Να τους αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια
 
Νεοσύλεκτοι στρατιώτες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό της αλβανικής σημαίας.
Δεύτερο επεισόδιο σημειώθηκε αυτή τη φορά, με έναν “Ελληνα” στρατιώτη, που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου), φέροντα οπλισμό.
 
Τα σχετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στα “μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες”, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και δημοσιεύθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και στα διάφορα ΜΜΕ.
 
Τελικά δεν έχει σημασία αν “γεννιέσαι” ή αν “γίνεσαι Έλληνας”. Σημασία έχει αν αισθάνεσαι Έλληνας!
Οσο για τους Αλβανούς εθνικιστές - με ελληνική ιθαγένεια - θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ δύο εναλλακτικών λύσεων:
 
α) να τους επιβληθεί η ελαφρότερη ποινή, αν επιλέξουν την απώλεια της ελληνικής ιαθγένειας, την καταβολή αποζημιώσεως στο ελληνικό δημόσιο, για τη συνακόλουθη απαλλαγή στρατιωτικής υποχρέωσης και την απέλασή τους ή
β) την επιβολή της βαρύτερης προβλεπόμενης ποινής και της ανάλογης εκπλήρωσης στρατιωτικής υποχρέωσης μετά την έκτιση της ποινής.
 
Τρίτον κι αυτό δεν υπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια, βέβαια, να επανεξετασθεί ο σχετικός νόμος περί ιθαγένειας, από αρμόδια επιστημονική Επιτροπή ανωτάτης εγκυρότητας, συγκροτούμενης από πρόσωπα απαλλαγμένα προκαταλήψεων και ιδεοληψιών, ευρέως επιστημονικού φάσματος και αναγνωρισμένου ερευνητικού βάθους.
 
Κ. Βενετσάνος
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 226 επισκέπτες και κανένα μέλος