1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Λυκείου, διοργανώνει ο WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. O διαγωνισμός, με θέμα «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα», απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες Λυκείου και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017.
 
Στη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών η Dialog Semiconductor, πρωτοπόρος εταιρεία τεχνολογίας, στηρίζει έμπρακτα τον οργανισμό WRO Hellas και την προσπάθεια για την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία όλης της χώρας. Συγκεκριμένα, η στήριξη περιλαμβάνει την παροχή 16 κιτ Ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 σε επιλεγμένα Λύκεια από όλη την χώρα. Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί για να μπορέσουν τα σχολεία αυτά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Παράλληλα βέβαια, ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται και στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και σε καθηγητές της χώρας να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα». Το project της κάθε ομάδας θα πρέπει να παρουσιάζει ένα ρομποτικό σύστημα/αυτοματισμό, το οποίο λειτουργεί καταναλώνοντας ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας ή βοηθά στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν τον ουσιαστικό λόγο για τον οποίο το project είναι σημαντικό, καθώς και να είναι ξεκάθαρα τα σημεία καινοτομίας του.
 
Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό Λυκείου θα είναι ανοικτές έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στο site του WRO Hellas, http://wrohellas.gr/
 
Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών των φυσικών επιστημών και των ΤΠΕ και ιδιαίτερα μεθόδων και εφαρμογών αυτοματισμών και ρομποτικής στην εκπαίδευση.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο οργανισμός διοργανώνει κάθε χρόνο τρεις Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, έναν για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Οι διαγωνισμοί τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και των Περιφερειών Εκπαίδευσης.
 
Αποκορύφωμα των δράσεων αποτελεί η προετοιμασία και η αποστολή εθνικών μαθητικών ομάδων στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad), μία παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.
 
Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με υπουργική απόφαση του 2016, οι Ολυμπιονίκες της World Robot Olympiad (κατηγορίες Λυκείου) εγγράφονται σε συναφή πανεπιστημιακή σχολή χωρίς εξετάσεις.
 
 
Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 guests και κανένα μέλος