Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων

 

Στο πλαίσιο δράσεων καταπολέμησης της ανεργίας ο Δήμος 3Β, ξεκινάει συνεργασία με την εταιρεία skywalker.gr, μέσα από την οποία θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων προκειμένου να ανευρεθούν θέσεις εργασίας για ανέργους.

Η συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τη Skywalker επισημοποιήθηκε τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών. Το μνημόνιο περιγράφει τους στόχους των κοινών δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν προκειμένου ο Δήμος να αντιμετωπίσει την ανεργία στην τοπική κοινωνία.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Η πρώτη στη σειρά των δράσεων αφορά τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου με άξονα την κινητοποίησή τους προς την ενεργή αναζήτηση, τη διατήρηση και την εξέλιξη της θέσης τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, για τη στήριξη των μη απασχολούμενων, και των εργαζομένων.

Έτσι, ο Δήμος 3Β, ξεκινάει το 17ο Μονοπάτι Απασχολησιμότητας, το οποίο θα διεξαχθεί από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2016, διάρκειας 30 ωρών (5 ημέρες) από 10:00 έως 16:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρ. Δημαρχείου Βουλιαγμένης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης, με κύρια θέματα τους δείκτες απασχολησιμότητας και τις απαραίτητες ήπιες δεξιότητες, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες του εργασιακού χώρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικό εργαστήριο συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και εισηγήσεις όπου θα διερευνηθούν μεταξύ άλλων ήπιες δεξιότητες όπως: αποτελεσματική επικοινωνία, διαχείριση μετάβασης και σύγκρουσης, συναισθηματική νοημοσύνη, ένταξη σε ομάδα, στοχοθεσία - επαγγελματικό πλάνο δράσης και εργαλεία λήψης απόφασης.

Επιπρόσθετα, θα διεξαχθούν εργαστήρια σχετικά με σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, αποτελεσματική συνέντευξη, τεχνικές αναζήτησης εργασίας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή στα “Μονοπάτια Απασχολησιμότητας” είναι ελεύθερη και δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσετε όλο το πρόγραμμα και όχι ενός μέρους.

Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Career Design και οι εισηγητές συμμετέχουν εθελοντικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.footstep.gr από ή να επικοινωνούν στο τηλ: 213 2020141 – 213 2020142.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 επισκέπτες και κανένα μέλος