Την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση – απολογισμό πραγματοποίησε η Αστυνομική Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Γλυφάδας, παρουσία πολλών Δημάρχων, κατοίκων και του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση του απολογισμού δράσης για το 2008
Προοπτική για τα επόμενα χρόνια 2008-2010 και Στρατηγικός Σχεδιασμός επιχειρησιακού σχεδίου...
Απολογισμός δράσεων - Επιχειρησιακός Σχεδιασμός
 
της ΕΛ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής


Την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση – απολογισμό πραγματοποίησε η Αστυνομική Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Γλυφάδας, παρουσία πολλών Δημάρχων, κατοίκων και του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση του απολογισμού δράσης για το 2008
Προοπτική για τα επόμενα χρόνια 2008-2010 και
Στρατηγικός Σχεδιασμός επιχειρησιακού σχεδίου

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ταξίαρχος Δημήτρης Χωριανόπουλος παρουσιάζοντας με στοιχεία και διαφάνειες τη δράση του 2008 σε ποσοστά.
Μίλησε για την απασχόληση ικανού αριθμού Αστυνομικών στην φρούρηση προσώπων.


Περιπολίες στα Λατομεία

Για τα Λατομεία που παρανόμως εργάζονται και κινούνται με περιπολίες.
98 περιπολίες έγιναν το 2008 και απασχολήθηκαν 198 Αστυνομικοί.

ROM

Ένα «αγκάθι» στην περιοχή είναι οι ΡΟΜ. Ιδιαίτερα στο Κορωπί και Μαρκόπουλο, οι οποίοι προκαλούν εγκληματογόνο δράση.
Το Κορωπί τις έχει υποστεί. Από τον 9ο έως τον 12ο μήνα έγινε μία εντατική δράση στο Κορωπί, όπου ελέγχθηκαν 830 άτομα και 636 οχήματα, αλλά εις μάτην.
Η δράση αναδιπλώθηκε, αφού δεν είδαν θετικά αποτελέσματα, όπως τόνισε ο ταξίαρχος.

Αυτοσχέδιοι Αγώνες στη Βουλιαγμένη

Οι αυτοσχέδιοι αγώνες με μηχανές στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης και με στοιχήματα, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Αστυνομική Διεύθυνση, αφού έχει κάνει 2.585 προσαγωγές έναντι 227 που είχε κάνει το 2007 και έχουν δει μία καλή στατιστικά μείωση.

Η Εγκληματικότητα αυξήθηκε ιδιαίτερα μέσα στο 2007 σε ποσοστό 25% και παρέμεινε σταθερό και το 2008. Μάλιστα μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2008, με στοιχεία που παρέθεσε ο ταξίαρχος Χωριανόπουλος, υπήρξε μία μείωση της τάξης του 13%.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως με τις κλοπές των οχημάτων, που το 2ο εξάμηνο του 2008 αυξήθηκε κατά 10,2% ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη.

 …Απογειώθηκαν οι ληστείες

Οι ληστείες, και μέσα σ’ αυτές, είναι και οι μεγάλες αλλά και τα κλεφτρόνια, οι πορτοφολάδες ή απλά ένα κινητό που αρπάχτηκε με βία απογειώθηκαν το 1ο εξάμηνο του 2008 σε 817% και υπήρξε μία μείωση κατά 13% το 2ο εξάμηνο.
Η εικόνα αυτή είναι ζοφερή και με την οικονομική κρίση που έρχεται, φοβούμαι ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολες ημέρες.

Οταν βγαίνουμε στους δρόμους μειώνουμε την εγκληματικότητα

Εδωσαν έμφαση – είπε ο ταξίαρχος στην καθημερινότητα του πολίτη. Στην κοινή ησυχία, στην μικροεγκληματικότητα στο δρόμο, στις Τράπεζες, με εποχούμενες περιπολίες
Η κοινή διαπίστωσή τους είναι ότι «όταν βγαίνουμε στους δρόμους μειώνουμε την εγκληματικότητα». Ετσι ενώ το 2007 είχαν ελεγχθεί 18.301 άτομα, το 2008 απογειώθηκε στα 111.632 άτομα ο έλεγχος.

Ηχορύπανση
Δεν έχουν πολλά παράπονα για ηχορύπανση από τους κατοίκους, είπε, και το απέδωσε στη μείωση της ηχορύπανσης.

Σ.Σ. Σε παρέμβασή μου, θεώρησα αυτό το νούμερο πλασματικό, γιατί οι κάτοικοι φοβούνται να καταγγείλουν που ζητάει το Αστυνομικό όργανο ή τον παραπέμπει αλλού. Ετσι ο πολίτης απογοητεύεται ή «οστρακώνεται».
Η ηχορύπανση υπάρχει και εντείνεται κάθε χρόνο, ιδιαίτερα τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Για την ηχορύπανση επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Βούλας Γ. Μάντεσης σε αναφορά του. Όπως επίσης και στον τρόπο παρέμβασης των αστυνομικών οργάνων, που πάνε με ντεσιμπελόμετρα για έλεγχο και βρίσκουν τον ήχο στα 80! Ενώ εκπέμπουν στα 8.100!! Εχουν ειδοποιηθεί από κάποιον και κατεβάζουν τον ήχο.
Ο ταξίαρχος το αιτιολόγησε αλλιώς. Το ντεσιμπελόμετρο είναι μία μεγάλη βαλίτσα, που πρέπει να τη στήσεις στο κέντρο του χώρου και να κάνεις τη μέτρηση, είναι δύσκολο. Ετσι οι «τσιλιαδόροι» των καταστημάτων, μόλις τους δουν να έρχονται κατεβάζουν τον ήχο.
Ο Δήμαρχος Κορωπίου Θ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει δυσλειτουργία. «Η ηχορύπανση είναι πλημέλημα. Εγώ προσπάθησα να κλείσω ένα μαγαζί. Εχω πάρει ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πριν 5 χρόνια. Δεν μπόρεσαν να το κλείσω».  

