Είναι η 3η γειτονιά της Αγίας Μαρίνας, ( Άγιος Δημήτριος, Αλθέα και Βορρός

 

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.), (τεύχος Α.Α.Π, αρ. φύλλου 152, 22 Ιουλίου 2016) με το οποίο εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη της πολεοδομικής ενότητας 3 της περιοχής Β΄ κατοικίας «Αγίας Μαρίνας» του Δήμου Κρωπίας.

Έτσι, κλείνει ο ατέρμονος κύκλος των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων στο νοτιοανατολικό χερσαίο και παράλιο τμήμα του Δήμου στην Αγία Μαρίνα, στον Άγιο Δημήτριο και στις θέσεις Αλθέα (Αλθαία) και Βορρός.

Το Π.Δ υπογράφτηκε στις 8 Ιουλίου 2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό, Ιωάννη Τσιρώνη.

Το Π.Δ είναι δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr (Ενότητα Αναζήτηση ΦΕΚ, http://www.et.gr/index.php/2013-01-28-14-06-23/2013-01-29-08-13-13)

Στο Π.Δ στην πρώτη και δεύτερη σελίδα του, αποτυπώνεται η εξαιρετικά σύνθετη γραφειοκρατική πλευρά της διαδικασίας έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης που αποκαλύπτει πολλές όψεις της κρατικής και αυτοδιοικητικής προσπάθειας και των εμποδίων που έπρεπε να υπερβούν.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της πολεοδομικής μελέτης αποτυπώνει τις δημόσιες διαδικασίες κρίσης, παρατηρήσεων και ενστάσεων που κατά καιρούς έλαβαν χώρα και που οργάνωσε με άρτιο τρόπο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κρωπίας με εξαιρετικούς πολεοδόμους που συνεργάστηκαν μαζί της. Πολεοδόμοι οι οποίοι κοσμούν την ελληνική επιστημονική και επαγγελματική κοινότητα και είμαστε υπερήφανοι ως Δήμος που συνεργαζόμαστε. Είναι μια σημαντική στιγμή για την αυτοδιοίκηση της περιοχής και των κατοίκων που μπορούν να ελπίζουν σε μια πολεοδομική τάξη και μια ρύθμιση εκκρεμοτήτων που μπορεί να βελτιώσει στα επόμενα χρόνια τη ζωή τους και φυσικά τη δημόσια εικόνα της χαρισματικής αυτής τοποθεσίας της Αττικής στο Δήμο Κρωπίας», δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης.

Το σχέδιο πόλης είναι απαραίτητο για την ένταξη σε χρηματοδότηση των έργων κοινόχρηστης υποδομής από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ανάπτυξη της Αγίας Μαρίνας, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας την αξία της έγκρισης της πολεοδόμησης αυτή τη στιγμή.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 guests και κανένα μέλος