Με την νέα και απροκάλυπτη παρέμβαση των εταίρων και των θεσμών, κάτω από ασφυκτική πίεση και τους εκβιασμούς των δανειστών, η Κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο «κατανόησης» μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των "επενδυτών" συμφερόντων ομίλου Λάτση για την γρήγορη υλοποίηση της προϋπάρχουσας συμφωνίας του 2014, για την «προαπαιτούμενη» ιδιωτικοποίηση του π. Αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγ. Κοσμά μαζί με την παραλία.
 
Παρά το ότι η συγκεκριμένη σύμβαση ελέγχεται θεσμικά από εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια για το ιδιαίτερα χαμηλό ύψος του τιμήματος και την νομιμότητα βασικών όρων του διαγωνισμού, επιβλήθηκε από τους εταίρους – θεσμούς η άμεση υπογραφή του μνημονίου με την εταιρεία συμφερόντων Λάτση, λειτουργώντας πλέον απροκάλυπτα υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και των πολιτών. Οι πιθανές βελτιώσεις της προϋπάρχουσας συμφωνίας μέσα από διαπραγματεύσεις της σημερινής κυβέρνησης δεν αλλάζουν την ουσία του ζητήματος. Παραμένει το πρόβλημα της δημιουργίας μιας νέας πόλης - κλειστή, με κατοίκους προνομιούχους ιδιώτες και η κατασκευή τεράστιων εμπορικών χώρων. Δεν παύει να ισχύει το γεγονός ότι η εκποίηση και η μη αναστρέψιμη δόμηση του Ελληνικού, του μεγαλύτερου ελεύθερου χώρου στην Αττική θα προκαλέσει σημαντική βλάβη στο περιβάλλον και το σύνολο της οικονομίας των τοπικών κοινωνιών.
 
Η ΡΙ.ΚΙ.Π. καταγγέλλει την εκποίηση του Ελληνικού, καλεί τους πολίτες σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δηλώνει ότι θα συνεχίσει μαζί με τα κινήματα, τις συλλογικότητες και τις τοπικές κοινωνίες τον αγώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής αλλά και γενικά του παραλιακού μετώπου με κοινωνικά και οικολογικά χαρακτηριστικά.
 
Θα παλέψουμε ενάντια στην ανάπτυξη τύπου Ντουμπάι, ενάντια στην δημιουργία μιας κλειστής πόλης για προνομιούχους πολίτες, στα φαραωνικά εμπορικά κέντρα που θα καταστρέψουν την οικονομία των τοπικών κοινωνιών, στην δημιουργία του καζίνου που θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον κοινωνικό και πολιτισμικό ιστό, μετατρέποντας την περιοχή σε ναό του τζόγου και του εύκολου πλουτισμού.
 
Διεκδικούμε πάντα την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κοινωνικό έλεγχο για να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.
 
ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.
 

 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 370 guests και κανένα μέλος