Φρένο στα σχέδια Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου - ΕΤΑΔ από το Δημο Λαυρεωτικής

 

Μετά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκλήθηκε με αφορμή τις διεκδικήσεις ακινήτων από το Δημόσιο έναντι των ιδιοκτητών του Δήμου Λαυρεωτικής, παρουσία των βουλευτών Θ. Μπούρα και Γ.Βλάχου, του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου και του Περιφερειακού Συμβούλου Πάρη Ευαγγελίου, επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτικής με επικεφαλής το Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά ανέλαβε την πρωτοβουλία για συνάντηση με τους Βουλευτές Αττικής, προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.

Έτσι, μετά από επαφές με βουλευτές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών (16/2/2017), όπου αποφασίστηκε η άμεση δρομολόγηση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Λαυρεωτικής, μέσω ψήφισης σχετικής τροπολογίας Νόμου, που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή με συνεννόηση όλων των κομμάτων. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος καλεί σε σύσκεψη όλους του Βουλευτές της περιφέρειάς μας στο Γραφείο Δημάρχου, τη Δευτέρα 20/2/2017 στις 18:00.

Ποια είναι τα αιτήματα του Δήμου και των ιδιοκτητών

Σημειώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής

• Να υπάρξει γνωμοδοτική παρέμβαση με την οποία θα αναγνωρίζονται ανεπιφύλακτα οι συμπολίτες μας έναντι του Δημοσίου, ως αποκλειστικοί κύριοι, νομείς και κάτοχοι των ιδιοκτησιών τους, βάσει του άρθρου 4 του Ν.3127/2003.

Να ανασταλεί η έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και επιβολής αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης, η εκτέλεση και η είσπραξη των επιβληθέντων προστίμων, μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων του Κτηματολογίου.

• Να γίνει επέκταση της εφαρμογής του ευεργετικού νόμου 719/77 (άρθρο 19-πρόκριση ιδιωτών έναντι Δημοσίου), σε όλη την εδαφική επικράτεια του νυν καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής.

• Να τροποποιηθεί το άρθρο 22 (παρ.1, εδάφιο Γ) του Ν. 4061/12, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών για νομή και κατοχή κληροτεμαχίων πριν την 1/1/1965, ώστε να μην εξαιρείται μόνο ο νομός Αττικής από όλη τη χώρα.

Η Δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, να δοθεί πολιτική και ουσιαστική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η Πολιτεία μέσω των Υπηρεσιών της (ΕΤΑΔ-ΚΥΔ), σε εκατοντάδες συνδημοτών μας και έχει ως συνέπεια την οικονομική και ψυχική επιβάρυνσή τους.

Συνάντηση στο Υπουργείο

Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε 16/2, μετά από πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και των συνεργατών της, των βουλευτών Περιφέρειας Αττικής Αριστείδη Μπαλτά, Γεώργιου Πάντζα, Ιωάννη Δέδε, Πάνου Σκουρολιάκου και Νάσου Αθανασίου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Λαυρεωτικής Κων/νου Λεβαντή και Σταύρου Ιατρού.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στον Δήμο Λαυρεωτικής από την ανάρτηση του Κτηματολογίου και κυρίως από την επιβολή προστίμων από το Ελληνικό Δημόσιο σε πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Μετά την ενημέρωση που έλαβε η Υφυπουργός, θα προχωρήσει σε:

1. Αναστολή της έκδοσης πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και επιβολής αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης, της εκτέλεσης και είσπραξης των επιβληθέντων στους κατοίκους προστίμων μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων του Κτηματολογίου.

2. Επέκταση της εφαρμογής του νόμου 719/1977 (άρθρο 19 - πρόκριση ιδιωτών έναντι Δημοσίου), σε όλη την εδαφική επικράτεια του νυν καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής και όχι μόνο στην Κερατέα όπως ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά και στις περιοχές των Καλυβίων, του Κουβαρά, της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας.

3. Νομοθετική παρέμβαση, με την οποία θα αναγνωρίζονται ανεπιφύλακτα οι δημότες Λαυρεωτικής έναντι του Δημοσίου, ως αποκλειστικοί κύριοι, νομείς και κάτοχοι των ιδιοκτησιών τους, βάσει του άρθρου 4 του Ν.3127/2003.

Προς επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει, προγραμματίστηκε νέα σύσκεψη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Λαυρεωτικής με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κερατέας, κατά παντός εν γένει υπευθύνου εξαιτίας κυρίως της εξόφθαλμα ηθελημένης προσπάθειας των υπευθύνων της κτηματογράφησης να κατοχυρώσουν υπέρ του δημοσίου ανύπαρκτα δικαιώματα με αντίστοιχη ζημία χιλιάδων ιδιοκτητών, αντιποιούμενοι μάλιστα δημόσια εξουσία, η οποία δεν τους ανήκει, αλλά και εξαιτίας σωρείας πράξεων και παραλείψεων των εμπλεκόμενων φορέων που καταταλαιπωρούν και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 329 guests και κανένα μέλος