Στην Παλλήνη καμμία

 

Την κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε κομβικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 13.000.000 ευρώ, δρομολόγησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Eτσι, υπέγραψε την απόφαση ένταξης της «Κατασκευή Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Κινητικότητας και των Πολυτροπικών Μεταφορικών Συνδέσεων της Περιφέρειας Αττικής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 - 2020».

Η επιλογή κατασκευή στους συγκεκριμένους άξονες για πεζογέφυρες σχετίζεται με τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για τους πεζούς. Τα σημεία είναι:

στη Λεωφ. Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου (Δήμος Αλίμου),
στη Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου (Δήμος Αθηναίων),
στη Λεωφόρο Μεσογείων πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής (Δήμος Αγίας Παρασκευής),
στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου (Δήμος Χαϊδαρίου),
στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Αφροδίτης (Δήμος Παλαιού Φαλήρου), καθώς και
στη Λεωφόρο Αθηνών στο Παλατάκι (Δήμος Χαϊδαρίου).
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
 
 

Στην Παλλήνη καμμία

Το Δήμαρχο Παλλήνης Θανάση Ζούτσο, μέμφεται ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής, γιατί για άλλη μια φορά απουσιάζει η πεζογέφυρα από την Παλλήνη.

Η πεζογέφυρα που επί πολλά χρόνια διεκδικείται από γονείς, εκπαιδευτικούς και αιρετούς, για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των μαθητών στην πρόσβασή τους στα σχολεία της Λεωφ. Μαραθώνος, τελικά δεν είναι μέσα στις επιλεγμένες από την Περιφέρεια.

Για το λόγο αυτό ο Νεκτάριος Καλαντζής δήλωσε: «Το θέμα κατασκευής πεζογέφυρας στο κέντρο της Παλλήνης ταλανίζει εδώ και χρόνια την περιοχή, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Από το 2011 ακούμε το δήμαρχο Παλλήνης να δίνει υποσχέσεις για το θέμα, χωρίς αντίκρισμα. Επαναπαύεται στην εξουσία του, χωρίς να δίνει λύσεις στα σημαντικά προβλήματα της πόλης, όπως η ασφάλεια των μαθητών. Καμία διεκδίκηση του Δήμου Παλλήνης από τα χρήματα της Περιφέρειας.

... Δεν μπορώ να δω, πώς ο δήμος μας θα εξελιχθεί περαιτέρω με την παρούσα διοίκηση, το σημερινό δημαρχοκεντρικό μοντέλο, χωρίς γνώσεις, όραμα και κυρίως επαφές με πόλεις του εξωτερικού και διεθνή πρότυπα. Το μοντέλο του δήμου –χωριού, πέθανε. Καιρός για αλλαγές, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν. Δέκα χρόνια απραξίας είναι πολλά για την πόλη, έχοντας έργα υποδομών έτοιμα σε Γέρακα και Παλλήνη ήδη από τους παλιούς δημάρχους και μόνο αυτά».

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος