κτηματολογίου και την ολοκλήρωση της νομοθεσίας.

Αντίστοιχη τροπολογία είχε καταθέσει και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης.

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, δήλωσε ότι αποδέχεται την τροπολογία προκειμένου να ελαφρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.

Τη λύση ζητούν με σειρά τροπολογιών που κατέθεσαν στη Βουλή και βουλευτές της ΝΔ (Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας) και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου με αίτημα την εφαρμογή του Ν. 719/77, που ισχύει σήμερα για την Κερατέα και για τους δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Ψηφίστηκε η τροπολογία

Η τροπολογία, ψηφίστηκε στις 29 Μαρτίου, με την οποία «Αναστέλλεται η έκδοση Πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής, η βεβαίωση, είσπραξη και εκτέλεση Πρωτοκόλλων Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης και Πρωτοκόλλων Επιβολής Ειδικής Αποζημίωσης μέχρι και την ανάρτηση των εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού».

Όπως εξηγούν στο αιτιολογικό, πρόκειται για προσωρινή ρύθμιση η οποία "είναι αναγκαία, ενόψει των ιδιαιτεροτήτων της εν λόγω περιοχής, ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων και του οξύτατου κοινωνικού προβλήματος των κατοίκων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού".

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 επισκέπτες και κανένα μέλος