Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο  θα συνεδριάσει με θέμα την αποδοχή της παραχώρησης  

Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2016, με την παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης του μεγαλύτερου μέρους του παραλιακού μετώπου από το Ελληνικό Δημόσιο στυς Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και  Δήμο 3Β, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα 40 ετών των κατοίκων και των διοικήσεων της περιοχής.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απέκτησε τον πρώτο λόγο στη διαχείριση του παραλιακού του μετώπου, κάτι που είχε χάσει εδώ και κάποιες δεκαετίες με τις παρεμβάσεις της κεντρικής Διοίκησης. Γιατί πρέπει να θυμηθούμε ότι η παραλία (όσον αφορά τη Βούλα) ανήκε στην τότε Κοινότητα Βούλας, την οποία μίσθωσε μέρος της για «λαϊκά Λουτρά» επί κυβερνήσεως Μεταξά και σιγά σιγά χωρίς να το καταλάβει έχασε την διαχείριση και την κυριότητα!!!

paralia camping 2Με δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος των 3Β μας ενημερώνει ότι παραχωρήθηκαν 450 στρέμματα παραλιακού μετώπου από τον Αλιμο μέχρι τη Βάρκιζα, όπου περιλαμβάνονται και οι παραλίες της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης.

Γράφει σχετικά ο δήμαρχος των 3Β Γρ. Κωνσταντέλλος:

Η προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, όταν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος διοργάνωσε μια μεγάλη διημερίδα με τίτλο «Οι παραλίες στους Δήμους». Εκεί, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ένωσε τη φωνή του με αυτήν της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου, τονίζοντας την αναγκαιότητα, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έκτοτε έτρεξε πολύ νερό στα αυλάκι, έγιναν περισσότερες από είκοσι συναντήσεις μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής με τους επικεφαλείς της ΕΤΑΔ, του ΤΑΙΠΕΔ και των αρμοδίων υπουργείων, για να αντιμετωπιστούν τα διαδικαστικά, νομικά και τεχνικά θέματα της παραχώρησης, ενώ παράλληλα οι πολιτικοί επικεφαλής των εμπλεκομένων οργανισμών συζητούσαν τους όρους της με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των χώρων προς όφελος της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και της οικονομικής τους αυτοτέλειας.

Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την ΕΤΑΔ και πριν τη λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της εταιρείας τουριστικών ακινήτων, εντάχθηκαν στην προσπάθεια και οι όμοροι δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου που επίσης διεκδικούσαν παραλιακές εκτάσεις και τελικά σήμερα, όλοι μαζί γιορτάζουμε την ευτυχή κατάληξη.

paralia enanti panagitsa 1Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μετά τη συνάντηση των τριών δημάρχων με τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα και τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, Γιώργου Τερζάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα που επέδειξε σε ανταπόκριση και αφουγκραζόμενη τα δίκαια αιτήματα του Δήμου. Παράλληλα ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου για τη συμβολή τους στη διεκδίκηση και την ευτυχή κατάληξη του θέματος, τις διοικήσεις της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ και τέλος το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της ΕΤΑΔ οι οποίοι εργάστηκαν ακατάπαυστα επί δεκαοχτώ μήνες για τη σημερινή ευτυχή κατάληξη.

Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνεδριάσει με θέμα την αποδοχή της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου.

Μένει να δούμε τη Δευτέρα τους όρους και τις προϋποθέσεις της παραχώρησης και αν αυτό είναι προς όφελος του λαού και της κοινωνίας γενικότερα.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 guests και κανένα μέλος