Tην πρώτη συνεδρίαση στο 2017 πραγματοποίησε ο δήμος 3Β, 23 Ιανουαρίου. Όπως είθισται πρωτίστως έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και αντάλλαξαν ευχές. Την πίτα έκοψε η πρόεδρος του Δ.Σ. Λυδία Αργυροπούλου.

Το φλουρί “έπεσε” στον Γιάννη Αγαλιώτη, αντιπρόεδρο του ΟΑΠΠΑ, ο οποίος ενθουσιάστηκε, αφού όπως δήλωσε είναι η πρώτη φορά που κερδίζει φλουρί.

 

Να είναι λοιπόν καλότυχος το 2017.

Δέκα μήνες έχουν καθυστερήσει οι εργασίες στις παιδικές χαρές γιατί ο επιχειρηματίας που πήρε το έργο είχε δώσει πολύ μεγάλη έκπτωση και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Δήμος, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση του Θάνου Ματόπουλου.

 

Γι’ αυτό λέει ο σοφός λαός: “το φτηνό κρέας τα σκυλιά το τρώνε”...

Πάντως όπως δήλωσε ο δήμαρχος μέσα στο 2017 θα είναι έτοιμος και 49 παιδικές χαρές στο Δήμο 3Β και πιστοποιημένες.

 

Για το κυλικείο στο γήπεδο της Βάρης έθεσε «ηθικό θέμα και θέμα τάξης» ο Διον. Κοντονής σημειώνοντας ότι η εγγυητική της σύμβασης που κατήγγειλε ο ΟΑΠΠΑ, αφού ο μισθωτής δεν έχει πληρώσει μισθώματα που φτάνουν τα 10.000 ευρώ και δεν καλύπτουν τις οφειλές.

«Θέματα διαφάνειας καλό είναι να τα βάζουμε στο τραπέζι, όπως έκανε ο αντιπρόεδρος Δημ. Κιούκης και καλά έκανε» σημείωσε ο δήμαρχος απαντώντας στον Δ. Κοντονή, τονίζοντας ότι και ο προηγούμενος μισθωτής άφησε 12.000 περίπου χρέη στο Δήμο που ήταν ...κουμπάρος του.

 

σ.σ. Και οι δύο δηλαδή είχαν σχέσεις με την εξουσία (το θέμα είχαμε αναδείξει στο προηγούμενο φύλλο).

Πέντε πολίτες της Βάρκιζας κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να μη γίνει η αναμόρφωση της πλατείας, αισθανόμενοι ότι θα πληγούν οικονομικά, μια που μειώνονται οι χώροι στάθμευσης.

 

― Για το Γενικό Πολεοδομικό της Βάρης (ΓΠΣ) έχουν προσφύγει κάτοικοι της περιοχής Φλέμινγκ οι οποίοι δεν θέλουν να ενταχθεί η περιοχή τους στο σχέδιο πόλης.

 

Κι αυτό γιατί όλοι έχουν αγοράσει εκτάσεις 4 στρεμμάτων προκειμένου να χτίσουν νόμιμα και θα κληθούν να δώσουν μεγάλα κομμάτια εισφορά σε γη, σε αντίθεση άλλων που έχτισαν παράνομα σε μικρές εκτάσεις που δεν θα χάσουν και πολλά...

 

Ο Δήμαρχος άσκησε δριμύ κατηγορώ, στους προσφεύγοντες, με την ατιολογία ότι όλοι τους έχουν κάνει παράνομες επεκτάσεις στα κτίσματά τους και δεν θέλουν άλλους γύρω τους...

― Η ανάπλαση της πλατείας με το όνομα 25η Μαρτίου στη Μηλαδέζα έχει ξεκινήσει από το 2011, αλλά έγινε νέα τροποποίηση του σχεδίου, αναθεωρήθηκε και συνεχίζεται η ανάπλαση η οποία παρεπιπτόντως θα κοστίσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

 

Καθυστερεί η υπογραφή παραχώρησης του παραλιακού μετώπου (580 στρέμματα) στο Δήμο, λόγω δυστοκίας της ΕΤΑΔ.

 

Κίνδυνος να χαθεί η Υδρούσα

Η Υδρούσα είναι το νησάκι που αγναντεύουμε στη θάλασσα μπροστά στη Βούλα, το οποίο πέρυσι επιχειρήθηκε να στηθεί επιχείρηση επάνω, αλλά με ενέργειες του Δήμου απετράπησαν. Ο επιχειρηματίας πήγε παραπάνω και έτσι 15 Μαρτίου συζητιέται στο Συμβούλιο της Επικρατείας το πλαίσιο προστασίας της νήσου, βάσει των στοιχείων που έχει καταθέσει ο Δήμος.

 

Από την απόφαση αυτή εξαρτάται η τύχη της νήσου, αλλά και της περιοχής του παραλιακού μετώπου της Βούλας, γιατί αν εμπορευματοποιηθεί το νησάκι θα ρυπάνει και όλη την περιοχή.

 

Aννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 guests και κανένα μέλος