Σε χαλαρό κλίμα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Βάρης, την περασμένη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.
Λίγα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (επτά τον αριθμό) και σύντομες θα λέγαμε οι προ ημερησίας ερωτήσεις.
Απόντος του λαλίστατου Δημ. Κυπριώτη τη σκυτάλη των ερωτήσεων μονοπώλησε η Λυδία Αργυροπούλου. Για την «πράσινη ζωή στην πόλη», για τον ποδηλατόδρομο, για την πλατεία στη Βάρκιζα…

Στιγμιότυπα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης


Σε χαλαρό κλίμα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Βάρης, την περασμένη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.

Λίγα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (επτά τον αριθμό) και σύντομες θα λέγαμε οι προ ημερησίας ερωτήσεις.

Απόντος του λαλίστατου Δημ. Κυπριώτη τη σκυτάλη των ερωτήσεων μονοπώλησε η Λυδία Αργυροπούλου. Για την «πράσινη ζωή στην πόλη», για τον ποδηλατόδρομο, για την πλατεία στη Βάρκιζα…

Και για τη Μηλαδέζα. Ζήτησε να μάθει ποιο είναι το σύνολο των εισφορών σε χρήμα, πόσα έχουν εισπράξει έως το 2006 και πόσα έχουν διαθέσει, παρακαλώ.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δημ. Σουτόγλου, επιφυλάχθηκε να της απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Βέβαια η Λ. Αργυροπούλου, πολύ χωμένη μέσα στο Δήμο, μέχρι πολύ πρόσφατα. Θα μπορούσε να τα γνωρίζει αυτά, όπως και ότι για να ενημερωθεί σε τεχνικοοικονομικά θέματα πρέπει να απευθυνθεί στις υπηρεσίες, αφού ο Δήμαρχος έχει δώσει εντολή να δίνουν ό,τι ζητούν οι σύμβουλοι.

 

Το Νεκροταφείο της Βουλιαγμένης

στη Βάρη!


Να δώσουν προσοχή στις πινακίδες οριοθέτησης του Δήμου, κοντά στο Νεκροταφείο της Βουλιαγμένης, επεσήμανε η Λ. Αργυροπούλου, γιατί …περπατάνε (μπρρρρ). Ετσι η πινακίδα που ενημέρωνε ότι εδώ είναι Βουλιαγμένη – κατά την Αργυροπούλου – περπάτησε πιο κάτω, προς τη Βάρη.

Ο Πρόεδρος απάντησε ότι θα το δουν το θέμα…

Πρόεδρε, πάρε μαζί σου και τον …εξορκιστή. Πού ξέρεις!


Ότι η Βουλιαγμένη έχει βάλει το νεκροταφείο της μέσα στα όρια της Βάρης όμως επιβεβαίωσε και ο Λ. Αργυρουδάκης (πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος) και ο τ. δήμαρχος και επί πολλά χρόνια πρόεδρος Δ.Σ. Δημήτρης Αναστασίου, για να εκφράσει την απορία του ο δήμαρχος Παν. Καπετανέας: «και τότε γιατί το επιτρέψαμε;»


Σουρωτήρια οι δρόμοι


Για τις λακκούβες στους δρόμους μίλησε ο Λευτέρης Αργυρουδάκης, χωρίς φωτογραφίες, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε: «έψαχνα να βρω ποιος δρόμος δεν έχει λακούβα, και δεν θα ερχόμουν να το πω αν δεν δεχόμουν επίθεση από κατοίκους, σήμερα στην οδό Αιγαίου».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αν. Χατζηδαυιτίδης απάντησε ότι πήραν την έγκριση του προϋπολογισμού και από τη Δευτέρα θα ρίξουν πίσσα.

Αντε να το δούμε γιατί οι δρόμοι είναι «σουρωτήρια» και μέγας κίνδυνος για οχήματα και ιδιαίτερα δικυκλιστές!

