Υποβολή αιτήσεων μέχρι 31 Νοεμβρίου 2016

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕΑΑ ενημερώνουν τους πολίτες ότι

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόσκληση για. «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» (υπομέτρο 6.1) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020 για το έτος 2016 και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους από την Ανατολική Αττική να υποβάλουν αιτήσεις στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη.

            Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών, όπως μας ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕΑΑ, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και το Ελληνικό Δημόσιο. Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 241.000.000€. Σύμφωνα με τη κατανομή των πιστώσεων ανά Περιφέρεια, στην Περιφέρεια Αττικής αντιστοιχεί το ποσό των 5.800.000€.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων άρχισε 31-10-2016 και λήγει 30-11-2016. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στήριξης – φάκελο υποψηφιότητας ηλεκτρονικά. Η αναλυτική περιγραφή του υπομέτρου 6.1 και η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, αναφέρονται στην με αριθμ. 8585/10-10-2016 Υπουργική Απόφαση που βρίσκεται στους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr και www.agrotikianaΠΕΡΙΛΗΨΗ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΤΟΥΣ 2016ptixi.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής www.patt.gov.gr (ακολουθώντας τη διαδρομή Περιφέρεια à Αντιπεριφερειάρχες à ΠΕ Ανατολικής Αττικής à Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη).

 
Για όλη να δείτε ολόκληρη την περίληψη καντε κλίκ στο παρακάτω λίνκ
 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος