Ο Δήμος Διονύσου εγκαινίασε το νέο, πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό στη Δ.Ε. του Κρυονερίου. Είναι ο 2ος κατά σειρά παιδικός σταθμός που παραδίδεται στις οικογένειες του δήμου Διονύσου από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

 

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, διαθέτει ωφέλιμους χώρους 500 τμ σε δύο ορόφους, μεγάλο κήπο, υπερσύχρονες εγκαταστάσεις και φιλοξενεί περί τα 40 παιδιά. Από την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το βρεφικό τμήμα του και θα μπορεί να δεχθεί 20 βρέφη.

 

Ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΠΑΠ «Η Εστία» Θεόδωρος Στάικος ανέφερε ότι ο παιδικός σταθμός κατασκευάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με κόστος περίπου 1,2 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του απαραίτητου εξοπλισμού του και πως η λειτουργία του αποτελεί μία σημαντική κοινωνική παροχή για τις οικογένειες του δήμου Διονύσου που θα μπορούν να εμπιστευτούν με ασφάλεια τα παιδιά τους

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου χαιρετίζοντας την παράδοση του νέου σταθμού σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες εποχές που περνάει η χώρα μας να παραδίδονται στους πολίτες τόσο σπουδαία έργα υποδομής. Αναφέρθηκε, επίσης, στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Διονύσου τα οποία όπως είπε έχουν ήδη δρομολογηθεί.

 

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, στο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με το έργο αυτό ενισχύουμε σημαντικά τις υποδομές του δήμου μας με στόχο να προσφέρουμε στους πολίτες το καλύτερο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών. Μετά τον παιδικό σταθμό της Ροδόπολης, εγκαινιάζουμε σήμερα αυτόν του Κρυονερίου, ενώ ολοκληρώσαμε τη μεταστέγαση του παιδικού σταθμού Αγ. Στεφάνου σε καλύτερο κτήριο και ευελπιστούμε τη νέα σχολική χρονιά να θέσουμε σε λειτουργία και τον παιδικό σταθμό, δωρεάς «Πάρι και Μαρίας Κουκουτσέα». Πλέον όλες οι οικογένειες του Δήμου θα έχουν πρόσβαση σε παιδικό σταθμό. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσουμε τις εκπαιδευτικές υποδομές, τα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις και θα συνεχίσουμε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση. Σε καιρό κρίσης εμείς απαντάμε με έργα προς όφελος των δημοτών».

 

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ι. Δέδες, Γ. Βλάχος, Θ. Μπούρας, Β. Οικονόμου και Ε. Χριστοφιλοπούλου. Παρόντες επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσούκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσούλα Ντούντα, Δημήτρης Ράικος, Αναστασία Στασινοπούλου, Πόπη Ταουξή, Γιάννης Καλαφατέλης και Τάσος Καρασαρλής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου, Δημήτρης Χριστόπουλος και της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου, Μιχάλης Κασαπάκης, ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής Χρήστος Τρομπούκης, ο διοικητής της ΑΒΥΠ, ταξίαρχος Χρήστος Λαζαρίδης, το προσωπικό των παιδικών σταθμών, γονείς των παιδιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του δήμου καθώς και πλήθος κόσμου.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 guests και κανένα μέλος