Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, (μετά τις δημαιρεσίες), για το 2009 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/1 και την χαρακτήρισαν οι πολλές ψηφοφορίες για τις επιτροπές, η ένταση και τα βέλη που εκτόξευσαν μεταξύ τους οι παρατάξεις...

Πρόωρο προεκλογικό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας

 

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη

 


Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, (μετά τις δημαιρεσίες), για το 2009 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/1 και την χαρακτήρισαν οι πολλές ψηφοφορίες για τις επιτροπές, η ένταση και τα βέλη που εκτόξευσαν μεταξύ τους οι παρατάξεις.

Οι πολιτικές – προεκλογικές διαφορές, κυρίως μεταξύ του τριγώνου Μάντεση, Κωσταντέλου, Αποστολάτου - Τσιριγώτη και τα υπονοούμενα για τις προσεχείς εκλογές – μετά τη δημοσιοποίηση της συγχώνευσης Αποστολάτου – Τσιριγώτη – δυσκόλεψαν την διαδικασία και δεν άφησαν πολλά περιθώρια για εποικοδομητικές συζητήσεις. (προφανώς πόνεσε πολύ η συγχνώνευση!)


Εκλογές λοιπόν των διαφόρων επιτροπών του Δήμου.

Νέα πρόεδρος στην Επιτροπή Παιδείας ψηφίστηκε η Μαριάννα Μαυραγάνη, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό της καθώς και τους Δημ. Συμβούλους που την ψήφισαν. Αλλωστε θεωρούμε απολύτως φυσικό, και πιστεύουμε στην εποικοδομητική δουλειά που θα παράξει, αφού ως εκπαιδευτικός είναι κοντά στα παιδιά και γνωρίζει καλύτερα το χώρο.

«Από πλευράς μου», δήλωσε η Μ. Μαυραγάνη, «θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις αυτής της θέσης που αναλαμβάνω σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη. Από τα σχολεία εκπέμπονται μηνύματα, κύριοι συνάδελφοι, με αποδέκτες όλους εμάς, όλο το κοινωνικό σύνολο. Οφείλουμε να σκύψουμε με ιδιαίτερη προσοχή και να αφουγκραστούμε τη φωνή της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα των παιδιών μας και να προβληματιστούμε με την αγωνία τους».


Ακόμα ορίστηκαν διοικητικά συμβούλια για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βούλας, την Πνευματική Εστία, το ΚΑΠΗ, τον ΔΑΟΒ και την ΔΗΚΕΒ.

Την θέση του προέδρου του ΔΑΟΒ διατηρεί ο δήμαρχος ο Γ. Μάντεσης και αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παν. Σωτηρόπουλος.

Οσο αφορά το ΚΑΠΗ, πρόεδρος παραμένει ο Ν. Ψαλλίδας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη άμεσης δημιουργίας 2ου ΚΑΠΗ καθώς το υπάρχον αριθμεί 2.000 και πλέον μέλη.

 

Πρόστιμα για την αφισορύπανση


Εκτενής συζήτηση για τα πρόστιμα σε εταιρείες από διαφημιστικές αφίσες που τοποθετούνται παράνομα σε κοινόχρηστους χώρους, πραγματοποιήθηκε με αντίθετες απόψεις ακόμα και μέσα στην πλειοψηφία.

Ο Δήμαρχος μαζί με τον αντιδήμαρχο Γρ. Κωσταντέλο πρότειναν τα πρόστιμα να αγγίζουν την κατώτερη νόμιμη τιμή, άλλως οι εταιρείες δεν θα τα πληρώσουν και θα προσφύγουν δικαστικά.


Ο Αγγ. Αποστολάτος διαφώνησε λέγοντας ότι την δικαστική προσφυγή θα την ακολουθήσουν όπως και να έχει οι εταιρείες. Οπότε γιατί να μη στοχεύσουν ψηλά ώστε να εισπράξουν και περισσότερα.


Συγκλίνουσες απόψεις είχαν οι Δημ. Δαβάκης και Ν. Ψαλλίδας από την πλειοψηφία, που όπως τόνισαν το μεγάλο πρόστιμο θα λειτουργήσει και ανασταλτικά για τους επόμενους πιθανούς παραβάτες. Τελικά ψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου για πρόστιμα με την κατώτερη τιμή μονάδας.


“I rest my case!”


Τέλος, συζητήθηκαν κάποιες παρεμβάσεις (τροποποιήσεις) στην κυκλοφοριακή μελέτη της συνοικίας ΕΞΟΧΗ Βούλας. Οι δημοτικοί Σύμβουλοι δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι για την αλλαγή αυτή, με αποτέλεσμα να γίνουν παρανοήσεις του σχεδίου που θα ψηφίζανε για την οδό Αιόλου.

Παρανοήσεις που προφανώς οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς εισήγησης.

Η μεν Ηλ. Τσιριγώτη έβλεπε ότι η διόρθωση έδινε αντίθετη κυκλοφοριακή κατεύθυνση σε τμήμα της οδού Αιόλου, δημιουργώντας σύγχυση και στην πλειοψηφία η οποία άρχισε να «ψάχνεται» την ώρα του συμβουλίου για να μάθει ποια ακριβώς αλλαγή επρόκειτο να ψηφίσει!…

Ο Γρ. Κωσταντέλος διαλεύκανε την υπόθεση αναλύοντας την εισήγηση που είχε μπροστά του, αγανακτισμένος που η αντιπολίτευση δεν κατανόησε τα «αυτονόητα» και φώναξε σηκώνοντας τα χέρια ψηλά “I rest my case”.

Βέβαια όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν όπως είπε ο Αγγ. Αποστολάτος και ο Σκουμπούρης είχαν έρθει οι μελετητές με τεκμηριωμένη εισήγηση.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 325 guests και κανένα μέλος