Νέα παρέμβαση σπό το ραδιόφωνο του BBC, έκανε ο καθηγητής και τ. Υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για την πολιτική των δανειστών έναντι της Ελλάδας.

 

varoufakis g«Αντί να «επιτεθούν» στις χειρότερες υποθέσεις διαφθοράς, οι “δανειστές” έχουν βάλει στο στόχο τους φτωχούς και τους συνταξιούχους και όχι τους ολιγάρχες, ...Πρέπει να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα. Η τραγωδία είναι πως το 2010, σε μια χρεοκοπημένη χώρα, δόθηκε ένα τεράστιο δάνειο που το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει το χρέος από τους «ώμους» των γερμανο-φραγκικών τραπεζών σε αυτούς των πιο αδύναμων φορολογούμενων της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε: «Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας καταλαβαίνει πως καμία κυβέρνηση, όσο μεταρρυθμιστική και αν είναι, δεν μπορεί να συντηρήσει το υπάρχον χρέος της Ελλάδας».

...«Η χώρα μας έχει μπει σε μια οικονομική πορεία που κάνει την καθημερινή ζωή αβάσταχτη», συμπλήρωσε.

«Είναι σαν να δίνεις μια πιστωτική κάρτα σε μια χρεοκοπημένη οντότητα και μετά και άλλη και άλλη. Όσο συνεχίζεται αυτό η Ελλάδα θα είναι α-μεταρρύθμιστη και αυτό είναι απότοκος των πολιτικών της ΕΕ», κατέληξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: http://thefaq.gr

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 282 guests και κανένα μέλος