«Μπόμπες» σε …αναμονή

Επίσης ο ταξίαρχος αναφέρθηκε στις «μπόμπες» που σερβίρουν τα μαγαζιά. Και έχουν καταγγελίες από πολίτες ιδιαίτερα από Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη, Ανάβυσσο, Καλύβια, Πόρτο Ράφτη.
Μάλιστα έχουν πάρει δείγματα – με «αόρατη» επίσκεψή τους σε μαγαζιά, τα έχουν στείλει στο Χημείο του Κράτους, αλλά ακόμα περιμένουν τα αποτελέσματα!!
Σε λίγο έρχεται νέα σαιζόν!

Αποκλίσεις από τους αρχικούς στόχους

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του έμψυχου δυναμικού της Αστυνομικής διεύθυνσης εξωγενείς παράγοντες έφεραν αποκλίσεις από τους τεθέντες στόχους.
Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού κατά 50% και η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στις περιοχές ιδιαίτερα της Ανατ. Αττικής.
Ο Ταξίαρχος, όπως είπε, έχει επισκεφθεί όλους τους Δημάρχους και έχει συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που απασχολούν τις περιοχές.
Ελπίζει ότι το 2009 θα είναι καλύτερα τα πράγματα, αφού θα ενισχυθεί το προσωπικό με 100 ειδικούς φρουρούς, αλλά θα γίνει και εντατικοποίηση της δράση.
Εδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα Συμβούλια Παραβατικότητας, ένας θεσμός που ξεκίνησε να συστήνεται σε Δήμος αλλά έχει μείνει ανενεργός, με ελάχιστες εξαιρέσεις. «Να τα συστήσουμε επιτέλους κάποια στιγμή».
Ο ταξίαρχος έκλεισε τον απολογισμό λέγοντας: δεχθήκαμε κάποια μηνύματα το Δεκέμβριο, ελπίζω να τα καταλάβαμε όλοι.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο ταξίαρχος δέχτηκε ερωτήσεις.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καταστηματαρχών Γλυφάδας Κώστας Μαδιάς, έβαλε το ζήτημα του υπαίθριου εμπορίου.
Ο Δήμαρχος Βούλας την ηχορύπανση.
Ο Δήμαρχος Κορωπίου Θ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι το πρόβλημα μεταξύ Δήμων και Αστυνομίας είναι η επικοινωνία. Σαν τη σημερινή συνάντηση πρέπει να γίνονται συχνότερα. Η πληροφορία πρέπει να έρχεται από κάτω, ενώ εσείς έχετε την κεντρική Διοίκηση.
Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει πρόβλημα θεσμών, νόμων και πολυεμπολεκόμαστε. Προσπαθώντας να μεταθέσει οικονομικά βάρη το Κράτος μεταθέτει την ευθύνη στους Δήμους, στη Δημοτική Αστυνομία.

Ο πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Γλυφάδας Βουγιουκλάκης, ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι στα νυχτερινά κέντρα και έξω από τα σχολεία.  Πρότεινε να γίνει ένας διάλογος με τους μαθητές των σχολείων.

Στη συνέχεια μίλησε για θέματα Ασφάλειας ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτ/κής Αττικής Βασίλειος Αντζάς.
Οι σχεδιασμοί που υπήρχαν για την πάταξη της εγκληματικότητας πήγαν δραματικά πίσω, μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, επεσήμανε ο Β. Αντζάς.
«Γιατί τι νόημα έχει να βγεις περιπολία και να γυρίσεις να βρεις το Τμήμα καμένο».
Επεσήμανε ακόμη ότι η σημερινή συνάντηση καλό θα ήταν να γινόταν πριν τον σχεδιασμό.

«Με το ελληνικό φιλότιμο δουλεύουμε»

Οι Αστυνομικοί εργάζονται πολύ πέραν του ωραρίου. Αν εφαρμόζαμε το εργατικό δίκαιο στην Αστυνομία θα πηγαίναμε όλοι μέσα. Με το ελληνικό φιλότιμο δουλεύουμε.
Ζήτησε τη βοήθεια της σχολικής Κοινότητας, γιατί όπως τόνισε, έξω από κάθε σχολείο ελοχεύει μεγάλος κίνδυνος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δ/ντής Αλλοδαπών Παλιούρας, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία για τα ποσοστά αλλοδαπών στην περιοχή μας.
Παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Γλυφάδας Ι. Θεοδωρόπουλος, Βούλας Γ. Μάντεσης, ο Αντιδήμαρχος Βουλιαγμένης Π. Καρυώτης, ο Δήμαρχος Κορωπίου Θεοδ. Αθανασόπουλος, Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, Κερατέας Στ. Ιατρού, Αλίμου και Ελληνικού.                        

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 189 guests και κανένα μέλος