Πιέσεις από πολύ υψηλά κλιμάκια και απειλές, δέχτηκε ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, για τις μετακινήσεις των περιπτέρων, όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνεδρίαση της 29.7.16, όπου ξαναπήραν απόφαση - την ίδια με την προηγούμενη - για τη μετακίνηση των περιπτέρων.

Την προηγούμενη απόφαση είχε επιστρέψει η Περιφέρεια ως άκυρη, γιατί όπως ελέγχθη από το δήμαρχο (για τυπικούς λόγους), δεν είχε περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας ζωής.

Δεν δέχθηκε να αλλάξει την απόφαση και δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένος να το κάνει, μετά και το έγγραφο της Τροχαίας.

«Οντως φαίνεται πολύ περίεργο που η Τροχαία ενδιαφέρεται, μετά από τόσα χρόνια, για τη θέση των περιπτέρων, γιατί τώρα αυτή η γνωμοδότηση από την τροχαία. Είναι εύλογο το ερώτημα», σημείωσε ο επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” Δημοσθένης Δόγκας.

To ερώτημα του Δημοσθένη Δόγκα, “έλυσε” ο δήμαρχος ο οποίος απάντησε ότι ο ίδιος έστειλε επιστολή στην Τροχαία και ζήτησε τη γνώμη της.

 

Επομένως ο δήμαρχος αποφάσισε να μετακινήσει κάποια περίπτερα και για να ισχυροποιήσει την απόφασή του αυτή ζήτησε τη γνώμη της Τροχαίας.

Στις ενστάσεις δικηγόρου (που εκπροσωπούσε περιπτεριούχο), ότι η Τροχαία έχει εκφράσει γνώμη και όχι υποχρέωση προς το Δήμο, ο Δήμαρχος διάβασε το έγγραφο της τροχαίας, που όντως εκφράζει γνώμη!

Βέβαια είναι γεγονός ότι κάποια περίπτερα ενοχλούν, όταν βρίσκονται επί της παραλιακής για παράδειγμα.

Ομως, αν το περίπτερο, για παράδειγμα που βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου του Νοσοκομείου ενοχλεί, γιατί δεν έχει πεζοδρόμιο, τότε όλα τα μαγαζιά που βρίσκονται απέναντί του ακριβώς και ιδιαίτερα η καφετέρια που έχουν εξαφανίσει παντελώς το περίπτερο, τι πρέπει να κάνουν;

Επίσης αν όπως είπε ο δήμαρχος τα περίπτερα έχουν γίνει Σούπερ Μάρκετ, και είναι ένας λόγος κι αυτός για να τα “εξαφανίσει” στέλνοντάς στα στενάκια, γιατί δεν τους υποχρεώνει να “μαζευτούν” στα μέτρα που ορίζει η απόφαση παραχώρησής τους;

Γι’ αυτό και για άλλα πολλά, γινόμαστε “αμφισβητίες” για την ορθότητα της απόφασης στο σύνολό της.

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 guests και κανένα μέλος