Χρωστάνε 2.200.000 ευρώ!

 

Γράφαμε στο φύλλο της 22.10.16, αρ. 955 για την προσπάθεια του Δήμου να έρθει σε μια συμφωνία με την κοινοπραξία “HIGH LEVEL ΑΕΒΤΕ” - Δ. Μουστάκας, που είναι μισθωτές των καντινών που βρίσκονται στο Μεγάλο Καβούρι, προκειμένου να κλείσει το χρέος της, που έχει ανέλθει στα 2.200.000 ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος το σώμα.

Ο συμβιβασμός όμως δεν κατέστη δυνατός, γιατί η πρόταση της κοινοπραξίας ήταν να δώσει συνολικά 270.000 σε δόσεις και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αλλά και η Νομική Υπηρεσία έκριναν επισφαλείς τις δεσμεύσεις της κοινοπραξίας.

Η Νομική Υπηρεσία, η οποία αναφέρει μια σειρά από επιχειρήματα, που μελετώντας τα θα μπορούσε να βρεθεί λύση, όπως σημειώνει στην έκθεσή της, αλλά λείπουν ρητές εγγυήσεις και εξουσιοδοτήσεις του διαχειριστή που υπογράφει και δεσμεύει για το συμβιβασμό τους λοιπούς μετόχους, που αν δεν υπογράψουν δεν μπορεί να γίνει συμβιβασμός.

«Ζητήθηκε μετ’ επιτάσεως, αλλά δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, είτε γιατί δεν μπορούν να τους εντοπίσουν είτε γιατί δεν έχουν τις καλές σχέσεις που επιβάλλεται», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι: «Υπάρχουν μια σειρά ένδικα μέσα από το Δήμο που ασκούνται από εκείνη την πλευρά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις κανενός είδους, δυστυχώς δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία είτε αυτά που υπάρχουν είναι δεσμευμένα από άλλους φορείς (εφορία, ΙΚΑ κλπ.) και για το λόγο αυτό, για τη νέα τάξη πραγμάτων στο Καβούρι, για τις νέες μονάδες εστίασης που θα πρέπει να κατασκευαστούν τώρα και να λειτουργήσουν απομακρύνοντας τις Α και Γ καντίνες, προχωρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε δημοπρασία, με διάφορες απειλές ενδιαμέσως για να μη γίνει, γιατί υπάρχουν δικαιώματα που η Κοινοπραξία Μουστάκας ακόμα παρέλκει.

 

Δύο νέες καντίνες

 

Η δημοπρασία έγινε, ακόμα δεν έχει ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο για να μας απορρίψει το αποτέλεσμα. Τα έχουμε μεταβιβάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και περιμένουμε την απόφαση, ούτως ώστε να υπογράψουμε με τους νέους αναδόχους και να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των νέων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε με ένδικα μέσα τα οφειλόμενα, έως ότου η κοινοπραξία αυτή υπάρχει εν ζωή, γιατί αύριο μπορεί να μπει σε εκκαθάριση, εφόσον δεν έχει πλέον περιουσιακά στοιχεία και δεν έχει και αντικείμενο.

Εχω την αίσθηση ότι η νέα διαδικασία θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα και η περιοχή θα ηρεμήσει».

 

Οι δύο υπάρχουσες καντίνες πρέπει να κατεδαφιστούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου και έχει ενημερωθεί σχετικά με εξώδικο η Κοινοπραξία, τόνισε ο δήμαρχος.

Από το ακροατήριο ακούγεται ότι τη δημοπρασία την πήραν δικοί τους άνθρωποι και απαντά ο δήμαρχος:

«Απ’ ότι άκουσα υπάρχουν κάποια θέματα και κάποια ζητήματα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Δήμος θα αρχίσει να εισπράττει. Εχει ήδη λάβει δύο ετών μισθώματα σε εγγυητικές επιστολές.

Τα έχω ακούσει κι εγώ για το ποιοι τα πήρανε. Τα πήρανε αυτοί που δεν τους απαγορεύει ο νόμος να συμμετέχουν για να τα πάρουνε.

...Σήμερα ανεξαρτήτως ποιος πήρε, κι εγώ τα έχω τα ακούσματα αυτά, τί πήρε, ένα πράγμα ξέρουμε. Οτι ξεκινάει με την υπογραφή της σύμβασης ο δήμος να εισπράττει 180 με 200.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο επικεφαλής της Ρι.Κι.Π,  Θ. Ματόπουλος σημείωσε επ’ αυτού: «Οι συγκεκριμένες μισθώσεις είχαν όντως πρόβλημα ευθύς εξ’ αρχής.

...Οσον αφορά τώρα αν πρόκειται για ανθρώπους μαριονέτες, μισθωτές μαριονέτες θα το καταλάβουμε αν ασκηθούν ένδικα μέσα. Αν δεν ασκηθούν ένδικα μέσα ή είναι για τα μάτια του κόσμου, γιατί μας είχαν απειλήσει αν θυμάστε καλά ότι θα προβούν σε ένδικα μέσα εναντίον των καινούργιων κλπ., κλπ., θα είναι ενδεικτικό του ποιοί είναι οι καινούργιοι μισθωτές».

Ολη η συνεδρίαση στο:

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος