Σκληρή επίθεση κατά του Αντιπροέδρου της Κομισίον Ντομπρόφσκις έκανε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο (14.2.17) ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με την «πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».  

«Η εφαρμογή των μνημονίων στην Ελλάδα έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Παρότι η Ελλάδα με τα τρία μνημόνια πήρε δάνεια ύψους 280 δις ευρώ, η χώρα έχει γεμίσει με εκατομμύρια φτωχούς και με στρατιές ανέργων. Πάνω από 400.000 νέοι μας έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό ενώ 500.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Ο Ελληνικός λαός απώλεσε περιουσιακή αξία 146 δις ευρώ, μισθοί και συντάξεις πετσοκόπηκαν και η φορομπηχτική πολιτική συνεχίζεται ακάθεκτη. Το δημόσιο χρέος από 123% του ΑΕΠ το 2010, έφτασε στο 183,5% του ΑΕΠ το 2016. Ταυτόχρονα, τα ΄΄κοράκια΄΄ προσπαθούν να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων, ενώ με το ΤΑΥΠΕΔ και το κατοχικό ταμείο συνεχίζεται η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Και απευθυνόμενος ο Νότης Μαριάς στον παρευρισκόμενο Αντιπρόεδρο της Κομισίον Ντομπρόφσκις του είπε: «Που πήγαν λοιπόν κύριε Ντοτπρόφσκις τα 280 δις ευρώ που δόθηκαν ως δάνεια; Πήγαν πίσω στην εξόφληση των παλαιών χρεών, πήγαν ξανά πίσω στις τσέπες των δανειστών. Των δανειστών που ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης απαιτούν και νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του Ελληνικού λαού που έχει φτωχοποιηθεί. Των δανειστών που με επικεφαλής τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ συνεχίζουν την ανάλγητη μνημονιακή τους πολιτική, σε συνεργασία πλέον με τη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Όμως οι δανειστές και το Eurogroup που δεν τόλμησε να εμφανιστεί σήμερα εδώ, δεν τόλμησε να έρθει εδώ ο κύριος Ντάισελμπλουμ, να γνωρίζουν λοιπόν οι κύριοι αυτοί, ότι ο Ελληνικός λαός σύντομα θα πετάξει την τρόικα και τους δανειστές όλους έξω από την Πατρίδα μας», κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 επισκέπτες και κανένα μέλος