Σε μονοδρομήσεις οδών προχώρησε ο Δήμος Βουλιαγμένης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται τις ώρες αιχμής στην οδό Ήρας, όπου υπάρχουν αρκετά καταστήματα και μόνιμο πρόβλημα με παράνομα σταθμευμένα οχήματα.
Έτσι, από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, η Ήρας μονοδρομήθηκε και επιτρέπεται μόνον η κάθοδος...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βουλιαγμένη


Σε μονοδρομήσεις οδών προχώρησε ο Δήμος Βουλιαγμένης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται τις ώρες αιχμής στην οδό Ήρας, όπου υπάρχουν αρκετά καταστήματα και μόνιμο πρόβλημα με παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Έτσι, από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, η Ήρας μονοδρομήθηκε και επιτρέπεται μόνον η κάθοδος.


Ομως η μονοδρόμηση αυτή έκανε προβληματική την προσέγγιση και διέλευση των αυτοκινήτων κατά τις ώρες έναρξης και λήξης του σχολικού ωραρίου (Δημοτικού-Γυμνασίου), αφού η Ιάσονος κλείνει με αλυσίδες μπροστά από το σχολείο και οι οδηγοί αναγκάζονται σε επιτόπιες αναστροφές προκειμένου να απεμπλακούν από τον συνωστισμό που δημιουργείται.

Εκτός από την Ήρας μονοδρομήθηκε και το τμήμα της Διός (αμέσως επόμενη παράλληλος προς την κεντρική πλατεία) από Ιάσονος έως παραλιακή και επιτρέπεται τώρα μόνο η άνοδος. Επίσης και η Θαλείας (παράλληλος της Ιάσωνος) με υποχρεωτική κατεύθυνση προς το σχολείο.


Σαμαράκια στην ανηφόρα!


Σαμαράκια τοποθετήθηκαν στην πλέον ανηφορική οδό της Βουλιαγμένης, την Μαυρολέοντος, που οδηγεί από την πλατεία Μουσών στο κοιμητήριο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναγκάζονται να κόβουν ταχύτητα στον ανήφορο και να ξεκινάνε πάλι με πρώτη.

Το απαγορευτικό εισόδου στην Αγ. Γεωργίου από λεωφόρο Καβουρίου καταργήθηκε κατόπιν παραπόνων των κατοίκων, που έπρεπε να πάνε στα σπίτια τους ή στην εκκλησία, μέσω...Λαμίας. 

Ορθώς, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, το κυκλοφοριακό (γι’ αυτό άλλωστε λέγεται και έτσι) έχει αλυσιδωτές παρενέργειες, εάν κάπου το αλλάξεις. Ουσιαστικά το καταργείς από τη στιγμή που αρχίζεις να παρεμβαίνεις είτε διορθωτικά (έπρεπε να είχαν γίνει από το μελετητή) ή για ψηφοθηρικούς λόγους.

 

Προβλήματα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Κερατέας – Αναβύσσου


Ο σχεδιασμός για το φάρδεμα της Λεωφόρου Κερατέας - Αναβύσσου δεν έφερε τα αναμενόμενα, θετικά, αποτελέσματα. Ο λόγος; Μέσα από τον οικισμό Αμφιτροπής, από τρεις δρόμους (Μήλου, Αθηναϊκού, Μ. Ασίας) δεν μπορείς να βγεις στη λεωφόρο, χωρίς να τάξεις σε άγιο, αφού η ορατότης είναι στο μηδέν.

Στο Τογάνι, το παλιό γεφύρι έχει αριστερά και δεξιά του μαντρότοιχο ύψους ενός και πλέον μέτρου, οπότε κόβεται παντελώς η ορατότητα. Χάθηκε να χαμηλώσουν λίγο το μαντρότοιχο για να έχουν ορατότητα οι οδηγοί που έρχονται από την Ανάβυσσο ή από τον παλιό δρόμο του Λαυρίου;


Στη Θεοσκέπαστη, τον δρόμο τον πήγαν ζικ-ζακ, χωρίς να υπάρχει σπίτι ή δέντρο μπροστά (μπορεί κάποιος να είχε μπάρμπα στην Κορώνη όμως). Για τις στροφές αυτές είχαμε προσφύγει με εκκλήσεις μας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ να τις διορθώσουν, αλλά στου κουφού την πόρτα...

Οι κάτοικοι του οικισμού σκέπτονται μήπως πρέπει να κλείσουν το δρόμο, να καλέσουν τα ηλεκτρονικά “παράθυρα” μπάς και τους ακούσει κανείς.

Ολοι οι δρόμοι που ξεκινούν από τη λεωφόρο και είναι χωρίς σπίτια και χωρίς φώτα, τους έριξαν 40-70μ. άσφαλτο, ενώ οι δρόμοι του οικισμού της Αμφιτροπής που έχουν σπίτια και δρόμους και φώτα δεν έριξαν ούτε ένα μέτρο άσφαλτο, Γιατί άραγε;


Μέσα στην πόλη και επί της οδού Σουνίου (κεντρικός δρόμος), υπάρχουν δύο επικίνδυνα σημεία που πρέπει ο Δήμος να τα προσέξει: το ένα βρίσκεται στο νούμερο 84 όπου ένα φρεάτιο είναι κάτω από την άσφαλτο και το άλλο είναι στην πλατεία των ταξί, όπου για μια χούφτα άσφαλτο μπορούν οι οδηγοί, ιδίως τα μηχανάκια, να πάθουν ζημιά.

Κώστας Χρηστίδης

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος