Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου με θέματα τρέχοντα.
Προσλήψεις για επόπτη υγειονομικής υπηρεσίας και 30 ακόμη άτομα για πυρασφάλεια. Αρχικά ο Δήμαρχος είχε προτείνει να προσλάβουν  20 άτομα, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε «έκανα λάθος, δεν υπολόγισα σωστά, γιατί οι παλιοί ήταν πιο δραστήριοι και ένας ένας απ’ αυτούς φεύγει»...

Στιγμιότυπα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης


Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου με θέματα τρέχοντα.

Προσλήψεις για επόπτη υγειονομικής υπηρεσίας και 30 ακόμη άτομα για πυρασφάλεια.

Αρχικά ο Δήμαρχος είχε προτείνει να προσλάβουν  20 άτομα, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε «έκανα λάθος, δεν υπολόγισα σωστά, γιατί οι παλιοί ήταν πιο δραστήριοι και ένας ένας απ’ αυτούς φεύγει».

Βέβαια προ ημερησίας, συνέχισε θα έλεγα το θέμα, που είχαν συζητήσει - επίσης προ ημερησίας – στην τελευταία συνεδρίαση 27/1/09.


Εδώ Κασιδοκωστάν...


Παράταση μίσθωσης του χώρου στάθμευσης ζητάει η επιχείρηση του εστιατορίου «Λάμπρος» χωρίς όμως να αυξηθεί το μίσθωμα.

Ο Δήμαρχος προτείνει αύξηση 10% και να γίνει δεκτή η παράταση, γιατί τους γνωρίζουν τους επαγγελματίες και δουλεύουν σωστά. Και οι συμβάσεις έχουν διπλό χαρακτήρα. Και κοινωνικό και λειτουργικό.

Εγινε μία συζήτηση κατά πόσον μπορεί να δοθεί παράταση σε κοινόχρηστο χώρο. Ο Δήμαρχος διατείνετο ότι δεν είναι κοινόχρηστος αλλά τουριστικών χρήσεων.

Η Μ. Κακογιαννάκου επεσήμανε –και λόγω επαγγέλματος ως δικηγόρος – ότι αν είναι κοινόχρηστο δεν μπορεί να δοθεί με παράταση. Πρέπει να γίνει αναδημοπράτηση.

Ο Δ. Γεωργουλόπουλος τόνισε ότι για να γίνει τουριστικός ο χώρος είναι προϋπόθεση να είναι κοινόχρηστος.

Τις διαφωνίες αυτές κάλυψε ο Δήμαρχος τονίζοντας: «Εγώ κοιτάω πάντα το συμφέρον της πόλης και έτσι λειτουργώ. Δεν θα κάτσω να δω τι λέει ο νόμος.

Το Δ.Σ. αποφασίζει ως κυρίαρχο όργανο.

Κακογιαννάκου: Εμείς καλούμαστε να ψηφίσουμε βάσει νόμου, όμως.

Γεωργουλόπουλος: Το συμφέρον του Δήμου είναι να γίνεται δημοπρασία.

Σκουζής: Καλό είναι να δώσουμε μία παράταση. Αν μπει άλλος επιχειρηματίας στο πάρκινγκ θα υπάρξει πρόβλημα.

Καμπάνης: Παρανομήστε παιδιά, για το καλό της πόλης, είπε ο Δήμαρχος, αν δεν κάνω λάθος.

Δήμαρχος: Δεν υπάρχει… κ. Καμπάνη, μόνο αν υπάρχει δόλος. Αυτό έλειπε τώρα να φοβόμαστε να ψηφίσουμε. Να πάμε σπίτι μας τότε.

Ετσι ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η παράταση για μία 3ετία με αύξηση 10%.

Καταψήφισε όλη η πτέρυγα της μειοψηφίας αιτιολογώντας ότι το θεωρούν κοινόχρηστο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει παράταση.


Δημοπρατείται η καντίνα στο λιμανάκι του Μαλτσινιώτη. Από όλες τις πλευρές ακούστηκε ότι το μίσθωμα που προτείνει ο δήμαρχος είναι πολύ μεγάλο, αλλά ο δήμαρχος το έκρινε ικανοποιητικό, γιατί διαφορετικά θα έρχεται ο καθένας να χτυπάει…

Φαρμακίδου: Δεν μπορεί να πάει πιο κάτω; Ο χώρος είναι ανοιχτός, δεν έχει καθόλου κλειστό και με την πρώτη ψύχρα κλείνει. Δεν βγαίνουν τα χρήματα.

Δήμαρχος: Θα σου στείλει λουλούδια ο επιχειρηματίας.

Τελικά η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.


Επιτροπή Εκδίκασης Ενστάσεων Αυθαιρέτων


Η συζήτηση αφορά εκλογές αντιπροσώπων σε διάφορες  επιτροπές. Βρίσκονται στην Επιτροπή Εκδίκασης Ενστάσεων Αυθαιρέτων (10 θέμα).

