Τόνισε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

 

Επίθεση σε ελληνική κυβέρνηση και Τρόικα εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (14.2.17), με αφορμή τη συζήτηση για την πορεία της 2ης Αξιολόγησης του ελληνικού Προγράμματος.

 

«Σήμερα, μετά από 7 χρόνια λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που επεξεργάστηκαν οι Θεσμοί το ΔΝΤ και το Eurogroup, η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς εθνική κυριαρχία, και σε συνεχή οικονομική και κοινωνική πτώχευση» και υπογράμμισε ότι τόσο η Τρόικα, όσο και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις «έχουν καταγραφεί στην ιστορία ως υπεύθυνες για το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, για τη μεγαλύτερη αποικιακή λεηλασία σε βάρος ενός λαού, στη σύγχρονη εποχή», σημείωσε ο Νίκος Χουντής στην τοποθέτησή του.

 

Ακόμη τόνισε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας ότι ο ελληνικός λαός «Θα πει ΟΧΙ στα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Δανειστές. Θα πει ΟΧΙ στα Μνημόνια που τον έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Θα πει ΟΧΙ σε μια Νομισματική Ένωση που στόχο έχει τη μόνιμη μεταφορά πλούτου από τους αδύναμους στους ισχυρούς» και κατέληξε λέγοντας «Θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση απειλούν τον ελληνικό λαό με το ατύχημα του Grexit. Σας λέω λοιπόν ότι αυτό το «ατύχημα» θα γίνει συνειδητή επιλογή ενός λαού που αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, την ευημερία και την ανάπτυξη».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος