Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απέστειλε επιστολή στα μέλη του EWG όπου τα ενημέρωσε (στοιχεία από “Καθημερινή”) ότι “παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι θα αλλάξει τον νόμο μέσα σε 2-4 εβδομάδες για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, δίνοντας ασυλία στους εμπειρογνώμονες μας, αυτοί έχουν κληθεί να καταθέσουν την Παρασκευή”.

Kαι συνεχίζει η επιστολή: ενόψει της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προστασία αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, θα εκτιμούσαμε αν ο Γεώργιος (σ.σ. Χουλιαράκης) μπορούσε να επιβεβαιώσει πότε η νέα νομοθεσία θα περάσει και σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία τους στο μεταξύ”.

Κλείνοντας δε σημειώνει ότι οι αλλαγές στον νόμο που αφορά το ταμείο αποκρατικοποιήσεων “θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προτεραιότητα”.

«Απαράδεκτη, προκλητική και άνευ προηγουμένου, η απαίτηση Ντάισελμπλουμ για αμνήστευση των 3 ξένων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ», σημειώνει ο ευρωβουλευτής της “Λαϊκής Ενότητας” Νίκος Χουντής με ερώτησή της που έχει καταθέσει προς την Κομισιόν και το Συμβούλιο.

Απαράδεκτη και προκλητική παρέμβαση στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης!!

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, με 2 ερωτήσεις του προς την Κομισιόν και το Συμβούλιο, αναφέρεται στην αποκάλυψη μέσω του Τύπου, επιστολής του Γ. Ντάισελμπλουμ προς τα μέλη του Eurogroup, με την οποία εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για τη δίωξη που αντιμετωπίζουν 3 στελέχη (Ιταλός, Ισπανός, Σλοβάκος) του ΤΑΙΠΕΔ και απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση την αμνήστευσή τους!!

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ «καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται αμνήστευση στους 3 εμπειρογνώμονες, για τα ανωτέρω αδικήματα, για τα οποία τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι τα 3 αυτά στελέχη, όπως προκύπτει από το εισαγγελικό πόρισμα του Αρείου Πάγου, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας «σχετικά με την πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, που, σύμφωνα με το πόρισμα, έβλαψε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 580 εκ. ευρώ» (!!). Είναι δε προκλητικό το γεγονός ότι τα στελέχη αυτά, είχαν διορισθεί στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, από το ίδιο το Eurogroup…

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Χουντής τονίζει ότι «Η επιστολή αυτή προσβάλλει την Ελληνική Δικαιοσύνη και ενδεχόμενη αποδοχή της -καθώς έχει τεθεί και ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα- θα αποτελεί ουσιαστικά κατάλυσή της».

Καταλήγοντας στα ερωτήματά του προς την Κομισιόν, της ζητά να απαντήσει άμεσα, αν «υιοθετεί την άποψη περί “αμνήστευσης”, και μάλιστα αναδρομικά, των ανωτέρω εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι διορίσθηκαν με απόφαση του EuroWorking Group» και αν «υπάρχει σε άλλο κράτος-μέλος αντίστοιχη προστασία διοικητικών στελεχών από το αδίκημα της απιστίας».

Απευθυνόμενος δε στο Συμβούλιο, το καλεί να απαντήσει ξεκάθαρα:

- «σε ποια Αρχή αναφέρονται οι ανωτέρω υπάλληλοι, οι οποίοι πληρώνονται από το ΤΑΙΠΕΔ»,

- «ποιος έχει τη δικαιοδοσία απονομής δικαιοσύνης, σε περίπτωση ύπαρξης κατηγοριών για απιστία», όπως στην προκειμένη περίπτωση, και τέλος, αν «επιβεβαιώνει ότι το θέμα έχει τεθεί ως προϋπόθεση εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 guests και κανένα μέλος