Ο πρόεδρος διαβάζει από το εισηγητικό δύο ονόματα υπαλλήλων της Πολεοδομίας.

Καμπάνης: Ολο το αμαρτωλό προσωπικό έχετε μέσα… Βάλτε και κανέναν καθαρό κύριε Δήμαρχε.

Δήμαρχος: Εεεε

Καμπάνης: Το 68% των Πολεοδόμων με επίσημες στατιστικές είναι βρώμικο.

Δήμαρχος: Εγωωώ, δεν μου επιτρέπεται να σου απαντήσω κατ’ αρχήν.

Ο,τι έχεις να πεις από την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου να το καταγγείλεις.

Καμπάνης: Το είπε και ο Σημίτης

Δήμαρχος: Ελα τώρα, να προσβάλουμε οικογένειες και ανθρώπους που βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί, δεν πρέπει.

Καμπάνης: Δεν προσβάλλονται, είναι παχύδερμα. Ολη η Βουλιαγμένη ξέρει…


Φέρτε το πίσω αφού δεν το αξιοποιήσατε!


Εγγραφο της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας, είχε σταλεί στο Δήμο, όπου τους ενημέρωνε ότι προτίθεται να κάνει ανάκληση της παραχώρησης εδαφικής έκτασης, που προοριζόταν για τους άστεγους της πόλης.

Στο προηγούμενο συμβούλιο, αποφάσισαν να απαντήσουν ότι έχουν κάνει αξιοποίηση και το κρατούν, αλλά πριν φτάσει  το δικό τους έγγραφο, ήρθε απανωτά δεύτερο από τη Διεύθυνση που τους ενημερώνει ότι ανακαλείται η παραχωρηθείσα περιοχή γιατί δεν αξιοποιήθηκε για το σκοπό που παραχωρήθηκε, και επομένως συνιστούν στον Περιφερειάρχη και στο Νομάρχη, να ξαναπάρει τις περιοχή πίσω!

Ο Δήμαρχος, όπως ενημέρωσε το Σώμα ο Πρόεδρος Διον. Κοντονής, πήρε τηλέφωνο και μίλησε στον Περιφερειάρχη με  εκείνα τα γαλλικά που γνωρίζει πολύ καλά…

Προ ημερησίας λοιπόν γίνεται «ψιλή κουβέντα» για το θέμα.

 

Το θέμα όμως αυτό, είναι πάρα πολύ μεγάλο και αβάσταχτο, από εκμετάλλευση, καπηλεία, αδιαφορία και καμένες ελπίδες γι’ αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν 50 χρόνια να γίνει η παράγκα σπίτι ανθρώπινο, με αποχέτευση(!) και εξοπλισμό, κι ενώ γύρω γύρω  έγιναν όλα τα βουνά και οι ραχούλες τσιμεντουπόλεις. Οι οικογένειες αυτές βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα».

Γι’ αυτό θα το προσεγγίσουμε από όλες τις πλευρές και θα το παρουσιάσουμε σε επόμενο φύλλο μας. Ο Σωτήρης Ελευθερίου έκανε μία ιστορική αναδρομή στο περασμένο συμβούλιο, ο δήμαρχος είπε κι αυτός τα δικά του. Το ίδιο και κάποιοι δημότες που ψάχνουν για χαρτιά, αλλά χαρτιά δεν υπάρχουν.

 

Πινακίδες περπατάνε,

μάντρες περπατάνε,


Το αλσύλιο Πραξιτέλους και Ξενοφώντος, στη Βουλιαγμένη έχει έναν μαντρότοιχο που …περπατάει.

Το κατήγγειλαν οι κάτοικοι στο Δημοτικό Συμβούλιο με επιστολή τους που συζητήθηκε στις 27 Ιανουαρίου.

«Ζητούμε επειγόντως από τη Δημοτική Αρχή Βουλιαγμένης να απαντήσει εγγράφως, αν έχει εγγράψει αρμοδίως στο τηρούμενο βιβλίο Κτηματολογίου του Δήμου, την έκταση του δημοτικού αλσυλίου του Ο.Τ. 145, με αναλυτική περιγραφή της οριογραμμής του. Σε θετική περίπτωση να μας χορηγήσει ακριβές φωτοαντίγραφο της εγγραφής αυτής. Σε αρνητική περίπτωση να δοθεί επείγουσα εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, για άμεση εγγραφή και κοινοποίηση του φωτοτυπικού αντιγράφου». Αυτά ζητούν οι κάτοικοι γιατί όπως είπαν βλέπουν τη μάντρα να περπατάει…

Και περπατάει γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουν …πόδι στο αλσύλιο, καταγγέλουν.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι είναι αδύνατον να περπατάνε οι μάντρες, ενώ ο Πρόεδρος το επιβεβαίωσε, ότι «πραγματικά ορισμένες μάντρες έχουν περπατήσει λιγάκι»!!

 Πινακίδες περπατάνε, μάντρες περπατάνε, και όλα γύρω από το νεκροταφείο. Και μετά σου λέει να μη βρυκολακιάζεις!!

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος