Για το Αλιευτικό Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι γίνεται, ότι ξεκινάει, από όταν ήταν Κοινότητα ακόμη με τον Μανώλη Τσαλικίδη πρόεδρο, αλλά ακόμη είναι στο δρόμο...

Τα ευρήματα αρχαιολογικά στο βυθό του το έχουν πάει πολύ πίσω. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα προχωρήσουν οι εργασίες με πιο, γρήγορους ρυθμούς.

Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε (3 Ιουνίου) σύσκεψη με θέμα την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας», στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης και η υπάλληλος της Δ/νσης Δώρα Χατζηανδρέου, από τον Δήμο Σαρωνικού ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης και ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Μπουκοβάλας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι και εκ μέρους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 οι Ευαγγελία Διονυσοπούλου, Γιώργος Κατής και Καλλιόπη Κώντσα.

Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην πρόοδο των εργασιών του έργου λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων στον βυθό του λιμανιού της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης και συμφωνήθηκε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων να προχωρήσει άμεσα τις έρευνες και την εξέταση των ευρημάτων και να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ερευνών προκειμένου να μπορέσει να προσδιοριστεί χρονικά η συνέχιση των εργασιών κατασκευής του έργου.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής διατυπώθηκε η δέσμευση ότι μετά τις έρευνες θα γίνουν - όπου απαιτηθεί – οι απαραίτητες τροποποιήσεις στις μελέτες ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας ανέλαβε εκ μέρους του υπουργείου τη δέσμευση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στη νέα προγραμματική περίοδο (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020) για να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες και να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γ. Σωφρόνης, δήλωσε:

«Η συνάντηση αυτή, η δεύτερη κατά σειρά για το ίδιο θέμα, είχε στόχο την επιτάχυνση ενός έργου με μεγάλη σημασία για την τοπική οικονομία και για την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής μας. Είναι θετικό το ότι από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, από την Περιφέρεια, το Δήμο, την ΕΥΔ, αλλά και από το Υπουργείο, καταβάλλεται σήμερα κάθε προσπάθεια για την επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση των εργασιών. Θέλω να ευχαριστήσω και δημοσίως, τόσο τον κ. Φιλίππου και τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, όσο και τον κ. Κασσίμη για τη μέχρι τώρα υποστήριξή τους. Πιστεύω ότι με τη συμβολή όλων, το νέο Αλιευτικό Καταφύγιο θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.»

 

Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 435 guests και κανένα μέλος