Σημεία τοποθέτησης κάδων

 

Ο Δήμος Κρωπίας εντάχθηκε σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης ενδυμάτων και υποδημάτων («κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης») με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. απ.189/2016). Ετσι, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, Κοινωνικής Πολιτικής Θοδωρή Γρίβα και Περιβάλλοντος Αντώνη Κορωνιά και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου συνεργάστηκαν για την ένταξη στο πρόγραμμα σε συμφωνία με την εταιρεία recycom.

Το πρόγραμμα βοηθάει στην εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων δηλ. σε υλοποίηση προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης των διαφόρων κατηγοριών απορριμμάτων/αποβλήτων ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου αφού είναι ανταποδοτικό.

Η συνεργαζόμενη εταιρεία, «RECYCOM», προσφέρει κάθε μήνα το ποσό των 150 € για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που έχει ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κρωπίας. Επίσης κατά τη διάρκεια των μεγάλων εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα), η εταιρεία θα κάνει δωρεά το ποσό των 500 € (ανά έτος) για την αγορά επιπλέον τροφίμων.

Από την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Δήμου 26 κόκκινοι κάδοι, χωρίς δαπάνη του Δήμου. Οι πολίτες μπορούν να τοποθετούν απευθείας -χωρίς συσκευασίες- τα ενδύματα και τα υποδήματα που δεν χρειάζονται. Οι κάδοι με την ειδική υποδοχή που διαθέτουν δέχονται, ρούχα (καθαρά), τσάντες/ζώνες, ζευγαρωμένα παπούτσια, λευκά είδη όπως κουρτίνες, σεντόνια κ.α. Το κόστος του έργου -η συλλογή, αναλώσιμα, συντήρηση, τελική διάθεση του υπολείμματος, η επεξεργασία κ.λπ- βαρύνει την εταιρεία. Η συλλογή των ειδών θα γίνεται σε τουλάχιστον δεκαπενθήμερη βάση ή ανάλογα με την κίνηση. Η εταιρεία συντηρεί, ελέγχει και φροντίζει την καθαριότητα των κάδων, ενώ ενημερώνει και παραχωρεί στατιστικά στοιχεία προόδου του προγράμματος και στοιχεία διάθεσης – αξιοποίησης των περισυλλεγμένων υλικών. Μετά από διαλογή, κάποια ρούχα θα προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα στην Ελλάδα, σε υπηρεσίες των Δήμων (σ.σ περιλαμβάνεται και η κοινωνική υπηρεσία Δήμου Κρωπίας) με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρεία. Περαιτέρω, ο ρουχισμός διατίθεται για αποστολή σε χώρες, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, όπως φυσική καταστροφή, πόλεμος κ.ο.κ. Τέλος, μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Σημεία Κάδων

- Δημοτικό-Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο- Κέντρου Κορωπίου (Πλ. Ελευθερίας, απέναντι από Δημαρχείο Κρωπίας, Κονίτσης και Λ.Βασιλ. Κωνσταντίνου)

- Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου –Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ΚΗΦΗ-Φυσιοθεραπευτήριο Σφηττός (οδός Ανδρούτσου 5 )

- ΚΑΠΗ Κορωπίου (Οδός Ν. Ντούνη 4)

- Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Κρωπίας –Κτίριο Αριστείδη Γκίκα (Οδός Β. Παπαμιχάλη 4 περιοχή Ι.Ν Αναλήψεως του Κυρίου από οδό Αρ.Γκίκα)

- Οδός Κύπρου 62 (πρώην Ι.Κ.Α, τώρα Γ΄Τοπικό Κατάστημα Μισθωτών Αν.Αττικής Ε.Φ.Κ.Α)

- ΚΕΠ Δήμου Κρωπίας (Οδός Αγίων Αναργύρων και Μενελάου Παπαμιχάλη)

- Πλατεία Οικονόμου

- Πλατεία Παπαγιάννη

- Πλατεία Γυμνασίου (απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο-1ο Γυμνάσιο)

- Πλατεία Δεξαμενής

- Πλατεία Όθωνος Παπαδημητρίου (Οδός Ανδριανού)

- Δημοτική Παιδική Χαρά «Καρελλά»

- Δημοτικό Στάδιο Ολυμπιονίκη «Γ.Σ Παπασιδέρη»

- 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου (απέναντι από το σχολείο στη γωνία Χ. Ε. Ντούνη και Δ.Κατσίκη)

- 1ο ΕΠ.ΑΛ Κορωπίου, 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο/ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄βαθμίδας (Οδός Κολοκοτρώνη 85 - 101)

- Κέντρο Υγείας Κορωπίου (Οδός Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 7)

- ΚΑΠΗ Κιτσίου (απέναντι στο πεζοδρόμιο Σχολείων Κιτσίου/Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-3ο Γυμνάσιο, 2οΛύκειο)

- 3ο χλμ Λεωφ. Βάρης –Κορωπίου, θέση Σούριζα/ οικισμοί Κίτσι & Σκάρπιζα Δήμου Κρωπίας

- ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας (Λεωφ. Αγίας Μαρίνας 109)

- Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνας (επί της Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου)

- Δημοτικό Γραφείο Ύδρευσης Αγίας Μαρίνας (Λεωφ. Αγίας Μαρίνας)

- Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου (στον περιβάλλοντα χώρο)

- 4 κάδοι σε κεντρικά κοινόχρηστα σημεία κοντά σε μεγάλα καταστήματα τροφίμων (super market) επί των οδών: Λεωφ.Βασ. Κωνσταντίνου 291 και Κύπρου, Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 20, οδός Αττικής 26-28, συμβολή Λεωφ. Κορωπίου –Βάρης και Μαρκοπούλου

Σύμφωνα με την σύμβαση της εταιρείας και του Δήμου Κρωπίας τα σημεία ανάπτυξης των κάδων θα αυξηθούν στην πορεία εξέλιξης του προγράμματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Περίπου 10 εκατομμύρια τόνοι υφασμάτων σε Αμερική και Ευρώπη καταλήγουν χωρίς επεξεργασία-διαχείριση κάθε χρόνο. Σύμφωνα με στατιστικές κάθε Ευρωπαίος πολίτης αποσύρει από την ντουλάπα του περίπου 15 κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο. Ένα μικρό μόνο μέρος επαναχρησιμοποιείται, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς είτε γίνεται εμπορεύσιμο προϊόν, είτε πωλείται στα καταστήματα ρούχων από δεύτερο χέρι.

Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια, συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος