Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια και τα εργαστήρια:

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» συνεχίζοντας και φέτος τον κύκλο των σεμιναρίων που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια παράλληλα με τις εκδηλώσεις, παρουσιάζει 13 δημιουργικά σεμινάρια και δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Η επιλογή έγινε με γνώμονα την ποιότητα και τον πλουραλισμό, αξιοποιώντας παράλληλα το επιστημονικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής μας.

Οι δραστηριότητες που ξεκινούν από τον Οκτώβριο περιληπτικά είναι οι εξής:

  1. Κεραμική: Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους.
  2. Σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτική Εφήβων                
  3. "Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός Πυξίδα Ζωής".
  4. Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά από 3 έως 12 ετών.
  5. Μαθήματα Σκάκι για παιδιά και ενήλικες.
  6. Σεμινάριο H/Y για ενήλικες - Βασικές έννοιες πληροφορικής - Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet/ Facebook/ Email/ Skype).
  7. Σεμινάριο: «Η Τέχνη της Φωτογραφίας».
  8. «Aνακαλύπτω ξανά» - Κινηματογραφικό εργαστήρι για ντοκιμαντέρ.
  9. Σεμινάριο Διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
  10. Σεμινάριο Κοπτικής – Ραπτικής.
  11. Σεμινάριο Τεχνικής Βιβλιοδεσίας.
  12. Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας – Συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών Λαυρεωτικής.
  13. Σεμινάριο γευσιγνωσίας ελληνικών οίνων.
  14. Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες με την Πειραματική Σκηνή «Θέσπις».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας κάθε                      Παρασκευή 7:00 μ.μ - 9:00 μμ. (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας) τηλ.: 22990 69850 και καθημερινά στα τηλ.: 6977452498, 6932622063 , 6987555223, 6984614675.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια και τα εργαστήρια:

  • Κεραμική: Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους                  

Τα μαθήματα κεραμικής επαναλαμβάνονται για 4η χρονιά με εμψυχώτρια την καθηγήτρια καλλιτεχνικών Μάχη Δημοπούλου. Με στόχο την προσωπική έκφραση μέσω του πηλού, οι συμμετέχοντες, που αποτελούνται από άτομα όλων των ηλικιών, δημιουργούν, συνεργάζονται, επικοινωνούν και καλλιεργούν το ταλέντο τους.

Έναρξη: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, Ώρα: 5:00 - 7:00 μμ

  • Σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτική Εφήβων:                 "Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός Πυξίδα Ζωής"                                          

Η αναζήτηση και η διασφάλιση του επαγγελματικού μέλλοντος των παιδιών μας, αποτελεί αναμφίβολα κορυφαίο πρόβλημα της εποχής μας. Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» επιχειρεί φέτος να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του, παρέχοντας στους έφηβους αυτή τη δυνατότητα μέσα από τη διαδικασία του επαγγελματικού προσανατολισμού. Το σεμινάριο θα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα σε ομάδες εφήβων των τάξεων: Γ' Γυμνασίου, Α' & Β' Λυκείου.   Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο   Μιχάλης Πετεβής , Πιστοποιημένος Σύμβουλος Καριέρας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με πολυετή πείρα.                                                                                          Έναρξη: Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 , Διάρκεια: 7 μήνες

 

  • Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά από 3 έως 12 ετών

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ξεκινά από φέτος μια δημιουργική απασχόληση για παιδιά κάθε Κυριακή. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης και χαίρονται την ομαδικότητα ενώ καλλιεργούν την κοινωνική τους ενσωμάτωση και τη φαντασία τους. Το εργαστήρι περιέχει δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, τοπική ιστορία, μουσικοκινητική αγωγή, κινητικές δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών κ.α. Υπεύθυνη παιδαγωγός: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Έναρξη: Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016,  Ώρα: 11:00 - 12:30 μμ

  • Μαθήματα Σκάκι για παιδιά και ενήλικες

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και φέτος υλοποιεί με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας μαθήματα σκακιού, με τη σκακιστική ομάδα να συμμετέχει πλέον σε διασυλλογικούς αγώνες και πρωταθλήματα. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο στην «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ,από τον καθηγητή σκακιού Γιάννη Παπαδημητρίου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο Γ.Σ Κερατέας.                                                 Έναρξη: Οκτώβριος 2016 Ώρα: 3:30 - 6:30 μμ

  • Σεμινάριο H/Y για ενήλικες - Βασικές έννοιες πληροφορικής - Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet/ Facebook/ Email/ Skype)

Το σεμινάριο υλοποιείται για 5η χρονιά με μεγάλη επιτυχία από τον καθηγητή Παναγιώτη Ρουμπάνη. Απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν το διαδίκτυο και τις βασικές εφαρμογές του.                                                                              Έναρξη: Νοέμβριος 2016 Διάρκεια: 16 ώρες, Τετάρτη 07:00 - 09:00μμ.

  • Σεμινάριο «Η Τέχνη της Φωτογραφίας»

Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχθούν βασικές αρχές φωτογραφίας, αισθητική αντίληψη και σύνθεση κάδρου. Τα μαθήματα θα είναι τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά με φωτογραφικές εξορμήσεις και εργασίες πάνω σε συγκεκριμένα projects. Θα υλοποιηθεί από τον φωτορεπόρτερ και υπεύθυνο του φωτογραφικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας Σπύρο Τσακίρη.                                                                     Έναρξη: Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2016

Ώρα: 12:00 - 2:00 μμ

Διάρκεια: 24 ώρες

  • «Aνακαλύπτω ξανά». Κινηματογραφικό εργαστήρι για ντοκιμαντέρ

Ανακαλύπτω τα εργαλεία που μου δίνει η τέχνη του κινηματογράφου για να εκφραστώ. Ανακαλύπτω τα εκφραστικά της μέσα. Ανακαλύπτω τις κρυμμένες όψεις της πραγματικότητας. Μέσα από το δικό μου βλέμμα. Ο σύλλογος θα υλοποιήσει σε συνεργασία με το βραβευμένο σκηνοθέτη Άγγελο Κοβότσο ένα σεμινάριο για επίδοξους σκηνοθέτες και όχι μόνο.                                                       Έναρξη: Φεβρουάριος 2017 Διάρκεια: 8 ώρες (4 δίωρα)

  • Σεμινάριο Διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Πώς θα αναβαθμίσω τους χώρους μου; Ποιοί είναι οι ωραιότεροι χρωματικοί συνδυασμοί; Μπορώ να αλλάξω το χώρο μου χωρίς να αγοράσω τίποτα; Πώς επεμβαίνω σε σπίτι και κήπο ενόψει Χριστουγέννων; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, απαντά το σεμινάριο Διακόσμησης. Μέσα από βασικές γνώσεις σχεδίου και χρώματος, μαθαίνουμε να δίνουμε σύγχρονη προοπτική και άποψη στο χώρο μας. Εισηγήτρια η Μαρία Παγκράτη, Αρχιτέκτων εσωτ. χώρων - Διακοσμήτρια.

Έναρξη: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 Ώρα: 6:00 - 8:00 μμ                                            Διάρκεια: 2 κύκλοι μαθημάτων, 12 ώρες ο κάθε κύκλος

  • Σεμινάριο Κοπτικής - Ραπτικής    

Για 6η χρονιά συνεχίζονται ανανεωμένα τα μαθήματα κοπτικής- ραπτικής στο σύλλογο. Στο τμήμα θα διδαχθούν βασικές αρχές ραπτικής, επιδιορθώσεις, κοπή και ραφή φούστας με τεχνική burda. Διδάσκει η Μάτα Σκούφου.                               Έναρξη: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ώρα: 6:00-9:00 μμ Διάρκεια: 3 μήνες

  • Σεμινάριο Τεχνικής Βιβλιοδεσίας

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δημιουργήσουν από το μηδέν προσωπικά ημερολόγια, λευκώματα, βιβλία συνταγών, σημειωματάρια, ακόμα και βιβλία ευχών, γάμου, αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να μάθουν να δένουν τεχνικά φυλλάδια οδηγιών, έντυπα παρουσιάσεων και κάθε λογής τετράδια. Κάθε μάθημα θα είναι make and take. Διδάσκει η Τατιάνα Μίχαλου. Έναρξη: Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 Ώρα: 9:00 πμ - 12:00 μμ Διάρκεια: 12 ώρες

 

  • Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας – Συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών Λαυρεωτικής

Θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το σύλλογο «Μανιταρόφιλοι Μεσογαίας». Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος των «Μανιταρόφιλων Μεσογαίας» και αντιπρόεδρος «Μανιταρόφιλων Ελλάδος» Δημήτριος Σωφρόνης. Περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος αλλά και συλλογή- ταυτοποίηση μανιταριών από τα βουνά της Λαυρεωτικής.

Έναρξη: Νοέμβριος 2016 (θα εξαρτηθεί από την καρποφορία μανιταριών στην περιοχή) Διάρκεια: 8 ώρες

  • Σεμινάριο γευσιγνωσίας ελληνικών οίνων

Το σεμινάριο το οποίο υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά, φέτος ανανεώνεται με νέα ύλη και νέο εισηγητή. Διδάσκει ο βραβευμένος Sommelier Γιώργος Λούκας. Έναρξη: Iανουάριος 2016   Διάρκεια: 10 ώρες (4 μαθήματα)

  • Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες με την Πειραματική Σκηνή «Θέσπις»

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και η Πειραματική Σκηνή «Θέσπις», όπως κάθε χρονιά περιμένουν όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο, κάθε Τετάρτη στις 9μ.μ., να ενταχθούν σε μια ομάδα που αγαπά την υποκριτική τέχνη. Η ομάδα καθοδηγείται από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Κώστα Καστανά.                   Έναρξη: Oκτώβριος 2016

Οι εγγραφές για τα σεμινάρια θα γίνονται μέχρι και μία εβδομάδα πριν την έναρξη. Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται μόνο αν συμπληρώνεται ένας ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα υλοποιηθούν και άλλα μικρότερα σεμινάρια ή δράσεις τα οποία θα ανακοινωθούν.

Στην αίθουσα του Συνδέσμου υλοποιούνται πολλές εκδηλώσεις όπως μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, ομιλίες για τοπικά θέματα, κινηματογραφικές προβολές κ.α. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται κάθε μήνα.  

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» είναι πάντα ανοικτή σε καινοτόμες προτάσεις για εκδηλώσεις, δράσεις ή σεμινάρια. Μη διστάσετε να μας τις κοινοποιήσετε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 253 guests και κανένα μέλος