Δέκα χρόνια περιμένει

Με την πράξη εφαρμογής στη Μηλαδέζα, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, δόθηκε ένα οικόπεδο στην Αθ. Καλιπολίτη, η οποία όμως όταν πήγε να παραλάβει βρήκε μέσα δύο ακίνητα! Κάποιος ιδιώτης είναι μέσα και εδώ και δέκα χρόνια παιδεύεται να βρει το δίκηο της.  Ετσι ο Δήμαρχος πρότεινε να της δοθεί ένα άλλο οικόπεδο όπως αποφασίσθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.


Το 4ο θέμα που αφορούσε τη «συμμετοχή του Δήμου Βάρης σε νέα οικόπεδα που προκύπτουν από την κυρωμένη Πράξη Εφαρμογής της σχεδίου Ασυρμάτου», αναβλήθηκε με πρόταση του Προεδρείου.

 

Το Χέρωμα ξανά σε αρνητική επικαιρότητα!!

Ο Οργανισμός Αθήνας προτείνει διαβούλευση!


Αντε να δούμε πόσα χρόνια θα διαβουλεύονται για το αν το Χέρωμα είναι στην Α’ ή στη Β’ ζώνη Υμηττού και αν πρέπει να χτίζονται σπίτια ή ευαγή ιδρύματα, όταν έχουν χτιστεί οι ραχούλες και οι κορυφογραμμές σε όλα τα βουνά γύρω γύρω.

Ερώτηση ενημέρωσης έκανε ο Δημ. Αναστασίου πριν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης.

Ο πρόεδρος Θ. Δεληγιάννης, ενημέρωσε, ότι πράγματι έχει έρθει κάτι, που όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και γι’ αυτό θέλει μελέτη.

Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας, ενημέρωσε ότι έχει γίνει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή και ότι το χαρτί που ήρθε είναι μία πρόταση από τον Οργανισμό Αθήνας (ΟΡ.Σ.Α.). Δήλωσε δε, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάνε στο Δήμο να το παραλάβουν και θα συσκεφθούν την προσεχή εβδομάδα όλοι μαζί. Εν ολίγοις ο ΟΡΣΑ την περιοχή του Χερώματος την χαρακτηρίζει ως περιοχή αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης και προτίνει με απόφαση της επιτροπής (21.1.09) να γίνει διαβούλευση προκειμένου να οριστικοποιηθεί με την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Το Χέρωμα πρέπει να τελειώσει, να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, με χαμηλό ύψος. Ετσι κι αλλιώς είναι χτισμένο. Ετσι θα σταματήσει η αυθαιρεσία και η αποκατάσταση τόσων οικογενειών που ζουν στην αγωνία.

Γιατί το Ribas δεν το βλέπουν;  Παρακάτω στην Αγία Μαρίνα, πιο πέρα τη Σαρωνίδα, όλη την οροσειρά μέχρι το Σούνιο είναι ξεκοιλιασμένη και γεμισμένη μπετόν αρμέ!


Για το Χέρωμα ο Βασίλης Σιαμέτης (πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ) διένειμε κείμενο που υπογράφει ο ίδιος και ο Ν. Ζυγούρης επίσης πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ, στο οποίο προτείνουν τη σύσταση μιας συντονιστικής επιτροπής που θα καθορίζει και να συντονίζει όλες τις απαραίτητες κινήσεις που έχουν σκοπό την οριστική λύση του προβλήματος.

«Σκοπός μας δεν είναι να καπηλευθούμε οποιαδήποτε προσπάθεια έχει γίνει μέχρι στιγμής. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα και να λύσουμε το πρόβλημα οριστικά», γράφουν και κλείνοντας τονίζουν: «καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της περιοχής να συνταχθούν μαζί μας και να πλαισιώσουν τον αγώνα μας. Έναν αγώνα που μοναδικό στόχο έχει το συμφέρον των κατοίκων».


Εκείνο που δεν διευκρινίζεται στο κείμενο, είναι αν οι υπογράφοντες εκπροσωπούν τις οργανώσεις τους.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος