“ο προϋπολογισμός του Δήμου ΒΒΒ είναι 91.250 ευρώ"

Μια ασαφής διατύπωση μπορεί άθελά της και χωρίς πρόθεση των παραληπτών, να δημιουργήσει εσφαλμένα συμπεράσματα. Έτσι, στο δημοσίευμά μας του περασμένου Σαββάτου 18/2 με τίτλο: “Mε 3,3 εκατομμύρια ανακαινίζεται το δημαρχείο Βουλιαγμένης!!” γράφαμε  ότι η ανακαίνση του δημαρχείου Βουλιαγμένης θα κοστίσει 3,3 εκατομμύρια ευρώ και ότι “ο προϋπολογισμός του Δήμου ΒΒΒ είναι 91.250 ευρώ».

Όπως όμως μας διευκρίνισε το Γραφείο Τύπου του Δήμου 3Β, το ποσό αφορά όλο το έργο όλων των χωρών που συμμετέχουν και ότι, «το κόστος ανακαίνισης είναι 91.250 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Δεν «συγχρηματοδοτείται», όπως λέει το δ.τ.

Τέτοιες ασαφείς διατυπώσεις δυστυχώς συμβαίνουν ακόμη και σ’ ένα κείμενο σαν το “Σύνταγμα”, όπως έχουμε δείξει, άλλωστε, επανειλημένως (αρθρα 37 και 14, για παράδειγμα).

Μας διευκρινίστηκε ότι τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν όλο το έργο, που στο δ. τ. αναφέρεται ξενόγλωσσα ως: «INNOVATIVE PRE-FABRICATED COMPONENTS  INCLUDING DIFFERENT WASTE CONSTRUCTION MATERIALS REDUCING BUILDING ENERGY AND MINIMISING ENVIRONMENTAL IMPACTS», (καλόν είναι - και όσο η επίσημη γλώσσα του κράτους είναι η ελληνική - τα κείμενα να δίνονται μεταφρασμένα).

Το δελτίο του γραφείου τύπου του Δήμου λέει επακριβώς:

d.t.3b

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 200 guests και κανένα μέλος